fredag och lördag... 🙏🏼

Helgen har anlänt och vi har fortfarande sådan tur att vi får njuta av riktig högsommarvärme. Livet blir liksom lite enklare då! 

Fredagen blev en härlig historia. Vaknade utvilad när Edwin kom in och väckte mig, men Elsa hon snarkade vidare. Vi som var vakna åt frukost och drack kaffe ute på altanen. Varmt och härlig. Lilla fröken vaknade inte för ens klockan 09:40 ungefär, snacka om fredagsfeeling! 
(null)

Mitt på dagen fick vi besök av gammelmormor. Hon har varit här i flera dagar den senaste veckan, men hon har nog haft lite separationsångest då hon har åkt till Bulgarien nu i helgen. Medan hon var här passade jag på att hänga tvätt och åka och handla en snabbis. Sprang även in på röda korset och fynda en ny jeanskjol, det har jag saknat i min sommargarderob. Så att fynda en för 20 kronor kändes ju fint, sedan upptäckte jag att det fanns en guldtia i ena fickan - snacka om kap! ✌🏼

När jag kom hem var även mina föräldrar här. Då blev det fika på altanen. Vi fick även bevittna en liten regnskur, första regnet på evigheter. Men det varade bara i några minuter... 

Runt 15-tiden lämnade jag barnen hemma med barnvakterna som var här. Jag var nämligen bjuden på grillmiddag! Tre av våra gamla ungdomar från Kaskö hade bjudit hem oss i personalen. Så otroligt fint gjort, snacka om bra betyg! Och vilken fantastisk kväll vi fick. Sol, värme, skratt, god afghansk mat, minnen, kärlek och samtidigt lite sorg över att vi inte längre får spendera dagarna ihop. Men den här kvällen lever jag länge på! 
(null)

(null)

Lördagen inleddes med kaffe på altanen. Bästa på sommaren! Elsa vaknade "tidigt" och ville kliva upp redan vid 08-tiden. Sedan hade vi faktiskt en effektiv morgon... Rev av sängkläderna, tvättade dom, städade badrummet och dammsög. Hade inte planerat detta städryck, men då känns det ju extra skönt efteråt. Klockan tickade på och vips var det lunchdags för barnen! Sedan var det en trött Elsa som somnade... 

Men lillan sov hängde jag ut sängkläderna på tork och sedan blev det en lugn stund i solstolen. Edwin har haft en lego-dag så han har mest donat med det. 
(null)

På tidiga eftermiddagen kom Mattias hem, han hade varit och fiskat sedan tidigt imorse. Han hade handlat med sig en massa god mat, och strax där efter kom våra gäster. Peter, Elin och Linnéa kom för att grilla med oss! Gott och trevligt. 

Men det var verkligen varmt och kvavt, tur att det blåste. Skönt också att vi har vår altan med tak, där är det toppen att sitta skyddad från solen och äta eller fika. 

På tidiga kvällen fyllde vi i nytt vatten i poolen. Varmt vatten i vattenslangen och 25 grader i luften. Så både Elsa, Edwin och Mattias låg i och plaskade hur länge som helst. Tog även ut barnens tvål så dom blev rena och fina. Sommarmys! När barnen sedan var insmorda och Elsa fått på sig pyjamas smet jag iväg på en kvällspromenad. Bungystavar, en pod i hörlurarna och kvällssol. Alltså den här tiden... Får inte nog av grönskan, ljuset, dofterna. Kär i livet just nu! 

När jag kom hem tog jag in sängkläderna som hängt ute hela dagen, bäddade sängarna och sen blev det en snabb dusch innan barnen skulle nattas. Vilket inte är så lätt i denna värme... Elsa har haft supersvårt att komma till ro dom senaste veckorna. Som hon vrider och vänder sig! Men till slut var båda kidsen i drömmarnas värld och vi vuxna kunde sjunka ner i soffan. Trötta! Så nu är det dags att krypa ner i den renbäddade sängen... 
(null)

(null)

(null)

(null)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0