skön hemmadag 🏡

(null)
Idag har vi haft en skön hemmadag. Bara gjort det som fallit oss in helt enkelt. Väldigt skönt tycker den här trötta mamman som hade det riktigt tufft att somna inatt, och bara skrapade ihop några få timmars sömn... 

Jag vet inte vad det var med mig inatt, men jag kunde verkligen inte somna. Jag brukar oftast slockna ganska direkt när jag slagit igång en podcast. Men inte inatt. Låg bara och vred och vände mig. Hörde grabbarna på övervåningen och blev nojig, så jag sprang upp och kollade. Edwin höll på att ramla ur sängen, hade liksom glidit emellan "kantskyddet" och själva sängen. Han har ju som en Blixtenbil runt om, men ett fäste har lossnat så det har tappat själva skyddsfunktionen. Nåja, jag la honom till rätta och kunde till slut somna på soffan vid 03-tiden. Ungefär fyra timmar senare var det dags att göra morgon! 

Morgonen bjöd på många koppar kaffe och en hel del soffhäng. Grabbarna parkerade sig vid köksbordet och donade med sina fotbollskort. Sortera och byta. Det bästa dom vet just nu! Och nu kan dom inte hålla till på golvet längre eftersom lillasyster numera tar sig fram fort och gärna vill vara med och "sortera" fotbollskorten. 

Elsa tog en tupplur kring lunchtid, så jag och grabbarna fick äta i lugn och ro. När hon vaknat fick hon också mat, sedan gick vi ut allihopa. Sol, fotboll, mys i hängmattan och upptäcksfärd i gräset för lillasyster. Så härligt med lite solenergi och frisk luft! 
(null)

På tidiga eftermiddag gick vi in och kollade på fotboll. Elias ville se Portugal. Vi andra donade med lite av varje fram tills att Elsa skulle sova sista tuppluren. Hon har fått till en hyffsad bra rutin kring sina sovtider... Första tuppluren tar hon kring 11/12-tiden och andra tuppluren ungefär 15/16-tiden. Sedan håller hon sig vaken till 20:30 och sover sedan till minst 08:00 (oftast längre) morgonen efter. Sedan om och om igen. Så småning om får vi nog justera sovschemat och tidigarelägga nattningen, men såhär på sommaren när vi är lediga känns detta superskönt. 

Till middag idag blev det Mattias egenfångade regnbåge med potatis, ärtor och sås. Så enkelt men så jäkla gott. Är tacksam för att jag bor ihop med en fiskefantast, vi har alltid fin fisk i frysen och kan äta det minst en gång veckan. Lyx! Edwin blev sedan hämtade av sin kära mormor. Dom hade nämligen planerat in en sleepover. Mysigt tyckte lilleman! Lite paus från mamma och pappa och syskonen. Härligt att få ha både mormor och morfar för sig själv. 

När Edwin hade åkt tog vi andra en promenad till badplatsen. Men först hamnade vi oss våra grannar på en kopp kaffe. Mysigt! När vi sedan kom fram till badplatsen hade Elias bråttomt att byta om. Han skulle minsann bada! Token. Han hoppade i och låg sedan i hur länge som helst. Vi andra nöjde oss med att njuta på bryggan, men det var nog så härligt. Solen värmde och jag passade på att andas in och bara känna ren tacksamhet över att vi bor på den här fina platsen. Närheten till vattnet och den fina naturen runt omkring. Livet. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Väl hemma igen var det dags för en trött Elsa att sova. Men Elias fick stanna uppe och mysa extra länge med oss. Sånt man får när lillebrorsan sover borta! Vi gjorde varma mackor och tittade på Spaniens match på teven. Det tyckte han var tipptopp! Sedan somnade han gott... Det kommer jag också göra nu snart. Hoppas på en bättre natt! 🌙




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0