solig septembersöndag 🍃

(null)

Den hĂ€r söndagen var verkligen en fullspĂ€ckad dag. Jag vaknade lĂ„ngt före tuppen bara för att jag var sĂ„ orolig att dagen inte skulle gĂ„ ihop, ett mega-tight schema kombinerat med tre barn (varav ett med tandsprickning) kĂ€nns ju inte direkt optimalt. Men det var bara att ta ett djupt andetag och hĂ„lla tummarna... 

Dagen inleddes med en liten "fotbollscup" för Elias i Hög. Grabbarna i familjen gasade ivĂ€g vid 09-tiden, medan jag stannade hemma med Elsa. Hon var visserligen feberfri, men sömnen har hamnat galet nu under helgen sĂ„ hon behövde verkligen lugn och ro. Vi fick iallafall bilder och uppdateringar frĂ„n Elias alla matcher. VĂ„ran duktiga fotbollskille! 

Elsa tog en lĂ„ng och behövlig powernap mellan 11-12 ungefĂ€r. DĂ„ kunde jag förbereda lunch och lĂ€gga fram allt som behövdes inför nĂ€sta punkt pĂ„ schemat. Ja, grabbarna hann i princip bara hem och duscha/Ă€ta innan vi var tvungna  att bege oss. 

Mot GrĂ€smaln för fotografering! Elsa fick ju ett presentkort i doppresent av mina fina vĂ€nner, sĂ„ nu var det dags. En perfekt solig och fin dag! Fotografen (Sabina Wixner) var verkligen jĂ€tteduktig och fĂ„ngade in barnen direkt frĂ„n start. Det lektes, skojades, tĂ€vlades och busades. Edwin blev nog lite kĂ€r, för han ville vara upp i henne hela tiden och kramas. Elsa dĂ€remot hade det tufft med tandsprickningen... Hon var mest gnĂ€llig och less. Men sĂ„ fort hon fick en liten uppĂ„tpuff i humöret lyckades vi fĂ„ till nĂ„gra fina kort. 

Vi höll pÄ och lekte i en timme ungefÀr. VÀldigt fritt och avslappnat. Edwin blev dock ledsen nÀr vi skulle Äka, han ville ju leka mera?! Ja, herregud som han trivdes med "autografen" som han kallade henne. Elias som var mÄttligt road över att behöva vara med pÄ bild var nog överraskad han med. Ja tÀnk att det kunde vara kul att bli fotograferad. Nu vÀntar vi med spÀnning pÄ bildvisning om en vecka ungefÀr!

(null)

NĂ€r vi Ă„kte hemĂ„t kunde vi andas ut. Phew. Nu var det gjort, Ă€ntligen. Vi firade med en varsin mjukglass! Det var dom vĂ€rda barnen, efter en intensiv men rolig dag. Dom var rĂ€tt trötta nĂ€r vi tillslut kom hem. 

Eftermiddagen gick Ă„t till att Ă€ta middag och försöka hĂ„lla Elsa vaken. Mattias Ă„kte och fiskade, men vi fick ju besök av Elias mamma och lillasyster som livade upp stĂ€mningen lite. Kaffe till oss vuxna och lek för barnen! Det blir alltid lite konstigt nĂ€r Elias Ă„ker till sitt andra hem... Tyst liksom, och det blir direkt sĂ„ pĂ„tagligt att nĂ„gon saknad. Edwin har ocksĂ„ svĂ„rt för detdĂ€r, han brukar alltid frĂ„ga vart Elias Ă€r nĂ„gra gĂ„nger under kvĂ€llen. 

NĂ€r jag och mina smĂ„ blev ensamma gick vi ut i trĂ€dgĂ„rden och njöt av det underbara vĂ€dret. SĂ„ varmt och hĂ€rligt... Edwin spelade fotboll och Elsa utforskade vĂ€rlden. Skönt avslut pĂ„ söndagen! 

(null)

Elsa höll ut till klockan 18:45 innan hon tvĂ€rslocknade med vĂ€llingflaskan. Bra kĂ€mpat idag gumman! Mattias har sett tvĂ„ smĂ„ vita gryn som snart trĂ€ngt sig igenom i underkĂ€ken. Hoppas det gĂ„r undan! 

Edwin och jag har haft myskvĂ€ll i soffan. Chips (busigt pĂ„ en söndag) och ett avsnitt av Familjen Annorlunda och FĂ„ngarna pĂ„ fortet. Det tycker han Ă€r myspys! Men sedan somnade Ă€ven han som en stock. Imorgon ska han hĂ€lsa pĂ„ dagis en lite lĂ€ngre stund och Ă€ven Ă€ta lunch dĂ€r, sĂ„ det lĂ€ngtas han till. 

SjĂ€lv har jag tagit en dusch och krupit ner i sĂ€ngen, dags att ladda för en ny jobbvecka! Men den hĂ€r veckan kĂ€nns lugn i jĂ€mförelse med förra veckan. DĂ„ var det sĂ„ himla mycket runt om kring pĂ„ eftermiddagarna och kvĂ€llarna, men kommade vecka ser Ă€nnu hyffsat lugn ut. Det behövs! 

(null)




Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0