en seg helg 🐌

(null)

Vi har haft en lugn och skön helg, vi har varit lite sega allihopa. Vilket i och för sig Ă€r ganska förstĂ„eligt dĂ„ vi haft nĂ„gra hemska nĂ€tter... Elsa har haft feber efter 1-Ă„rssprutorna, ont i munnen pga tĂ€nderna och sĂ„ har hon haft ont i halsen som det verkar. Lite hostig och tĂ€ppt i nĂ€san. Hon har vaknat stup i kvarten och tokgrinat. Och nĂ€r hon grinar Ă€r det inge fjollgrin precis, det Ă€r illvrĂ„l och gapskrik och krokodiltĂ„rar... Sömnkontot ligger pĂ„ minus om jag sĂ€ger sĂ„. 

Men dagarna har varit fina. Jag har mest varit hemma och myst med barnen. Mattias har haft fullt upp med bĂ„de golftĂ€vling, skytte, fix inför Ă€lgjakten, renovering och hĂ€mtat pellets. 

Vi har försökt njuta av det soliga vĂ€dret, men det har blĂ„st ordentligt sĂ„ det blev inga lĂ„nga stunder utomhus. Har Ă€ven försökt sĂ€lja av lite prylar pĂ„ Facebook, det Ă€r grĂ€sligt vad med prylar man har hemma alltsĂ„... MĂ„ste nog göra en rejĂ€l höstrensning bĂ„de inne och ute i alla förrĂ„d. MĂ„r sĂ„ mycket bĂ€ttre nĂ€r det Ă€r ordning och redo. Och ju mindre prylar man har, desto enklare Ă€r det att hĂ„lla ordning pĂ„ allt... 

(null)

IgĂ„r Ă„t vi pizza till middag innan vi kollade pĂ„ BrynĂ€s-Rögle. Äntligen en vinst. Resten av lördagen spenderade vi i soffan... Lite godis och tv. Alldeles lagomt för tvĂ„ trötta förĂ€ldrar.

Söndagen kickade vi igĂ„ng strax efter 07-tiden. FörstĂ„r inte hur Elsa kan vara sĂ„ morgonpigg nĂ€r hon sover sĂ„ oroligt pĂ„ nĂ€tterna nu... Det Ă€r annat med morsan, jag fick verkligen kĂ€mpa för att ta mig ur sĂ€ngen och hasa mig ut till kaffebryggaren. Som turligt nog stod pĂ„ med nybryggt kaffe i... 

Dagen har rullt pĂ„ fint och vi har haft besök av gammelmormor. Hon passade Edwin och Elsa medan jag tog med mig Carro pĂ„ klĂ€dbytardag hĂ€r i Forsa. Laddade och taggade! TyvĂ€rr var det vĂ€ldigt lite i just dom storlekar vi var ute efter... Men jag kom hem med det enda som vi faktiskt behövde till Elsa. En vinteroverall och tvĂ„ pyjamaser. Sedan slankt det Ă€ven med en fin rosa onepiece, tvĂ„ par vantar och en svart basictröja till Edwin. Allt för 110 kronor, som hittat. Elias blev utan den hĂ€r gĂ„ngen, men jag fyndade nya gympaskor till honom pĂ„ facebook i helgen. SĂ„ helt lottlös blev han inte! 

(null)

(null)

Resten av dagen var lugn. Min kĂ€ra mormor hade gjort en laddning med stuvade makaroner som hon tog med. Plus en Ă€ppelkaka. Perfekt söndagslunch och söndagsfika! Sedan var hon och Edwin ute ett bra tag. Plockade Ă€pplen och promenerade ner till sjön. DĂ„ passade jag pĂ„ att vila medan Elsa tog en powernap. Behövligt! 

PĂ„ tidiga eftermiddagen kom Carro och Elwira hit för att fira Elsa i efterskott. Hon fick ett pussel med ljud och en fin Sophie giraff-bok. Det blev poppis hos lillfröken! Perfekt. Sedan blev det sĂ„klart fika och lek. 

Söndag innebĂ€r ocksĂ„ veckobyte för Elias. Den hĂ€r söndagen var det dags att komma hem till oss! Elsa fick busa hos mormor och morfar medan jag och Edwin Ă„kte till strömsbruk. DĂ€r blev det sĂ„klart kaffe, lek och bebismys. Alltid lika trevligt. Sedan tog jag med mig grabbarna och brummade hemĂ„t... HĂ€mtade upp Elsa pĂ„ vĂ€gen och kom sedan hem till fĂ€rdig middag och ett pĂ„fyllt pellets-lager. Han kan min man! 

Nu sover barnen efter en mysig kvĂ€ll i soffan. Vi har tittat pĂ„ Pippi och tjuvĂ€tit godis. Sedan blev det dusch och hopp i sĂ€ng för kidsen, vi vuxna har tagit plats i soffan en stund innan lĂ€ggdags. Ladda för en ny vecka! 
(null)



Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0