finally friday ✊🏼

(null)

Morgonklassiker hemma hos oss på vardagarna. Barnen vaknar kring 07-tiden och hinner äta en liten frukost tillsammans i soffan. Oftast framför Nicke Nyfiken. Dagisbarnen äter ju frukost på dagis med, men får storebrorsan frukost i soffan så vill dom andra ha med såklart. 

Det har varit en lååång vecka tycker jag. Även fast det blev vab för mig i måndags och vab för Mattias i tisdags... Skönt med kortvecka för Edwin och Elsa, som peppar peppar är pigga och friska nu. Typ. Lite snorig är man väl hela tiden nu fram till maj va? 

Även om veckan kännts trög så har det gått bra för oss. Elias har kämpat på i skolan med läxor och bad. En dag hade han en kompis med hem från skolan. Han är verkligen superduktig både på mornarna och eftermiddagarna när han klarar sig själv. Storkillen! Edwin och Elsa har kämpat på bra dom med.... Tidiga mornar och många minusgrader. Men inget gnäll när vi ger oss iväg mot dagis. Så tacksam över smidiga lämningar! 

Kvällarna har varit lugna. Läxläsning, middag, dusch, tv-mys, besök av Tompa en av kvällarna och tidig sänggång. Det behövs när det är kallt och mörkt...

(null)

(null)

(null)

(null)

Lite ljusglimtar i veckan behövs med. En dag kom Mattias hem med semlor som vi fikade innan grabbarna skulle sova. Lyxigt kvällsfika... Elias och jag åkte även iväg ensamma en kväll på lite "ärenden". Skulle bland annat hämta ett paket på Ica, så vi passade på att hälsa på mamma/bonusmormor med. Lite skön egentid för storebror. Där blev det kvällsfika framgör brasan samtidigt som vi kollade på sm-veckan. Bowling och skoter, spännande tyckte Elias! Mamma ville även bli av med en fåtölj och då var unge herr Östlund inte sen att tacka ja. Den ville han ha på sitt rum. Jag har faktiskt tänkt köpa en varsin fåtölj till grabbarna eftersom dom har varsin tv på sina rum, så nu kan vi stryka en från listan! 

I paketet jag hämtade ut fanns lite kläder från Lager157. Mest till mig själv, hör och häpna. Men även lite strumpor till grabbarna och basickläder till Elsa. Alltis roligt med paket. Farligt roligt...

Ett loppisfynd har även fått komma upp på väggen. En lång rad med siffror, i helt ologisk ordning. Dyr var den där remsan med. Men ja, jag kände att jag verkligen måsta ha den där remsan på min vägg. Och så blev det. Ja jäklar vad med gamla fina prylar dom har på Bättre begagnat. 

(null)

(null)

(null)

(null)

På jobbet har det var en lugn vecka, även om dagarna gått sakta. Januari har liksom hängt sig kvar länge... Men tillslut blev det fredag och första februari. Fredagen kan jag hurra över, men själva februari månad har jag inte så mycket till övers för. Snöigt, kallt, många sjukdomar och fortfarande väldigt långt kvar till våren! Men det är bara att bita i och köra på. Man får se till att trycka många semlor.

Det var iallafall riktigt härligt att få göra helg idag. Hämta barnen, komma hem till en god fredagsmiddag och sedan bara lulla runt i myskläder resten av dagen. 

Elsa tog en dusch efter middagen och somnade sedan rätt tidigt. Elias och Edwin var ute med Mattias i snön hur länge som helst. Det gäller att passa på när det är lite mildare väder. Efter drygt 1,5 timme kom dom in som snögubbar hela bunten. Dags för fredagsmys framför Talang! Med tända ljus och lite chips såklart. Men även grabbarna var trött och gav upp efter en stund. Elias kunde fortsätta att titta på Talang från sin säng, perfekt med chromecast. Så nu har Edwin också bestämt sig för att lägga lite julklappspengar på en chromecast till sin tv. 

(null)

Ja, imorgon planerar vi faktiskt att åka till stan en sväng. Sätta lite sprätt på julklappspengar! Som det låter är det fotbollskort som hägrar. Och så en chromecast till lillebrorsan då. Sen har vi inte så många fler planer för Lördagen. Antar att vi måste skotta en hel del, för det ska visst kräksnöa hela helgen.... 

Skönt med en lugn helg. Har lagt mig i sängen nu med skön fredagsfeeling. Älskar dessa kvällar! Ingen klocka är ställd, och ingen stress imorgonbitti väntas. Morgonrocksmys och kaffe, det är det bästa med vinterhelger! 

(null)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0