pĂ„skharen kom... 🐣

SkĂ€rtorsdag, och startskottet för pĂ„sken 2018 har dĂ€rmed gĂ„tt. Första pĂ„sken med Elsa och bĂ„da bröderna bus Ă€r hemma. En riktig familjehelg med andra ord. Det Ă€r fint! 

HĂ€r hemma vaknade vi upp tidigt nĂ€r Edwin kom in och var alldeles förkrossad över att han inte kunde fĂ„ upp sin kalsonglĂ„da (dags att rensa ur med andra ord...) och inte kunde han hitta nĂ„gra rena kalsonger och klĂ€der i torktumlaren heller. En inte sĂ„ munter nakenfis. SĂ„ det var bara att masa sig upp pĂ„ en gĂ„ng, inget morgonmys i sĂ€ngen idag inte. 

Kom igĂ„ng rĂ€tt bra pĂ„ morgonen och fick en hel del gjort... Körde igĂ„ng en tvĂ€tt, vek undan en massa rena plagg, tömde diskmaskinen, griljerade pĂ„skskinkan, tog ett varv med dammsugaren och sedan började jag att rensa ur badrumsskĂ„pen. Elsa ligger/sitter gĂ€rna och tittar pĂ„ mig medan jag donar och far fram. Ett gĂ€ng leksaker och hon Ă€r nöjd. VĂ€digt tacksamt... Edwin roar sig bra sjĂ€lv, men nu pĂ„ slutet har det nog blivit lite mer tv-spel och gameboy Ă€n vanligt. Men han Ă€r lurig. NĂ€r jag sĂ€ger att det Ă€r "tv-stopp" sĂ„ gĂ„r han upp pĂ„ sitt rum. Frid och fröjd tĂ€nker jag, enda tills jag hör att han smugglat med sig sitt gameboy upp... Men snart Ă€r vĂ„ren hĂ€r, och dĂ„ blir det lĂ€ttare att vara ute och leka! 

Rensningen i badrumsskĂ„pet gick hur bra som helst. Kan sĂ€ga att 90% av alla produkter vi hade fick flytta ut... GALET. Även alla sköljmedel Ă€r borta, vilket var en hel del flaskor. Men nu kör jag enbart med parfymfritt svanenmĂ€rkt tvĂ€ttmedel, storpack som vi fĂ„r hemkört frĂ„n TvĂ€ttex vartannat Ă„r ungefĂ€r. Toppen! En massa handdukar slĂ€ngde jag med. MissfĂ€rgade handdukar, som legat orörda i flera Ă„r. Liksom, varför?! Nu Ă€r det tomt och cleant i alla skĂ„p. Och lugnt i sinnet. KnĂ€ppte före-bilder för kul skull, men glömde knĂ€ppa efter-bild. Kommer sen! 

Efter rensningen i badrummet hann jag ta en dusch (med publik) innan det var lunchdags för barnen. Efter maten klĂ€dde vi pĂ„ oss och gick ut i solen, ljuvligt... Elsa sov i vagnen och Edwin lekte. SjĂ€lv lutade jag mig tillbaka i min lilla snösoffa och bara njöt. Mamma hĂ€mtade Elias pĂ„ skolan sĂ„ vi gick in lagom tills att dom skulle komma. Nu Ă€r det pĂ„sklov för storkillen! 

Eftermiddagen har varit lĂ„ng. Speciellt för barnen som vĂ€ntade pĂ„ pĂ„skharen. Ja, om han nu skulle komma?! Det var en rĂ€tt brĂ„kig eftermiddag mellan bröderna och sĂ„nt gillar verkligen inte pĂ„skharar. 

Till middag Ă„t vi vĂ„rt egna lilla pĂ„skbord med skinka, köttbullar, korv, sill, Ă€gg och lite annat smĂ„tt och gott. Mmm! Sedan ville grabbarna ut och leta spĂ„r efter pĂ„skharen i snön. Mattias var ute pĂ„ lite Ă€renden och kom hem pĂ„ tidiga kvĂ€llen. DĂ„ kom grabbarna in och sĂ„ spelade vi lite memory en stund. Enda tills pĂ„skharen faktiskt kom! Tjoho. 

SjĂ€lvklart kunde jag inte lĂ„ta bli att jĂ€vlas lite med barnen först. Vi hade pratat en del om att man kanske blir utan Ă€gg om man hela tiden brĂ„kar och Ă€r sur. Kanske blir det bara ett mini-Ă€gg? SĂ„ vi lade först bara ut tvĂ„ stycken kinderĂ€gg pĂ„ bron, samt tvĂ„ kuvert med brev till barnen. Det blev blandade reaktioner nĂ€r barnen hörde att det knackade pĂ„ dörren och sedan fick se vad pĂ„skharen lĂ€mnat pĂ„ bron... Edwin blev helt överlycklig över sitt kinderĂ€gg. Hoppade och tjoade. Elias dĂ€remot blev helt stum och hann nog tĂ€nka en hel del innan vi lĂ€ste brevet frĂ„n pĂ„skharen. Haha. Det blev sĂ„klart en skattjakt med... 

Teckningar med olika bilder pĂ„ saker i hemmet. Och efter x antal ledtrĂ„dar leddes dom fram till sina stora Ă€gg. Den lyckan alltsĂ„! Edwin har pratat om pĂ„skĂ€gg i evigheter nu och blev alldeles stollig. Och Elias glĂ€djerop nĂ€r han öppnade sitt Ă€gg var to die for. Ett Ă€gg proppat med Barcelona-prylar. En tröja med Barcelonaspelare + autografer som han suktat efter sĂ„Ă„ lĂ€nge. Och en ny frukt/matlĂ„da, gympapĂ„se och skrivböcker. Allt med favoritlaget. Snacka om glad kille. Det blev Ă€ven perfekt pĂ„ sĂ„ vis att hans förra fruktlĂ„da gick sönder pĂ„ skolan förra veckan, och hans gamla gympapĂ„se gick sönder igĂ„r. SĂ„ han behövde verkligen dessa grejer, win win. Edwin fick ocksĂ„ lite Barcelonaprylar men Ă€ven en ny mössa med sin Ă€lskade favorit Super Mario. Sedan innehöll bĂ„da Ă€ggen en bunt med fotbollskort, ett varsitt kortspel, en "blind-bag", ett kinderĂ€gg, en nappflask-klubba, en tablettask och korv med bröd-godis. Skönt att pĂ„skharen tĂ€nkte till och dela ut dessa Ă€gg ikvĂ€ll, för resten av helgen kommer att innebĂ€ra Ă€nnu fler pĂ„skĂ€gg frĂ„n nĂ€ra och kĂ€ra... 🍭

Även jag hade tur och blev bortskĂ€md med pĂ„skĂ€gg och fina tulpaner. Vilken tur man har! Det blev en mysig kvĂ€ll med lite godis och fix med fotbollskorten tillsammans med grabbarna. Dom kom i sĂ€ng rĂ€tt sent, men Ă€r det skĂ€rtorsdag sĂ„ Ă€r det. FĂ„r hoppas att dom sover ut imorgon, Ă€ven fast det oftast inte brukar bli sĂ„... 

Imorgon vĂ€ntar iallafall besök av gammelmormor, sedan Ă„ker vi till barnens farmor och farfar. Ja, en riktig familjehelg blir det. Precis som det ska vara! 💛

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)




Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0