tack och hej helgen... đŸ‘‹đŸŒ

Ännu en fantastisk helg har tackat för sig. Varmt, soligt, ledigt... Vi fĂ„r vĂ€l en chock nu nĂ€r temperaturerna börjar sjunka och det normala svenska sommarvĂ€dret tar vid.

Söndagen började med sovmorgon för hĂ€lften av familjemedlemmarna. Edwin och jag var uppe först och hann dricka kaffe/Ă€ta frukost innan pappa och lillasyster vaknade. Som varje morgonen den senaste tiden Ă„t vi frukosten ute pĂ„ altanen. Ljuvligt. Sedan gick vi ut i trĂ€dgĂ„rden nĂ€r dom andra tvĂ„ behagat att kliva upp. 

HĂ€ngmattan Ă€r Ă„ter pĂ„ plats mellan Ă€ppeltrĂ€den, sĂ„ dĂ€r hĂ€ngde jag och barnen en bra stund medan Mattias donade nere i kĂ€llaren. LĂ€ngtar till en riktigt varm julikvĂ€ll, dĂ„ ska jag ligga i hĂ€ngmattan och lĂ€sa en bok. DET Ă€r sommar! 

Till lunch Ă„t vi resterna frĂ„n grillningen dagen innan, himmelskt gott. Efter att Elsa ocksĂ„ Ă€tit ville hon sova, sĂ„ dĂ„ passade vi andra pĂ„ att sola och svalka oss i poolen. Verkligen skönt! Skulle kunnat ligga i hur lĂ€nge som helst, men vi hade ju faktiskt andra planer för dagen med... 
(null)

PĂ„ tidiga eftermiddagen packade vi in oss i bilen och Ă„kte mot stan. Vi stannade till vid sportparken och köpte mjukglass, mmm! Varmt och hĂ€rligt, och massor av spĂ€nnande saker att titta pĂ„ tyckte Elsa. 

Sedan rullade vi vidare mot Strömsbruk för att hĂ€mta hem Elias. Men som vanligt stannade vi en bra stund för lite kaffe, lek och chill pĂ„ altanen. Alla tre barnen var trötta nĂ€r vi Ă„kte hemĂ„t, men alla lyckades hĂ„lla sig vakna. SĂ„ nĂ€r vi kom hem blev det en sen middag. Strömming som Mattias fiskat med potatismos och sallad. VĂ€dligt gott! 

TĂ€nkte sedan att barnen skulle somna i god tid för en gĂ„ngs skull, men vĂ€rmen stĂ€llde till det rejĂ€lt... Elias och Elsa somnade förvisso fort, men bĂ„da tvĂ„ vaknade till efter ett tag pga vĂ€rmen. Edwin kom typ aldrig till ro och det tog verkligen en evighet för honom att somna. SĂ„ min tĂ€nkta promenad blev instĂ€lld, och istĂ€llet spenderades resten av söndagen i soffan.
(null)

(null)

(null)

Idag har vi mÄndagen pÄ besök. Skola och jobb för Elias och Mattias. Vi hÀr hemma fick besök av Carro och Elwira. HÀrligt att fÄ hela förmiddagen förgylld med kompishÀng! Barnen lekte, busade och kollade pÄ pippi medan vi vuxna drack kaffe och gick igenom vÄra liv. Fint.

Sedan bjöd vi pĂ„ lunch innan vi vinkade hejdĂ„ till vĂ„ra kompisar. TĂ€nk vad Elsa och Elwira kommer ha roligt ihop i framtiden. Det skiljer ungefĂ€r 1 Ă„r mellan dom och just nu Ă€r ju Ă„ldersskillnaden som störst liksom. Ser fram emot deras bus! 
(null)

(null)

Eftermiddagen flöt pĂ„ i en vĂ€ldig fart. Först hĂ€mtade vi Elias pĂ„ skolan vid 13:30-tiden. Han hade haft en bra dag med sina kompisar! Vi rullade hemĂ„t och gjorde lite mellis, som grabbarna Ă„t framför pippi lĂ„ngstrump. NĂ€r Elsa skulle sova dagens andra och sista powernap förberedde jag middagen. Fastedag för oss vuxna vilket betyder omelett. Barnen fick oxpytt med Ă€rtor. 

Vi fick Ă€ven besök av barnens morfar som kom för att sĂ€ga hejdĂ„. Han Ă„ker till Magaluf med jobbet imorgon, trots att han nyss sĂ„gat av sig fingret. Ja nu Ă€r nĂ€stan alla vĂ„ra nĂ€ra och kĂ€ra ute och far och flĂ€nger runt om i vĂ€rlden. TĂ€nker tillbaka pĂ„ resan till Kreta med barnen för tvĂ„ Ă„r sedan, det var mysigt. Hoppas vi kan göra det igen i framtiden! Men först vĂ€ntar Mattias och min barnfria resa. Även om vi nog inte fĂ„r till nĂ„gon resa detta Ă„r sĂ„ ser vi fram emot det.

PĂ„ tidiga kvĂ€llen Ă„kte jag upp till mamma och pappas hus för att springa pĂ„ löpbandet. Elias följde ocksĂ„ med, men han promenerade ivĂ€g sjĂ€lv till min farmor och farfar som bor pĂ„ samma gata. DĂ€r spelade han kort och fikade medan jag trĂ€nade. Det gick himla bra att springa idag! LĂ€tt och snabbt. Och faktiskt sĂ„ har jag ju bara 1 kg kvar till mitt första mĂ„l; att gĂ„ ner de 10 kvarvarande gravidkilona som hĂ€ngt sig kvar alldeles för lĂ€nge. Heja 5:2 och bungypromenader som gett sĂ„ fin reslutat pĂ„ tvĂ„ mĂ„nader! Nu Ă„terstĂ„r bara 10 kg tills jag kan kĂ€nna mig som mig sjĂ€lv igen. Det ska jag banne mig fixa.

Efter löpningen stannade vi kvar en stund och pratade lite med pappa innan vi Ă„kte hemĂ„t. Dusch, kvĂ€llsfika och hopp i sĂ€ng för barnen. Elias packade dock sin vĂ€ska och följde med favoriten Tom hem för en övernattning. Det Ă€r ju studiedag imorgon, sĂ„ bĂ„de Elias (och Tom som jobbar pĂ„ en skola) Ă€r lediga. SĂ„ dom skulle ha en myskvĂ€ll, och imorgon ska dom hĂ€lsa pĂ„ fritiset dĂ€r Tom vanligtvis jobbar. 

SjĂ€lv ska jag slĂ„ mig ner i soffan nu med en iskall Nocco och titta pĂ„ biggest loser. Men sen blir det hopp i sĂ€ng direkt efterĂ„t, brukar vara lite extra trött pĂ„ fastedagarna. Men oj vilken energi man vaknar med dagen efter. Det Ă€r som att hela kroppen rensats ur och fĂ„tt vila och ladda om. Jag mĂ„r sĂ„ himla bra. Ă„lskar den hĂ€r livsstilen! 
(null)






Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0