lilla hudikcup ⚽️

Helgen är kommen och sommarvädret verkar ha hittat tillbaka igen. Verkligen passande! Även om hälften av familjen är förkylda så blir det ju lättare att vara sjuk när det är fint väder ute, man blir liksom automatiskt lite piggare. 

Fredagen blev en lugn och skön dag. Jag och Elsa fick en behövlig sovmorgon efter en halvtaskig natt. Tack bästa bröderna bus! Sedan tog det ett bra tag att vakna till liv med några koppar kaffe... Det kändes som att tiden bara försvann och vips hade förmiddagen förvandlats till tidig eftermiddag utan att vi gjort ett endaste dugg. Knepigt! 

Efter lunchen skulle Elsa sova, och grabbarna lekte med lite nya playmobil-gubbar dom fått tidigare i veckan. Älskar när dom kan leka länge tillsammans! Då passade jag på att smita ut i solen en stund. Blunda och tanka lite d-vitamin. Det behövdes! 

Mattias slutade tidigt och genast fick vi lite planer för resten av dagen. Elias ville hälsa på min farmor och farfar, igen. Tredje gången han besöker dom den här veckan, så gissa om dom varit överlyckliga för så mycket Elias-tid?! För det är ju så, att Elias är (precis som för resten av min släkt) det "första barnbarnet" liksom. Alla har fått följa hans liv från start och varit med under hela hans uppväxt. Och eftersom han bara bor här varannan vecka så får ju släktingarna på min sida inte träffa honom lika mycket som dom träffar Edwin och Elsa. Hur som helst så blev min kära farmor och farfar jätteglada när vi ville komma och hälsa på.

Det var jag, Elias och Elsa som åkte dit. Edwin ville vara hemma med Mattias och vattna gräset med vattenspridaren. Lite värdefull ensamtid med pappa. 

Vi fick en härlig eftermiddag med sol och fika. Elias spelade kort med "gammelfarfar" Olle i 1,5 timme. Vilka nördar! När Elsa skulle sova tänkte jag gå en liten runda med henne i vagnen, men det blev tillslut en promenad på nästan en timme. Väldigt skönt... När vi kom tillbaka hade klockan redan blivit runt 16-tiden så det var dags att åka hem och äta middag! 

Fredagen till ära kokade vi ihop en god kycklinggryta med champijoner, creme fraiche och ajvar. Till det åt vi bönpasta, mmm! Resten av fredagen spenderades i soffan. En film med barnen och lite fredagsgotta! 

Idag har vi haft lördag hela dagen, men ingen vanlig lördag precis. Det var nämligen dags för fotbollscup, det som Elias har väntat en evighet på. Taggad kille! 

Vi klev upp tidigt imorse och gjorde oss klara, tog fram rätt kläder och packade kylväskan full med fika och pastasallad. Redo! Det var samling klockan 09:30 och första matchen drog igång en halvtimme senare. Så duktiga killar som kämpa på trots svårt motstånd. Humöret var på topp trots tvåsiffriga förluster i varje match. Men det var ju själva fotbollsfesten som var grejen! 

Vi hade verkligen en toppendag... Strålande sol och nöjda barn. Elsa var verkligen tapper och klagade ingenting. Hon sov två vändor i vagnen och var emellan åt nöjd med att hänga på en filt i skuggan, fika, titta på alla barn i rörelse från vagnen eller bara dona med sina leksaker. Edwin lekte med Ida och några andra barn, så han var helnöjd han med. En mysig picknick med pastasallad och annat gott fick vi också till. 

Men det blev en lång dag. Matcher utspridda mellan 10-14 och en del förseningar. Så klockan var närmare 15:15 när vi åkte hemåt. Hem med en glad och svettig fotbollsspelare som fått en så fin medalj. Wow! 

(null)

När vi kom hem från cupen var vi alla sjukt trötta och påverkade efter en heldag ute i solen. Gissa middagen? Pizza såklart. Det behövdes. Sedan packade vi upp allt och chillade i soffan bara.

Sedan kom (bonus)morfar och räddade vår kväll. Han kom hem från Magaluf idag och kom med lite presenter till barnen. Elsa fick en rosa hund som skäller och går, hon blev heeelt lycklig. Klappade händerna och skrattade. Elias och Edwin fick en varsin "älgbössa" med knallskott. Så gissa vad dom gjorde resten av kvällen? Lekte älgjakt. Dom rotade fram sina jaktryggsäckar och jagade älg i trädgården, helnöjda killar! Imorgon får vi även träffa (bonus)mormor som kommer hem från sin resa inatt. Det ser vi fram emot! 

Ikväll somnade ungarna tidigt, helt slutkörda. Vi vuxna har hängt i soffan men nu är det banne mig godnatt för oss med. Sååå galet trött efter den här härliga lördagen! 
(null)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0