söndagssysslor 🍀

Söndag, sol, värme och umgänge med många nära och kära. Det blir nästan inte bättre än så. Verkligen en helmysig dag! 

Här hemma gjorde några av oss morgon runt 07:30-tiden. Edwin hade kommit ner till vår säng tidigt på morgonkvisten, så när han började vakna till liv igen smög vi två upp för att inte väcka dom andra. Elias kom ner runt 08-tiden, då hade han sovit 12 timmar i sträck. Trött kille efter fotbollscupen! 

Morgonen började lugnt och skönt med kaffe på altanen, sommarens lyx. Sedan tog jag äntligen tag i den där rena tvätten i tvättstugan som bara legat och väntat i dagar... Fyllde en ny maskin med, det går fasligt fort för tvättkorgen att bli full.

Efter en stunds hemmapyssel åkte jag och Elias till Ica för att handla lite. Vi lyxade även till det med en glasspaus i solen, sedan ett besök på handelsträdgårn för att köpa en presentblomma. 

Lagom till att lunchen serverades ute på altanen kom mina föräldrar hit. Mamma kom hem från Bulgarien inatt och hade extrem barnbarnsabstinens. Mycket kramar och gos! Hon hade även köpt presenter till oss alla, tänk vilken tur vi har. Elsa fick fina bodys och en jättefin klänning. Edwin fick en snygg t-shirt med Mario och lite småprylar/godis. Elias vrålade av lycka när han insåg att han fick ett matchställ med Barcelona, med favoriten Suárez namn och nummer. Även han fick lite smått och gott med. Lyckliga barn! Vi vuxna blev bortskämda med kläder, lukta-gott och whiskey. Tack! 

(null)

(null)

Vi fick även mer besök under dagen. Elias mamma och lillasyster kom hit för att hämta honom. Men först lite kaffe och lek! Även min mormor kom i samma veva. Hon hade också varit i Bulgarien ju, och hade samma abstinens efter barnen! Hon hade en varsin present med sig hon med. Elsa fick en så fin pyjamas, Edwin fick en transformerbil och Elias fick en mugg med Barcelona. Ja, han är en extrem Barcelonanörd och har en rejäl samling med Barca-prylar nu. Helnöjd. 

På tidiga eftermiddagen blev det helt plötsligt lugna gatan här hemma. Elsa sov länge och Mattias åkte till stan en sväng. Så vad gör Edwin och jag då? Bosätter oss i en varm pool. Fyllde den med varmt och skönt vatten, verkligen hur härligt som helst att bara ligga och njuta och filosofera om livet med min kära son. Bästa eftermiddagen på länge. 

(null)

(null)

Till middag åt vi pasta och köttfärssås, sedan kastade vi oss in i duschen för att göra oss redo för kalas. Min brors kära Frida fyller år till veckan och det måste såklart firas! Väldigt trevligt att träffa nära och kära, fika gott, skratta och även träffa familjens nya tillskott. En till fantastisk lapphund. Så fin! 

Efter allt kalasande åkte vi hemåt trötta och nöjda. Donade lite både ute och inne, sedan blev det lek uppe på Edwins rum. Det älskar Elsa! Men ganska snart blev det hopp i säng... Äntligen har lillgumman börjat sova 2 gånger på dagarna bara, och inte så sent på eftermiddagen, vilket resulterat i tidiga kvällar. Det är skönt. Nu gäller det bara att bröderna bus inte går helt wild and crazy med sina sovrutiner under sommaren... 

Snart är det dags för oss vuxna att krypa ner i sängen med. Ladda för en ny vecka. Det blir en del planering inför Elsas dop, för där har jag verkligen legat på latsidan. Det känns som att den dagen får bli vad det blir liksom. Har varken haft ork eller lust, men kalas blir det vilket som. Klart vår lilla Elsa Aina ska firas! 💕
(null)






Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0