saturdaymoode 🍂

(null)

Helgen Ă€r kommen och jag Ă€lskar verkligen att vara ledig alla helger. Det hĂ€r med dagtidsjobb passar nog mig rĂ€tt bra Ă€ndĂ„... Och tĂ€nk sen nĂ€r det börjar rulla in röda dagar i kalendern, det innebĂ€r ocksĂ„ ledighet! Kring jul kommer jag bara att ta tvĂ„ semesterdagar, men kommer dĂ„ att vara ledig 11 dagar i strĂ€ck. FANTASTISKT, mvh en som jobbat natt mot julafton och svettats flera annandagar pĂ„ cafĂ© och aldrig riktigt slappnat av... 

Slutet pĂ„ förra veckan blev en trött historia. BĂ„de vuxna och barn vara helt slutkörda efter veckan. Det har mest blivit lek pĂ„ golvet, tv-mys och lite annat lugnt pyssel pĂ„ eftermiddagarna. En kvĂ€ll var Mattias ivĂ€g pĂ„ utvecklingssamtal med Elias fröken. Om han skötte sig?! Inga problem dĂ€r inte. Klassens stjĂ€rna pĂ„ matte. Duktiga Elias! 

(null)

Fredagen pĂ„ jobbet var som vanligt lite extra festlig. Musikquiz, kaffe och glass! Efter jobbet svĂ€ngde jag in pĂ„ Rusta för att fylla upp med lite nödvĂ€ndiga prylar... Det blev Ă€ven en hĂ„rfĂ€rg som jag slĂ€ngde i direkt nĂ€r jag kom hem. Behövligt! 

Annars innebar fredagen tacomiddag, mys med barnen och lite fredagsgotta sÄklart. Men jag var sÄ trött att jag totaldÀckade efter en stund. Var helt förvirrad nÀr Mattias vÀckte mig kring midnatt. Hehehe, typiskt fredagstrött...

Imorse gjorde vi morgon runt 07-tiden hĂ€r hemma. Jag hade tur och fick ligga och dra mig en liten stund extra medan Mattias kokade kaffe och gjorde en brasa. Det var frost-premiĂ€r inatt sĂ„ en vĂ€rmande eld gjorde susen! 

(null)

Förmiddagen gick sedan Ă„t till att tvĂ€tta en par maskiner tvĂ€tt, underhĂ„lla barnen, fixa lunch och dona med lite av varje. Klockan har gĂ„tt ganska sakta idag, men det Ă€r ju bara bra.

Mattias har slitit med golvlĂ€ggning i nya sovrummet. Vi kör pĂ„ samma golv som resten av nedervĂ„ningen, enhetligt liksom. Gillar den grĂ„ nyansen i golvet, för det passar sĂ„ bra till alla vĂ„ra 50-shades-of-grey-vĂ€ggar. Yes, sovrummet Ă€r ocksĂ„ grĂ„tt numera. Men lite ljusare Ă€n vad vi har i kök/vardagsrum. 

Medan Elsa tog en tupplur Ă„kte jag och Elias till Röda korset en svĂ€ng. Fyndade lite klĂ€der till Elsa och en tröja + vĂ€st som Elias valde ut till sig sjĂ€lv. Snyggt serru! PĂ„ hemvĂ€gen kikade vi in pĂ„ Forsa handelstrĂ€dgĂ„rd för att köpa lite höstblomster till bron. 

(null)

(null)

(null)

PĂ„ eftermiddagen var det dags för Edwins fotbollsavslutning. FörĂ€ldramatch och sedan gemensam tacomiddag. Mattias och Elias fick representera vĂ„ran familj, medan jag och Elsa höll oss pĂ„ sidan och hejade pĂ„. Elsa sprang runt och sparkade fotboll hon med. Men efter ett tag började det regna, sĂ„ vi lĂ€mnade grabbarna pĂ„ tacosfesten och Ă„kte till mamma och pappa istĂ€llet.

DĂ€r skulle dom precis till att Ă€ta middag, snacka om att komma lĂ€gligt. Blev bjuden pĂ„ supergod chicken tikka masala. Mmm! Sedan fick Elsa röja loss en stund innan vi Ă„kte hemĂ„t. 

(null)

(null)

KvĂ€llen hemma har varit mysig... Edwin var helnöjd med sin avslutning. Bröderna bus fick ta en dusch innan det blev lördagsgodis i soffan. Elsa höll ut bra lĂ€nge hon med, hon blev överlycklig över att Ă€ntligen fĂ„ gĂ„ ut och kolla lĂ€get i nya sovrummet. Nu ligger golvet pĂ„ plats och vĂ€ggar/tak Ă€r fĂ€rdigmĂ„lade. SĂ„ nu Ă€r det finliret kvar med lister, smygar, fönsterspottar och sĂ„ ska rörmokaren komma hit och fixa element. Sen sĂ„! 

NĂ€r barnen hade somnat fortsatte vi vuxna soffhĂ€nget med tĂ€nda ljus och godis. Men jag Ă€r trött Ă€ven ikvĂ€ll. SĂ„ snart blir det nog hopp i sĂ€ng och somna till ett Greys-avsnitt. HĂ€rlig lördag! 

(null)

(null)



Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0