fina junidagar 🍀

(null)

Juni som oftast bjuder pĂ„ regn och rusk har steppat upp och levererar sommar igen! Vi minns ju dom dĂ€r varma dagarna i slutet pĂ„ maj som vi blev riktigt bortskĂ€mda med, men nu har vi som sagt fĂ„tt njuta av lite sommar igen! 

MÄndagen började lugnt hÀr hemma. Jag och mina smÄ bara. Hade en liten plan om att fÄ lite ordning hÀr hemma (midsommarhelgens lata dagar hade satt sina spÄr)... SÄ jag betade helt enkelt av to-do-listan pÄ förmiddagen. TvÀtta sÀngklÀder, bÀdda rent, stÀda badrummet och dammsuga. Skönt att fÄ det gjort. Elsa gillar nÀr jag dammsuger sÄ det blir ju liksom tvÄ flugor i en smÀll. Speciellt nÀr man "passar pÄ" nÀr hon Àr lite kinkig innan första tuppluren. Det blir win win för oss alla!

Efter lunch, vila och skifte av tvĂ€tt i maskinen gick vi ut i trĂ€dgĂ„rden. Edwin har fullt upp med flug/geting/humle-jakt just nu. Allt som flyger ska jagas, Ă€ven fast han Ă€r SÅ rĂ€dd för dom. Elsa njuter av sommarvĂ€rlden nu nĂ€r hon kan krypa runt i en vĂ€ldig fart och smaka pĂ„ diverse blad och vĂ€xter. Ja, det var rĂ€tt skönt nĂ€r hon satt stilla pĂ„ filten och plockade med sina leksaker... 

PĂ„ eftermiddagen var det dags för lite mamma och Edwin-tid. Vi Ă„kte ivĂ€g och lĂ€mnade lite tavlor till vĂ„ra nĂ€ra och kĂ€ra. SmĂ„ canvastavlor som jag bestĂ€llt frĂ„n dopet. VĂ€ldigt uppskattat blev det. Och som den snĂ€lla mamman jag Ă€r Ă„kte vi Ă€ven förbi Lekia för att köpa lite fotbollskort. Tycker det Ă€r sĂ„ kul att ungarna Ă€r sĂ„ intresserade och kan hĂ„lla pĂ„ med dessa kort i evigheter. Samla, sortera, byta och bara titta om och om igen i albumen. Det kĂ€nns som att det Ă€r ett intresse att uppmuntra. Edwin har inte spelat Super Mario pĂ„ flera dagar nu, han som ville spela dygnet runt förr. SĂ„ jag köper mer Ă€n gĂ€rna lite fotbollskort dĂ„ och dĂ„, för att hĂ„lla intresset vid liv. Och lyckan nĂ€r dom fĂ„r ett kort med ett lag/spelare dom samlar pĂ„ Ă€r ju to die for. Edwins favoriter Ă€r Juventus, Sverige och Barcelona. Elias gillar mest Barcelona, PSG och Bayern MĂŒnchen. Och nu sĂ„hĂ€r i vm-tider Ă€r det ju extra kul att kolla pĂ„ alla landslagskort och se spelarna pĂ„ teven samtidigt. 

NĂ€r vi kom hem packade vi med oss badklĂ€der och tog en promenad ner till badstranden, hela familjen. Edwin tog ett premiĂ€rdopp för i Ă„r och hade himla roligt i bĂ„de vattnet och pĂ„ bryggan. Elsa kĂ€nde lite pĂ„ vattnet hon med. En mysig och varm kvĂ€ll i vĂ„rt paradis! 
(null)

(null)

(null)

Sedan avslutade jag kvÀllen med en skön bungy-promenad. Har inte riktigt fÄtt till trÀningsrutinen efter förkylningen Ànnu, men nu blev jag pÄmind om hur skönt det Àr med en snabb runda innan lÀggdags. Och igÄr var det extra hÀrligt efterÄt... En dusch och sedan krypa ner i nytvÀttade sÀngklÀder. Vardagslyx!

Idag gjorde vi morgon runt 08-tiden. Myste kvar i sĂ€ngen bredvid Elsa som sov vidare en stund, men sen blev det kaffe och frukost. Ganska snart fick vi Ă€ven besök av familjen Östlund. Elias skulle pĂ„ fotbollsskola, sĂ„ vi bjöd hit Ida att leka hĂ€r under tiden. Jag hann Ă€ven mysa lite med lillbebisen innan fotbollsskolan började, vilken bra start pĂ„ dagen! 

Edwin och Ida lekte sedan hur bra som helst tillsammans. Ingen konst att ha dom tvĂ„. Det lektes bĂ„de inne och ute. Elsa och jag tog det mest lugnt hĂ€r inne medans. Sedan blev det lunch och glassefterrĂ€tt ute i hĂ€ngmattan. 

(null)

(null)

(null)

NĂ€r Eliss fotbollsskola hade slutat Ă„kte vi och hĂ€mtade honom, sedan fortsatte vi direkt mot Mössön dĂ€r Elias och Idas mormor och morfar har stuga. Verkligen en idyll. DĂ€r blev det en massa bus för barnen, bad och skönt hĂ€ng i solen för alla oss vuxna som var dĂ€r. 

Vid 16-tiden sa vi hejdĂ„ til Elias, Ida och resten av gĂ€nget och Ă„kte hemĂ„t igen. Fylld med sommar och lycka! Mattias var redan hemma och hade stekt schnitzlar till middag. En av fĂ„ matrĂ€tter som Edwin Ă€lskar. Sedan blev det fix med fotbollskort pĂ„ köksgolvet. Det kom nĂ€mligen tvĂ„ nya album med posten idag. Plus lite kort, sĂ„ nu ska allt sorteras och sĂ€ttas in i dom nya hela albumen. Elias fick tvĂ„ stycken han med sĂ„klart, som han fĂ„r pĂ„ söndag nĂ€r han kommer hit. 

NĂ€r Elsa hade somnat (trött tjej som somnade tidigt) tog jag en skön promenad igen. Har hittat en ny spĂ€nnande pod som fick hĂ€nga med pĂ„ rundan. DĂ„ kĂ€nns det som att man bara kan gĂ„ och gĂ„ och gĂ„! 

NĂ€r jag kom hem stannade jag ute i trĂ€dgĂ„rden och vattnade alla blommor. Verkligen terapi för sjĂ€len. Sedan blev det dusch och soffhĂ€ng med gott kvĂ€llsfika framför vm. Men nu Ă€r det snart dags att sova och ladda för morgondagen, dĂ„ Ă€r det sverigefest igen! ⚜
(null)

(null)

(null)

(null)



Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0