skolavslutning 🌿

Juni jobbar vidare och vi fĂ„r kĂ€mpa för att hĂ€nga med i svĂ€ngarna. Snart Ă€r det för tusan midsommar... Jag har ju lite Ă„ngest eftersom min mammaledighet lider mot sitt slut, sĂ„ dagarna och veckorna fĂ„r gĂ€rna gĂ„ lite saktare nu! 

IgĂ„r var det onsdag och vi hade en riktig hemmadag. RĂ€tt vanlig dag med andra ord. Dock blev förmiddagen lite annorlunda dĂ„ vi fick besök av en av vĂ„ra minivĂ€nner som brutit nyckelbenet precis. Lilla LinnĂ©a som Ă€r ungefĂ€r tvĂ„ mĂ„nader yngre Ă€n Elsa hade ramlat ur sĂ€ngen sĂ„ olyckligt. Hua, lillgumman! SĂ„ Elin och LinnĂ©a kom hit en stund och myste med oss medan pappa Peter Ă„kte pĂ„ sin sons skolavslutning. 

Jag och Elsa Ă„kte Ă€ven till MariagĂ„rden bredvid kyrkar för att hĂ€mta nycklar och fĂ„ lite info inför lördagens dop. Sedan blev det lunch, vila och de vanliga eftermiddagssysslorna bara. 

PĂ„ tidiga kvĂ€llen tog jag och Elsa en promenad till fotbollsplanen dĂ€r det vankades match. SĂ„ kul att fĂ„ inviga nya vagnen pĂ„ riktigt. Toppbetyg frĂ„n bĂ„de mig och lillan! Edwin och Mattias Ă„kte pĂ„ fotbollstrĂ€ning, den sista för Edwin innan sommaruppehĂ„llet, sedan kom dom ocksĂ„ till matchen en stund. Men vi blev inte sĂ„ lĂ„ngvariga, en viss lite fröken har inte fattat det roliga i fotbollsmatcher Ă€nnu... 

Idag ringde alarmet lĂ„ngt före tuppen hĂ€r hemma. Upp, koka kaffe, vĂ€cka Edwin, göra oss iordning och sedan Ă„ka till Elias första skolavslutning i FrĂ€nö. Elsa hade tur och fick sova vidare i lugn och ro nĂ€r vi Ă„kte vid 07:50-tiden. Och nĂ€r hon vaknade fick hon mysa med gammelmormor som stĂ€llde upp som barnvakt. Guld vĂ€rt. 

PĂ„ FrĂ€nö var det fint som vanligt. Grönt och somrigt. MĂ„nga fina examensminnen har jag dĂ€rifrĂ„n... Barnen sjöng sĂ„ fint sĂ„, och Elias fick stĂ„ allra lĂ€ngst fram. Lite nervöst med sĂ„dan stor publik, men det fixade han galant. 

Efter allt upptrĂ€dande slog vi oss ner pĂ„ en picknickfilt och drack kaffe, fikade och tog det lugnt. Barnen sprang runt och lekte och hade kul. Vi hade verkligen tur som klarade oss frĂ„n regn! Innan vi Ă„kte hem försökte jag muta Elias med att knĂ€ppa kort, och dĂ„ fĂ„r man vara snabb, för det Ă€r inte hans favoritsyssla direkt. Men nĂ„gra bilder pĂ„ fina storkillen blev det. TĂ€nk att han börjar i ettan till hösten! 
(null)

Efter examensfirandet Ă„kte vi hem hit allihopa. Lite lek, chill, kaffe och lunch. Jag var sĂ„ extremt trött och hade gĂ€rnat checkat ut som mamma en stund, bara dragit tĂ€cket över huvudet och snarkat nĂ„gon timme. Men nej, det var bara att hĂ€rda ut. 

Elias stannade kvar hĂ€r med oss eftersom vi Ă€ndĂ„ tĂ€nkt hĂ€mta han imorgon pga dopet. Men han Ă„kte ganska direkt till min mamma, han skulle nĂ€mligen fĂ„ hĂ€nga med pĂ„ fotboll. Lycklig kille! 

SjĂ€lv har jag googlat mig halvblind pĂ„ vattkoppor. UpptĂ€ckte nĂ€mligen nĂ„gra röda utslag pĂ„ Edwin igĂ„r. Dom var kvar idag och tanken slog mig att "tĂ€nk om det Ă€r vattkoppor precis nu"... Han har inte haft feber, det Ă€r inga vĂ€tskande blĂ„sor och dom har inte ökat till antalet. Det ser nĂ€stan ut som smĂ„ bett. Men Ă€ndĂ„. Man blir sĂ„ nojig. Det kan ju ta ett tag innan utslagen blir till typiska koppor? Åh, det vore sĂ„ trist sĂ„hĂ€r dagarna innan dopet. Jag har ringt prĂ€sten en gĂ„ng idag och förvarnat, men vi ska prata mer imorgon dĂ„ det lĂ€re ha brutit ut isĂ„fall. I vĂ€rsta fall kanske vi fĂ„r stĂ€lla in. Eller ha ett ute-dop, ett pĂ„-egen-risk-dop eller bara ett "kalas" för alla som vĂ„gar komma och köra dopcermonin i kyrkan vid ett annat tillfĂ€lle. Men jag ska inte mĂ„la fan pĂ„ vĂ€ggen Ă€nnu. Det kan ju vara vad som helst egentligen. Typ virusutslag pga förkylningen han dragits med lĂ€nge... HĂ„ller tummarna.

Eftermiddagen blev iallafall fin trots tröttheten. Vi grillade kyckling till middag, sedan har vi bara tagit det lugnt. Klockan sprang ivĂ€g fort vilken jag ocksĂ„ önskade. SĂ„Ă„Ă„Ă„ skönt att krypa ner i sĂ€ngen efter att barnen somnat. HĂ€r ska sovas! 



Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0