fotboll är livet... ⚽️

Tisdag och samma kyliga stomrvindar som igår. Är det inte galet hur temperaturen kan skifta så? Från 30 grader ena dagen till knappa 11 grader dagarna efter... 

Hur som helst har vi haft en bra dag. Mycket tack vare Carro som åter igen kom hit och ryckte upp oss. Äntligen lite planer för dagen! Vi gjorde oss redo och åkte till stan, hade lite grejer som måsta inhandlas. Lite tråk-shopping sådär, men då får man se till att kompensera upp det hela med lite roliga grejer. Och idag var det barnen som fick lite nytt och roligt. Som vanligt med andra ord va?

Vi svängde först in på Lidl för att kolla om det fanns några fotbolls-set kvar från gårdagens släpp. Sånna klädsläpp brukar ju gå åt som smör i solsken, men jag hade tur! Ett varsit set med en sverige t-shirt och shorts till Elias och Edwin, för ynka 79 kronor per set. Outfiten till sommarens alla vm-matcher är kirrad. Tjoho! 

Sedan fortsatte vi mot Lekia och Dollar. Hittade en fin sommarlovspresent till Elias. Något som passar en fotbollstokig kille perfekt. Så förutom fotbollskläderna fick han ett par målvaktshandskar och lite fotbollskort. Edwin blev såklart inte lottlös han heller. Han fick också fotbollskort och fick även välja en målarbok vilket han blev helnöjd med. Inne på dollar köptes det där tråkiga som behövdes här hemma, och sedan avslutade vi med en varsin glass innan vi åkte hemåt... 

Väl hemma igen blev det lunch för mig och Edwin. Elsa tvärdäckade i sin säng. Sedan följde en ganska långsam eftermiddag... Elias sov ju hos Tom igår och har varit med honom hela dagen. Snacka om coolt att få hänga på Tompas jobb (en skola) och få en helt egen mattebok att jobba med. Dom kom inte hem för ens efter 15-tiden. 

Så vi har mest bara väntat och väntat denna eftermiddag. Elsa har varit lite kinkig (misstänker tänder) men ändå roat sig själv rätt bra med sina leksaker. Jag och Edwin har målat i hans nya målarbok, donat med nya fotbollskorten och sedan skulle middagen förberedas. 

När både Elias och Mattias kommit hem blev det middag. Hade mjölk som gått ut, så det blev en vardagsklassiker här hemma idag: stuvade makaroner med stekt falukorv och rårivna morötter. Det går alltid hem hos alla! 

Sedan fick Elias sin present. Med motiveringen att han varit så himla duktig som klarat sig genom förskoleklassåret med bravur. Tänk att han blir en liten ettagluttare till hösten! Det blev iallafall jubel när han öppnade presenten med målvaktshandskarna, så roligt. Och de nya fotbollskläderna åkte direkt på. Väldigt lägligt att det faktiskt vankades fotbollsträning just ikväll. 

Medan Mattias var hemma med småsyskonen åkte jag och Elias iväg till b-planen. Jag passade även på att ta en joggingrunda i skogen med bra musik i hörlurarna. Tungt men härligt. Sedan satt jag i lugn och ro och tittade på slutet av Elias fotbollsträning. Han hade målvaktshandskarna på sig hela tiden, även fast han inte stod i mål. Det tränades mycket på olika regler idag, eftersom dom ska spela livets första cup till helgen. Gissa om lille herr fotbollstok är taggad? Det ska bli himla kul att se dom spela, minns själv hur roligt det var med just cup. Ja, vårt liv kretsar mest kring fotboll just nu känns det som. Träningar hit och dit, fotbollskort och ett vm som drar igång alldeles strax. Härligt! 

Resten av kvällen blev lugn. Elias och jag åkte hem och duschade, sedan blev det kvällsfika och mys med resten av familjen. Barnen somnade sedan rätt fort, så vi vuxna kunde i lugn och ro kolla på biggest loser innan vi också la oss. Nu ska det lyssnas på en spännande mordpod tills ögonen faller ihop! 
(null)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0