nationaldagen 🇾đŸ‡Ș

Dagarna i juni avverkar varandra och det gĂ„r i en rasande fart tycker jag. IgĂ„r var det nationaldagen och under nĂ€sta vecka ska vi bocka av bĂ„de skolavslutning och dop för Elsa! 

IgĂ„r var det som sagt sveriges nationaldag. Hela familjen ledig. Vi hade dock inte nĂ„gon plan pĂ„ hur dagen skulle firas, sĂ„ vi började lugnt hemma. Jag rev faktiskt av en liten stĂ€drunda. Plocka, dona, dammsuga, stĂ€da badrummet och köra en par maskiner tvĂ€tt. Men jag hann Ă€ven ligga och slöa i soffan medan Elsa tog en powernap och alla tre grabbarn var ute. En skön blandad förmiddag! 

Sedan fick vi en idĂ© om hur resten av dagen kunde firas... Med grillmiddag och bubbelbad sĂ„klart! Mina förĂ€ldrar Ă€r bortresta, sĂ„ vi lĂ„nade deras hus för att kunna grilla och bada i ett liksom. Vi packade med oss mat och badklĂ€der och gjorde oss hemmastadda dĂ€r helt enkelt. 

Elias och Edwin sprang först över till min farmor och farfar för att fika och spela kort. DĂ„ passade jag pĂ„ att springa pĂ„ löpbandet medan Mattias och Elsa chillade pĂ„ altanen. Svettigt med skönt! 

Middagen blev supergod. Jag kan inte lĂ€ngre hĂ„lla rĂ€kningen pĂ„ hur ofta vi grillat hittills i sommar, men det klĂ„r nog alla tidigare Ă„r... Efter maten fick Elsa ta en behövlig powernap och dĂ„ passade vi andra pĂ„ att bada bubbelbad. SĂ„ hĂ€rligt! Barnen var i hur lĂ€nge som helst och bara myste. Sedan duschade vi, hoppade i mysklĂ€der och mumsade pĂ„ jordgubbar och melon ute pĂ„ altanen. Ett perfekt firande av nationaldagen!

VĂ€l hemma igen blev det tv-mys för barnen innan lĂ€ggdags. SjĂ€lv tog jag en runda med vattenslangen i trĂ€dgĂ„rden. Som terapi nĂ€stan! Sedan blev det ost och kex framför teven efter att barnen somnat, mmm! NĂ€r jag kröp ner i sĂ€ngen sen kĂ€nde jag mig alldeles lycklig över dagen. Men jag kĂ€nde ocksĂ„ hur en förkylning kom krypande... 

(null)

Idag vaknade jag mycket riktigt upp med halsont, snorig nĂ€sa och mosigt huvud. Dunder förkyld, frĂ„n ingenstans liksom. Men jag var inte ensam... BĂ„de Edwin och Elsa vaknade ocksĂ„ upp och snorade som bara den. Typiskt! Vi fĂ„r hoppas att det Ă€r nĂ„got som ger med sig hyffsat snabbt och att vi slipper bli dĂ€ckade i feber. 

Det blev en vĂ€ldigt lugn förmiddag för oss sjuklingar hĂ€r hemma. Vi tittade pĂ„ pippi lĂ„ngstrump, kramades, myste en stund i hĂ€ngmattan och Ă„t lunch. Sedan skulle storebror hĂ€mtas pĂ„ skolan! Det blev en efter-skolan-glass pĂ„ röda korset innan vi Ă„kte hem. Även lite fynd till barnen. Sedan hem och förbereda oss inför eftermiddagens aktivitet.  

Barnen fick Ă€ta gĂ„rdagens rester till middag, vi vuxna har haft fastedag sĂ„ vi nöjde oss med omelett. Inte fy skam det heller! Elsa tog en powernap vid 15:30-tiden, och medans passade vi andra pĂ„ att packa iordning inför en picknick med Elias förskoleklass.

Mot borgarparken! En mysig eftermiddag med kaffe, fika, tipsrunda och massor av lek för barnen. Oj sÄ roligt dom hade! Elsa var vÀl hyffsat nöjd hon med, men det Àr jobbigt att vara förkyld och dessutom inte kunna klÀttra och springa runt som alla dom andra barnen.

Strax innan 19-tiden fick vi Ă€ntligen med oss barnen till bilen. Tror dom kunde stannat flera timmar till om dom fick bestĂ€mma... NĂ€r vi kom hem fick tvĂ„ skitiga killar ta en dusch, sedan kvĂ€llsfika och direkt hopp i sĂ€ng. Och det tog inte mĂ„nga minuter sĂ„ snarkade dom ikapp! Elsa har dĂ€remot haft det riktigt tufft ikvĂ€ll. Vaknar flera gĂ„nger pga snorig/tĂ€ppt nĂ€sa och varit sĂ„ ledsen. Jag fĂ„r nog göra kvĂ€ll tidigt jag med och förbereda mig pĂ„ en jobbig natt. I vĂ€rsta fall fĂ„r vi vĂ€l bosĂ€tta oss i soffan och snora ikapp, hon och jag... 



Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0