halva februari đŸ’ƒđŸ»

(null)

Dagarna gĂ„r i ett, men just nu kĂ€nns det faktiskt bara postivit. Februari kom verkligen med vab-dagar om man sĂ€ger sĂ„... Och Ă€ven vi vuxna Ă€r sjuka om vartannat. Men nu sĂ„, nu har halva denna skitmĂ„nad passerat och man kan snart börja andas in mars. Inte för att den mĂ„naden heller ligger pĂ„ topp tre hos mig, men det Ă€r ett steg nĂ€rmare ljuset och vĂ€rmen iallafall. 

SĂ„. Förra helgen dĂ„? Sjukstuga för lillasyster var det ju. Ögoninflammation och förkylning. Men hon piggnade pĂ„ sig hyffsat och kunde faktiskt vara med och fira Elias mamma och lillasyster pĂ„ Söndagen. HĂ€rligt! DĂ€r blev det tĂ„rta och lek, och sĂ„klart lite presenter till 6-Ă„ringen och blivande 30-Ă„ringen. 

Annars gjorde vi nog inte sÄ mycket i helgen. Tog det lugnt, tvÀttade ikapp och njöt av ledigheten.

(null)

(null)

Efter kalasandet i Strömsbruk fick vi (efter mycket om och men) med oss Elias hem. Han har en jobbig period nu och vill helst bara vara med mamma. Men det gick som alltid bra till slut. Det Ă€r oftast första kvĂ€llen och natten som Ă€r vĂ€rst... Men nu pysslade vi ihop en "hem till mamma-kalender" som han kryssar för varje kvĂ€ll. För han sa att det alltid kĂ€nns sĂ„ lĂ„ngt tills han fĂ„r trĂ€ffa mamma igen, men nu har han koll pĂ„ dagarna. Sedan rĂ€knade vi upp allt roligt som skulle ske i veckan. Bad, kompislek, alla hjĂ€rtans dag och bowlingkalas för en klasskompis. 

MĂ„ndagen kickades igĂ„ng med jobb, dagis och skola. För hela familjen, tĂ€nkte jag skriva. Men sĂ„ var det ju inte... Elsa behövde en extra dag hemma efter en hostig natt. SĂ„ bĂ€sta gammelmormor ryckte ut. Men vi andra Ă„kte ivĂ€g till vĂ„rt. Sedan hade min kĂ€ra mor hĂ€mtat Edwin tidigare pĂ„ dagis och Ă„kt hem till oss för att byta av gammelmormor. Skön start för oss alla. 

PĂ„ tisdagen var dock hela familjen hyffsat friska för att orka med jobb, dagis och skola. NĂ€stan nyp-mig-i-armen-kĂ€nsla... Elias hade med sig en kompis efter skolan, nöjd kille. Och vi fick sedan en sĂ„ndĂ€r vardagskvĂ€ll med middagstök, duschning av barn och soffmys ihop. Ja vi hann till och med Ă„ka till stan hela familjen och handla lite mat. Brukar inte Ă„ka in allihopa, men nu gjorde vi det för att bryta det gamla vanliga. Roligt att lĂ€mna hemmet ibland...

(null)

Men den friska vardagslyckan varade inte lĂ€nge... PĂ„ onsdagen vaknade Edwin upp med ett kladdigt öga. Hans tur med ögoninflammation. SĂ„klart. Hade nĂ€stan hunnit ropa hej, vilket Ă€r urbota dumt. Men hans variant verkade vara av den mildare sorten. Inte alls lika svĂ€lld och varig som Elsa var. Men Ă€ndĂ„. Edwin hade tur och fick mysa hos gammelmormor. Guld vĂ€rt att ha henne (och mormorn). Elsa var pĂ„ dagis och hade nog haft en himlans mysig dag. NĂ€stan alla var sjuka, sĂ„ pĂ„ eftermiddagen hade hon tvĂ„ fröknar för sig sjĂ€lv. Hon var sĂ„ nöjd nĂ€r jag hĂ€mtade henne, för dĂ„ hade hon fĂ„tt vara pĂ„ en liten rundtur och slĂ€ngt sopor med en fröken. Även Elias hade haft en bra eftermiddag. Han blev hĂ€mtad av bonusmormor efter skolan, sedan Ă„kte dom pĂ„ biblioteket och efter det blev det semelfika hos Frida och Mattias. Modig kille som efter lite om och men gick in dit trots hundskrĂ€ck! 

En av kvĂ€llarna kom vĂ„ran bĂ€sta Tom pĂ„ besök ocksĂ„. Med sig hade han vĂ€rldens största nalle pĂ„ över 2 meter. SĂ„ mysig! Den bor i Elias rum men alla fĂ„r gosa med den. Dessutom drog han igĂ„ng lite kvĂ€llsbakning med grabbarna. Mycket uppskattat. God kladdkaka till kvĂ€llsfika! 

(null)

(null)

(null)

SjÀlv passade jag pÄ flexa ut lite pÄ onsdagseftermiddagen. Det var sÄ lugnt, och jag hade lite Àrenden att fixa innan jag Äkte hem. Det var nÀmligen min tur att vabba dagen efter, sÄ jag ville hinna fixa lite överraskningar till alla hjÀrtans dag...

En mysig torsdag i kĂ€rlekens tecken blev det. Blev överöst med kĂ€rlekspost frĂ„n min fina Edwin. Dagen till Ă€ra passade vi ocksĂ„ pĂ„ att baka lite chokladkakor till kvĂ€llsfikat. HjĂ€rtformade sĂ„klart. Edwin Ă€lskar att baka och sa flera gĂ„nger att det hĂ€r nog skulle bli den bĂ€sta alla hjĂ€rtans dag nĂ„gonsin. Och ja, vi hade verkligen en lugn och mysig dag. Massor av filmmys med barnen. En liten snabbstĂ€dning med. Sedan kom Elias hem frĂ„n skolan och jag blev Ă„terigen överöst med fina brev och teckningar! SĂ„ntdĂ€r som riktigt vĂ€rmer i hjĂ€rtat. "VilkĂ€n bra mamma du Ă€r, jag Ă€lskar dĂ€j". Rörd till tĂ„rar! 

(null)

NĂ€r Mattias kom hem Ă„t vi Edwins önskemiddag: kycklinga och brĂ€nda strips. Turligt nog menar han knapriga. Phew. Alla Ă„t bra och sedan blev det dags för lite fika och överraskningar. Edwins goda kakor och en varsin presentpĂ„se till alla i familjen. Uppskattat! Grabbarna fick ett gĂ€ng fotbollskort, en varsin vĂ€ndbar paljettbok och kinderĂ€gg. Elsa fick en mössa och en hoppande kanin. Mattias fick godis, lotter och snus. Även mamman blev uppvaktad med lotter och choklad. Och en bukett tulpaner frĂ„n min kĂ€ra mor! ❀

Vi körde ocksÄ ett varv runt fikabordet dÄ alla skulle sÀga nÄnting snÀllt tillvarandra. Citerar Edwin: "ja, jag Àlsker er och jag Àr kÀr i er allihopa". SÄ himla gulligt...

Resten av kvĂ€llen var lugn. Mattias har Ă„kt pĂ„ dubbelsidig öroninflammation sĂ„ han lĂ„g mest och vilade. Barnen duschade, kvĂ€llsfikade, övade pĂ„ lĂ€xan en sista gĂ„ng och sedan somnade dom sött. Jag var sĂ„ trött att jag gick och la mig 20:30 och somnade strax dĂ€refter. Vaknade 10 timmar senare (!) och var helt förvirrad. Morgon? Fredag? Jobba? 

Efter en kopp kaffe blev allt lite klarare och jag Ă„kte till jobbet. Idag Ă€r barnen hemma med Mattias, men mamma skulle Ă„ka dit och hjĂ€lpa till under dagen. Åter igen, vad skulle vi göra utan vĂ„ra nĂ€ra och kĂ€ra?! 

Nu Ă€r jag pĂ„ jobbet. En otroligt lugn dag... MĂ„nga sjuka hĂ€r med. Men snart Ă€r det helg. Ska bli skönt med lite ledighet. BĂ€sta kvĂ€llen Ă€r ju Ă€ndĂ„ ikvĂ€ll, fredagsmys med hela familjen! 

(null)



Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0