mot våren... 🌱

Dagarna och veckorna rusar iväg och jag hinner inte riktigt med mig här inne. Har nämligen börjat spela wordfeud igen. (Och så har jag ju två barn, ibland tre, att ta hand om. Sen har vi ju tvättkorgen som oftast svämmar över, hungriga magar att mätta, dammråttor att jaga och så måste man sova någon timme innan karusellen börjar om...) Livet med andra ord.

Förra veckan var vi fem i familjen. Elias kämpade på i skolan de första dagarna, sedan fick han vara hemma resten av veckan då en hemsk hosta kom på besök. Mattias var sjukskriven veckan ut, så det blev som en långhelg med hela familjen samlad. Myspys. Och en del bråk och kaos!

En dag var Carro och Elwira här och busade. Edwin packade även väskan och åkte till gammelmormor för en övernattning. Myspys tyckte han... Vi lyckades även fånga den lilla näbbmusen och har varket hört eller sett någon mer mus sedan dess. Hallelujah. 

Helgen firade vi in med tacos och alldeles för mycket godis. Som sig bör. Om man inte har en sockerfri månad förstås. Men det gick åt skogen första helgen. Vad hade jag väntat mig? Får börja lite mer realistiskt och begränsa sockerintaget till helgerna. Som normala människor alltså... Annars har helgen mest bestått av att köpa, sortera och byta fotbollskort och hockeykort. Barnens nya hobby. Och min! Ibland tittar jag i barnens album och sorterar korten efter att ungarna har somnat till och med... 

Vi gjorde även lite utflykter med Elias och Edwin i helgen. På lördagen var det min och Elias dag... Först åkte vi till stan och hämtade en kasse med 250 hockeykort som vi fått köpa billigt. Elias visste ingenting, men fick sedan öppna kassen när vi åkte vidare mot Gävle. Den lyckan!!! Han tittade på hockeykorten hela vägen, haha. Innan vi kom fram till Gävle stannade vi även på Mcdonalds i Söderhamn. Mätta och belåtna kom vi sedan till Gavlerinken för att heja på Brynäs. En bra match fick vi se, som dom vann. Men det blev sent... Kom hem strax efter 22-tiden, trodde Elias skulle somna på hemvägen men det gjorde han inte. Han ville hem och sortera hocketkorten ju. En mysig dag och kväll med min älskade bonus! 

Dagen efter var det Edwins tur att åka på äventyr. Något han längtat till i flera flera veckor... Nämligen Babblarna-teatern. Bara han och pappsen. Han var alldeles lyrisk när han kom hem och ville visa bilder och filmer. Han hade ju till och med kramats med några av dem. En bok hade han fått köpa med, så vi hade en galet lycklig Edwin sedan. Värmer i mammahjärtat! 

Nu har en ny vecka dragit igång och vi är redan inne i Mars månad. Känns galet att vi har så kallt och onormala mängder snö, men snaaaaaaaart är det ju faktiskt vår. Och jag har nog aldrig längtat så mycket... Att ha bebis på vintern gör att man bli lite instängd faktiskt. Är det kallt och snöigt går man ju gärna inte ut med dom små liven. Och det blir svårt att göra längre utflykter. Skotern har bara fått åka korta svängar bakom huset iår... Men så fort snön försvinner ska jag flytta ut. Typ. Känner hur kroppen skriker efter sol och friskluft.

Den här måndagen spenderade jag och barnen på bortaplan. Vi hälsade på Elin och Linnéa i Söderhamn. Lunch, kaffe, lek, bebismys, promenad i solen och lite mer kaffe.  Vad mer kan man begära? Härlig start på veckan. 

Men nu har klockan tickat iväg och måndag har blivit tisdag. Borde sova, men jag känner hur ett obehag sprider sig i kroppen. Halsont, fryser, ont i kroppen och täppt i näsan. Det kom liksom från ingenstans ikväll. Antar att det är min tur att bli dunderförkyld nu, som resten av sveriges befolkning är/har varit. Dessa tider alltså... Kämpa på nu våren!!! 

(null)
(null)
(null)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0