en mysig helg đŸ™đŸŒ

(null)

SĂ„ har helgen passerat och imorse vaknade vi upp till mĂ„ndag igen. Det gĂ„r för runt. Men vi har iallafall haft en hĂ€rlig helg tillsammans, med bĂ„de lite utflykter och hemmamys. Lagom blandning! 

I fredags efter jobbet kom jag hem till fĂ€rdigdukat bord. Mattias hade ju varit hemma med Edwin och Elsa. Elias hade sĂ„klart ocksĂ„ kommit hem efter skoldagen. Sedan hade vi en lugn fredagkvĂ€ll... Hela familjen lĂ„g i sĂ€ngen och Ă„t godis, tittade pĂ„ teve och myste. Riktigt hĂ€rligt. Och nĂ€r barnen hade somnat fortsatte kvĂ€llen i samma lugna takt. För min del blev det lĂ€sning och lite mer gott att Ă€ta. Är det helg sĂ„ Ă€r det! 

Lödagen blev en bra dag. En lugn förmiddag som jag Ă€gnade Ă„t tvĂ€ttmarathon. Grabbarna spelade tv-spel pĂ„ morgonen, sedan hĂ€ngde dom uppe i sina rum och rensade ur fotbollskort. Behövligt... Barnens farmor och gammelfaster kom ocksĂ„ pĂ„ besök en svĂ€ng. Med godispĂ„sar, kvĂ€llen rĂ€ddad. 

Efter en sen lunch/middag och vila för lillasyster gjorde vi oss lite redo för kalas. Vi skulle Ă„ka och fira gammelmormor som fyller 71 Ă„r. DĂ€r bjöds det pĂ„ hembakade semlor och en massa lek. Sedan smet jag och Elias ivĂ€g till nĂ€sta kalas medan resten av familjen stannade kvar hos gammelmormor och turades om att lĂ„na badkaret. Elias var nĂ€mligen bjuden pĂ„ bowlingkalas för en klasskompis. Roligt. Men han ville gĂ€rna att jag skulle stanna kvar hela tiden, sĂ„ det gjorde jag sĂ„klart. En trevlig kvĂ€ll, och det bĂ€sta enligt Elias var att han vann! 

Efter bowlingen hĂ€mtade vi upp resten av familjen, som var nybadade och fina, för att Ă„ka hem och lördagsmysa. Det var redan kvĂ€ll nĂ€r vi kom hem, sĂ„ det blev gröt till kvĂ€llsfika innan vi dukade fram lite lördagsgodis till grabbarna. Vi avrundade sedan med lite yatzy innan det var godnatt. 

(null)

(null)

PĂ„ söndagen vaknade jag och smĂ„ttingarna tidigt. Elias och pappsen tog sovmorgon. Vi vĂ€ntade med frukost tills dom behagade att komma upp, sedan var vi redo för dagen. 

Solen började smyga fram bakom molen, sÄ efter att vi bÀddat och fÄtt nÄgorlunda ordning hemma klÀdde vi pÄ oss och gick ut. Hela familjen. SÄ hÀrligt med lite luft, och dessutom vÄrkÀnslor! Bar asfalt, det var inte igÄr om man sÀgen sÄ...

Vi promenerade ut pĂ„ isen dĂ€r dom hade skottat en vĂ€g (har varit biltĂ€vling dĂ€r). VĂ€ldigt blank fin is, sĂ„ det var synd att vi inte hade skridskorna med. Men det var hĂ€rligt att promenera med. Vi tog oss över till badstranden dĂ€r det finns gungor, och sĂ„ kunde Elsa fĂ„ trippa runt lite som annars satt i vagnen. En hĂ€rlig timme med sol och ny energi var precis vad vi behövde! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

NĂ€r vi kom in igen tog vi det lugnt ett tag. Grabbarna fick spela lite tv-spel, Elsa byggde med sitt lego och jag vek lite tvĂ€tt. Sedan tickade klockan pĂ„ och det blev lunchdags. Makaroner och köttbullar, alla Ă„t som hĂ€star och efter maten somnade Elsa sött. 

Medan hon sov passade jag pĂ„ att lĂ€sa lite, men ganska snart fick jag myror i brallan och började stĂ€da lite. Dammsög, stĂ€dade badrummet och tog Ă€ntligen tag i tvĂ€ttmaskinen. Det var pĂ„ tiden, sĂ„ skitig och luktade inte direkt hallon... Gjorde rent alla fack och filter, gnussade som bara den överallt. Körde den sedan tom pĂ„ 95 grader med lite Ă€ttika. Sedan blev den tipp topp och all lukt försvann. Skön kĂ€nsla! 

NĂ€r Elsa sedan vaknade fick hon mysa lite med sina brorsor medan jag stĂ€dade klart det sista. Och det Ă€r ju livet tycker Elsa, att fĂ„ hĂ€nga med storebröderna! 

(null)

(null)

Under eftermiddagen Ă„kte Elias hem till sin mamma. Vi drack lite kaffe innan vi vinkade hejdĂ„. Ganska direkt efterĂ„t började vi med middagen, pasta och baconsĂ„s. Hungriga barn! 

Efter middagsstöket lĂ€mnade sedan jag och Elsa hemmet en stund. Edwin ville vara hemma med pappa, men vi tjejer Ă„kte till mormor och morfar och hĂ€lsade pĂ„. Himla roligt tyckte lillfröken. DĂ€r blev det fika, mys och bus! Vi stannade enda tills Elsa började gĂ€spa, dĂ„ tackade vi för oss och Ă„kte hem mot sĂ€ngen... Med oss fick vi tvĂ„ t-shirtar som mormor shoppat till grabbarna, och lite nya fina plagg till Elsa! 

(null)

(null)

VĂ€l hemma blev det hopp i sĂ€ng för Elsa nĂ€stan pĂ„ en gĂ„ng. Edwin var uppe ett tag till med oss vuxna. Yatzy och kvĂ€llsfika! Jag tog en dusch och tvĂ€ttade hĂ„ret, vek Ă€ven ett berg med tvĂ€tt. Skönt att börja veckan med tom tvĂ€ttkorg och all ren tvĂ€tt pĂ„ sin rĂ€tt plats! 

Nu Ă€r det som sagt mĂ„ndag och jag Ă€r Ă„ter pĂ„ jobbet. Lugnt idag med. Elsa Ă€r pĂ„ dagis, men Edwin Ă€r fortsatt krasslig sĂ„ han och Mattias Ă€r hemma och kurerar sig bĂ„da tvĂ„. LĂ„t denna vab-tid vara över snart... Hoppas iallafall pĂ„ en bra vecka och att planerna gĂ„r i lĂ„s. Det vankas nĂ€mligen övernattning hos mormor/gammelmormor och sedan ledig dag pĂ„ fredag för barnen. Lite sol och mer takdropp skulle ocksĂ„ sitta fint! 
(null)



Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0