en fin dopdag 💕

(null)

2018-06-16, dagen dĂ„ vĂ„r Elsa Aina blev döpt i Forsa kyrka. I samma dopklĂ€nning som hennes bror, mamma, morbror, morfar mfl döpts i. En hĂ€rlig dag med nĂ€ra och kĂ€ra, Ă€ven om det blev lite svettigt i kyrkan dĂ„ en av storebröderna helt plötsligt blev pĂ„ sitt vĂ€rsta humör... 

Dagen började iallafall lugnt och skönt. Vi sov till 07:30-tiden nĂ€stan hela gĂ€nget, dopbarnet fick dock sova en stund till. Sedan flöt morgonen pĂ„ med lite fix och trix innan vi Ă„kte till MariagĂ„rden vid 11-tiden. Vi Ă„kte sĂ„ pass tidigt för att Elsa skulle fĂ„ sova i vagnen i lugn och ro innan dopet började. 

Vi hade redan pyntat lokalen och dukat fĂ€rdigt allt dagen innan. Jag, Elias, mamma och pappa var dĂ€r bra lĂ€nge igĂ„r och jobbade hĂ„rt. Tack för all hjĂ€lp, himla skönt att slippa det samma dag! 

(null)

(null)

(null)

NĂ€r klockorna ringde tĂ„gade vi in i kyrkan. Edwin ville inte gĂ„ in med oss, men gjorde oss sĂ€llskap dĂ€r framme efter en stund. Elsa var lite missnöjd innan dopet drog igĂ„ng, men vĂ€l dĂ€r framme var det en vĂ€ldigt pratglad tjej. Oj vad hon babblade pĂ„. Gjorde brum-ljud, prutt-ljud, klappade hĂ€nderna och sa "bla bla bla" nĂ€r hon tyckte att prĂ€sten pratade för mycket. Han fick kĂ€mpa för att överrösta Elsa, haha. Är glad att vi fick bĂ€sta prĂ€sten, sĂ„ lĂ€ttsam och hĂ€rlig! 

NĂ„got som inte var sĂ„ hĂ€rligt var storebror Edwins humör. Han ville absolut inte stĂ„ med oss. Han kröp omkring pĂ„ altaret, lĂ„g raklĂ„ng, satt bakom mig och drog i klĂ€nningen, visade upp sina suraste miner och tillslut tröttnade han och tĂ„gade helt enkelt ut ur kyrkan. Edwin min Edwin. Han vĂ€ntade pĂ„ oss i "omklĂ€dningsrummet" sen. Vi som var kvar under dopcermonin fick iallafall lyssna till gudfar Tom’s rörande tal och prĂ€stens fina ord. Elias hĂ€llde upp dopvattnet och stod med oss dĂ€r framme hela tiden. Sedan hjĂ€lpte han mig att hĂ€nga upp en vattendroppe i glas i ett "trĂ€d" dĂ€r det hĂ€nger en droppe för varje barn som döps.

(null) 

(null)

(null)

Efter cermonin i kyrkan gick vi över till MariagĂ„rden för att Ă€ta smörgĂ„stĂ„rta, dricka kaffe, Ă€ta tĂ„rta och umgĂ„s med alla nĂ€ra och kĂ€ra som kommit för att fira dagen med oss. VĂ€ldigt trevligt, Ă€ven om man sĂ„klart önskar att man fick mer tid till var och en av alla gĂ€ster. Men jag hade Ă€ndĂ„ sĂ„n himla tur att jag slapp det mesta av servering och fix. Miljoner tack till mina förĂ€ldrar som roddade och styrde med allt, guld vĂ€rt. Och stort tack till mamma, moster och mormor som bakat och gjort goda tĂ„rtor. TĂ€nk vilken tur vi har! 

(null)


(null)

(null)

(null)

Efter allt fikande var Edwin sugen pĂ„ att hjĂ€lpa syrran att öppna alla presenter. (Hans humör förĂ€ndrades till tipptopp efter att vi kommit ut frĂ„n kyrkan förresten). Elsa fick sĂ„ himla fina presenter! Mest pengar fick hon. Men Ă€ven en lyckopeng, mysigt gosedjur med hennes namn pĂ„, sparbössor, muggar, en egen hallonbuske som vi ska plantera (sĂ„ kul idĂ©), presentbox frĂ„n Geggamoja, ett presentkort hos en fotograf (mamman blev överlycklig), bok, klĂ€der m.m. Tack alla fina mĂ€nniskor! De flesta gĂ€sterna lĂ€mnade Ă€ven en liten hĂ€lsning i en bok som vi ska spara till Elsa. Och gudfar Tom har skrivit ett brev som hon ska fĂ„ öppna pĂ„ sin 15-Ă„rsdag, hur fint? 

(null)

(null)

Efter att alla gĂ€ster Ă„kt hem hjĂ€lpte mamma och pappa oss att stĂ€da och diska. Åter igen, tack tack tack. Elsa sprang runt i sin gĂ„stol och tyckte nog det var rĂ€tt skönt att det lugnat ner sig lite. Sedan var det himmelens skönt att fĂ„ komma hem, packa upp allting och göra iordning en snabb och lĂ€ttlagad middag... 

Johanna och Ida kom fram mot kvĂ€llen för att hĂ€mta Elias. Dom hade ocksĂ„ med sig en sĂ„n fin doppresent till lillan, sĂ„ gulligt. Dom blev kvar en stund sĂ„ att barnen fick leka, vi vuxna drack kaffe och tog det lugnt bara. Ja, jisses vad trött man blir av dop alltsĂ„. Luften bara gĂ„r ur en. Först Ă€r man sĂ„ spĂ€nd över att fĂ„ allt att klaffa liksom. Och i vĂ„rt fall var vi ju sĂ„ oroliga över de misstĂ€nkte vattkopporna med. Sen nĂ€r allt över kĂ€nner man bara "aah, vi klarade det" och kan pusta ut rejĂ€lt. 

Det ska bli sĂ„ skönt att krypa ner i sĂ€ngen och sova nu. Imorgon ser jag fram emot en ledig och skön dag hĂ€r hemma. Jag kommer att somna med ett leende pĂ„ lĂ€pparna, tack till alla underbara mĂ€nniskor vi har i vĂ„ra liv! 

(null)

(null)

(null)







Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0