vabruari är här 🤧

(null)

Fredag igen. En vecka har gått sedan sist. Första veckan i februari alltså. Och vad gör man i februari? Jo, vab vab vab. Precis så har våran vecka sett ut... Inte en enda dag har barnen varit på dagis. 

Men innan vab-veckan drog igång hade vi en härlig helg här hemma. Hela familjen samlad. Och ja, man får ju vara tacksam för några dagar utan sjukdomar... Elias och Edwin shoppade upp lite julklappspengar på Lördagen. Nöjda barn med nya fotbollsalbum, kort, lite smågrejer och Edwin slog till på en Chrome cast. Lördagsgodis köpte vi också, och hade sedan en lugn Lördag i soffan. Tipp topp! 

På söndagen hade vi besök av våra vänner från Söderhamn på förmiddagen. Trevligt med lek, kaffe och korv med bröd-lunch. Sedan var det dags för Edwin och Elsa att åka iväg på lite äventyr. Edwin skulle sova hos gammelmormor och Elsa skulle sova hos mormor och morfar. Det var bestämt sedan länge då dagis skulle ha stängt på måndagen. 

Innan Elias skulle åka hem till sin mamma passade vi på att ha lite egentid med honom. Det blev bowling! Väldigt uppskattat, behövlig tid för oss alla. 

(null)

(null)

(null)

(null)

När Elias hade blivit hämtad av sin mamma blev ju jag och Mattias helt plötsligt ensamma. En hel kväll ensamma. En hel natt ensamma. Sån himla underlig känsla! Vi körde fuskmiddag på Frasses, sedan åkte vi hem och tog det lugnt. 

Min kära bror och svägerska svängde förbi på med en bukett tulpaner och en liten present till Edwin för att han varit hundvakt för några helger sen. Tusen tack! Satte även upp nya väggljusstakar som jag beställde på senaste Perfect home-partyt. Så fina! Sedan blev det dusch, soffhäng och en tidig kväll. Såg verkligen fram emot att få sova en hel natt! 

(null)

(null)

Sedan kom måndagen och veckan körde igång med jobb. Kändes konstigt att  kliva upp och bara ha sig själv att göra iordning. En lugn och bra måndag på jobbet blev det, sedan hämtade jag två krassliga barn hos barnvakterna... Elsa med ögoninflammation och förkylning. Edwin med hemsk hosta. 

Insåg ganska direkt att detta skulle bli en vab-vecka deluxe. Det är tur att vi har våra nära och kära runt omkring oss! Mamma var med barnen hela tisdagen så att jag och Mattias kunde jobba. Guld värt! Sedan fick Mattias vabba onsdag och torsdag, för jag hade en intro-vikarie med mig ena dagen och den andra dagen hade vi APT. 

Så det har inte varit någon fartfylld vecka direkt. Lugna gatan... Elsa har sovit dåligt på nätterna. Hosta, ögon som varas och så kom febern tillbaka en natt. Edwin har hostat som en tok han med, men har tack och lov fått sova gott. En av kvällarna kom iallafall Carro hit och livade upp stämningen. Mattias var iväg och jobbade, så det var mysigt med lite sällskap i soffan efter barnen somnat. Té och struntprat bara! 

(null)

(null)

Idag är det som sagt Fredag och det blev min tur att vabba. Ganska lägligt ändå, för jag är också rätt krasslig och kände mig helt slut efter jobbveckan... Halsont och galet täppt i näsan. Barnen verkar iallafall vara på bättringsvägen. Bara envist snor och jobbig hosta kvar. Ja, också nå jäkla nässelutslag som Elsa fick igår. Blossar upp lite här och var på kroppen och försvinner lika snabbt. Vi får se hur det artar sig, men det beror nog på att hon har nån infektion i kroppen. 

Vi har haft en bra vabdag. Började lugnt med morgonrocksmys. Sedan tog vi tag i hemmet. Disk, tvätt och dammsugning. Bädda rent. Skönt att inleda helgen så... Till lunch åt vi pannkakor, sedan ville en trött Elsa sova. 

Medan hon sov skyndade jag mig att skotta bort plogkanten, hänga tvätt och så hann jag chilla i soffan med Edwin en stund. När lillan tillslut vaknade klädde vi på oss och gick ut i solen. Äntligen plusgrader, solsken och hyffsat pigga barn... Det droppade från taket och solen värmde faktiskt. LJUVLIGT. Skönt för barnen att få andas lite friskluft efter en innevecka! 

(null)

(null)

Eftermiddagen har gått i ett. Har busat med barnen, tittat på film, städat lite i hallen och fyllt upp kyl och frys när Mattias kom hem efter jobb och handling. Till middag gjorde jag och Edwin pizza. Mmm... Mattias kom även hem med pärlhyacinter så här lagom till helgen, passande med lite vårkänslor en dag när det droppar från taken! 

Sedan har vi mest bara väntat på kvällen känns det som. Elsa har varit trött och gnällig, men tillslut blev klockan äntligen läggdags. Dessa gångar är det extra skönt att få lite vuxentid efter att dom små somnat... Edwin var i och för sig vaken lite längre, men det är bara mysigt att få lite egentid med honom när man kan koncentrera sig riktigt. Nu spelade han i och för sig tv-spel med brorsan i hörlurarna, men lite tid fick vi innan han sa godnatt. 

Nu ska även jag krypa ner i sängen. Har ju börjat läsa Harry Potter böckerna (tack till mamma som lånar dom åt mig) så det är mysigt att krypa ner under täcket och läsa tills ögonen går i kors. Skönt med helg! 

(null)




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0