mĂ„ndagsrycket... đŸ’ȘđŸŒ

Helgen har passerat och jag har fĂ„tt njuta av bĂ„de dop och skitsjuka. Lagom blandning. Men som vanligt försvann helgen i ett naffs och vi blev Ă€ven tvungna att vinka hejdĂ„ till Elias. 

Helgens höjdpunkt var att fĂ„ dela Otilias dopdag med henne och hennes familj. SĂ„ fint sĂ„. Är glad att dom höll dopet hĂ€r i Forsa och inte pĂ„ Gotland, det hade blivit lite klurigare... Elsa fick följa med pĂ„ dopet, men tyckte vĂ€l inte direkt att dopcermonin var nĂ„gon succĂ©. Det tyckte i och för sig inte dopbarnet sjĂ€lv heller. NĂ€r Otilia grĂ€t sĂ„ svarade Elsa, hehe. Desto roligare var det att fĂ„ trĂ€ffa sin kompis pĂ„ lite nĂ€rmare hĂ„ll under dopfikat. 

Medan jag och Elsa var pĂ„ dopet hade Mattias, Elias och Edwin haft hĂ€rligt grabbmys. En skotertur ut pĂ„ isen, i det ljuvliga vĂ€dret. Sedan var dom tvungna att avbryta dĂ„ Sector Alarm ringde till Mattias och berĂ€ttade att brandvarnaren i kĂ€llaren pep. DĂ„ fick dom brĂ„ttomt hem! Som tur var berodde det pĂ„ "rökpuffar" frĂ„n pannan. Men vilken trygghet det Ă€r att ha Sector Alarm inkopplat i huset alltsĂ„. Dom var beredda att skicka ut en vĂ€ktare som skulle kolla lĂ€get, men nu hann ju Mattias hem före... SĂ„ fort brandlarmet gĂ„r (eller inbrottslarmet) sĂ„ ringer dom oss direkt, en kamera slĂ„s pĂ„ i vĂ„rt hus och dom kan se allt som hĂ€nder. Och i vĂ€rsta fall skickar dom dit vĂ€ktare/brandbil/polis. Guld vĂ€rt, vare sig man Ă€r hemma eller inte. En extra trygghet Ă€r just "trygghetslarmet" med. Det funkar som sĂ„ att vi bara trycker in en knapp, sĂ„ kommer vi i kontakt med larmcentralen. Det kan man göra om man till exempel kĂ€nner sig otrygg hemma, kanske att nĂ„gon Ă€r utanför huset eller liknande. DĂ„ skickas en vĂ€ktare ut direkt. Ja, ett bra larmsystem Ă€r verkligen en billig försĂ€kring! 

Helgens sĂ€msta var helt klart min lilla skitsjuka... Vet inte vad som hĂ€nde, men klockan 05 pĂ„ söndagsmorgonen vaknade jag och mĂ„dde lite illa. TĂ€nkte gĂ„ och kissa, men blev kvar pĂ„ toan av andra skĂ€l. Fick sedan springa pĂ„ toaletten hela morgonen och var helt slut nĂ€r klockan var morgon pĂ„ riktigt. BĂ€ddade ner mig uppe i Elias sĂ€ng, nĂ€ra till toaletten pĂ„ övervĂ„ningen. Men jag mĂ„dde inte illa alls, hade inte ont i magen heller och kĂ€nde mig allmĂ€nt frisk. MisstĂ€nkte nĂ„gon form av matförgiftning, men man brukar vĂ€l vara sĂ€mre dĂ„? Eller iallafall ha ont och kĂ€nna illamĂ„ende? Och jag krĂ€ktes ju inte heller. Nu var jag ju liksom hungrig under tiden, och mĂ„dde nĂ€stan som vanligt. LĂ„g Ă€ndĂ„ i sĂ€ngen hela förmiddagen och vilade, var ju trött efter morgonens bestyr... Sedan klev jag upp, duschade och Ă„t som vanligt. Inga mer toalettbesök. SĂ„ det var nog bara nĂ„got tillfĂ€lligt. 

Skönt att det gick över sĂ„ fort. Skyndade mig ut med resten av familjen innan solen försvann. Andas lite ny frisk luft och samla lite solenergi efter den trötta förmiddagen... Sedan kollade vi pĂ„ hockey och hĂ€ngde i soffan halva kvĂ€llen. Eller knappt det. Jag gick och la mig supertidigt, behövde sova ikapp nĂ„gra timmar! 

Idag Ă€r det mĂ„ndag. Vi har kickstartat rejĂ€lt... Eftersom hemmet inte fick speciellt mycket omsorg under helgen fanns det en del att hugga tag i om man sĂ€ger sĂ„. BĂ€dda rent i sĂ€ngarna, tvĂ€tta, vika tvĂ€tt, stĂ€da bĂ„da toaletterna, damma, torka av köksskĂ„pen, vattna blommor, dammsuga och torka golven lite snabbt. En stĂ€dning som jag gjorde pĂ„ tvĂ„ timmar förr i tiden, idag tar ett sĂ„dant "ryck" en hel jĂ€kla dag. Men barnen mĂ„ste ju sĂ„klart underhĂ„llas och matas dom med. Vi behövde Ă€ven en frisklufts-paus sĂ„ vi gick ut och njöt av solen en bra stund ocksĂ„. Edwin busade i snön och Elsa invigde sittdelen i vagnen. 

PĂ„ eftermiddagen var jag lagomt mör och nöjd. SvĂ€ngde ihop en köttfĂ€rssĂ„s till middag, sedan lĂ€mnade vi vĂ„rt nystĂ€dade hem och Ă„kte till söderhamn. Lite kvĂ€llskaffe, lek och bebisgos med vĂ„ra vĂ€nner! Alltid trevligt. Synd sĂ„klart att vi inte bor lite nĂ€rmare varandra, men vi Ă€r rĂ€tt duktiga pĂ„ att umgĂ„s Ă€ndĂ„. 

Vi kom hem sent sĂ„ det blev kvĂ€llsfika pch hopp i sĂ€ng direkt för Edwin. Elsa sov en stund i bilen sĂ„ hon fick busa en stund extra, sedan fick hon premiĂ€rsmaka vĂ€lling. Det verkade gĂ„ hem! Hon Ă„t upp allt i flaskan, sedan somnade hon sött... 

Nu Ă€r det dags att sova för mig med. En bra dag lider mot sitt slut. Nöjd med stĂ€dningen och fint umgĂ€nge, men kanske allra mest nöjd över att jag ÄNTLIGEN har bokat kyrkan till Elsas dop. Det har verkligen legat över mig i en evighet och jag har bara kĂ€nt blÀÀÀÀÀ. Har varken haft ork eller lust att ens tĂ€nka pĂ„ det. Men helgens dop gav mig en liten spark i baken, sĂ„ nu Ă€r det fixat. Det blir inte för ens i juni, sĂ„ Elsa hinner bli 9 mĂ„nader. Men vad gör det om hundra Ă„r? 

(null)

(null)

(null)

(null)









Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0