helg och 8-åring

(null)

Helgen kom till slut och den var verkligen välkommen. Jag var riktigt trött och slut på fredagseftermiddagen när jag hämtade barnen på dagis. Skönt att komma hem och bara känna in helgen, även om den inte blev som vi hade tänkt oss...

Fredagskvällen blev åtminstone lugn och skön. Vi åt kyckling och klyftpotatis till middag, sedan kom Tom hit och kollade på Talang med oss på kvällen. Lite chips och cola med såklart. 

Elsa var trött och fick ta ett bad för att sedan göra kväll tidigt. Duktiga tjejen som somnat själv hela veckan! Och utan vällingflaska. Annars har hon jämt velat somna med den, men när man (äntligen) börjat få tänder så måste nya rutiner in.... Antingen får hon gröt, eller välling i soffan, innan det blir tandborstning och hopp i säng. 

(null)

På fredagsnatten blev tyvärr Mattias magsjuk. Så typiskt när vi hade en ledig helg tillsammans, och kalasplaner för Elias. Men det är ju inte hela världen ändå, även om det är tråkigt såklart... Värre saker kan ju ske. 

Hela lördagen fick pappsen ligga isolerad på övervåningen medan jag och barnen roade oss här nere. En lång lördag blev det. 

Vi var ute en sväng, men mestadels var vi inne. Donade med lite tvätt och underhöll barnen. Medan Elsa sov tittade jag och Edwin på film, sedan var det även skidor på teven. Då är det också obligatoriskt med soffhäng och kaffe! Ja, nu när jag tänker efter så hängde vi i soffam större delen av dagen... Det var ju hockey på eftermiddagen också. Men sånna dagar behövs ibland, speciellt efter en lång dagis/jobbvecka! 

Elsa somnade tidigt, så jag och Edwin fick mysa ensamma. Det blev godis och Harry Potter! Sedan kröp vi båda ner i våran säng, eftersom pappa sov där uppe. Myspys!

(null)

(null)

(null)

(null)

Idag har vi haft söndagen på besök. En lugn morgon och förmiddag. Ja, dagen började redan efter 05-tiden tyckte Elsa. Det tyckte inte jag... Turligt nog fick jag slumra vidare i soffan en stund med fröken prupp tittade på tv och roade sig själv.

Vid 11-tiden packade jag och barnen in oss i bilen. Elsa skulle sova, så henne lämnade vi av hos mamma och pappa. Dom skulle ta en vagnpromenad med henne medan jag och Edwin fortsatte vår färd. En snabb handling, tanka bilen och sedan åka mot Strömsbruk! 

Där möttes vi av en nybliven 8-åring som precis hade duschat "för att han ville lukta karl, och Sara köper aldrig karl-duschcreme till mig". Hahahaha. Innan vi åkte hemåt blev det såklart lite lek och kaffe! 

Egentligen skulle vi ha haft kalas för Elias idag. Men eftersom pappan blev sjuk så ställde vi in för allas säkerhet... Men mina föräldrar vågade ändå komma och fira lite smått med oss. Det blev fika, presenter och sång. Elias blev helnöjd med sina presenter! Bara Barcelonaprylar från oss, och varenda liten pryl blev favorit. Så kul. Av bonusmormor/morfar fick han en stor ram till barcelonaaffish, en pysselbok med fotboll, en annan bok med fotbollsfakta, en basketboll och en stor basketkorg som vi ska sätta upp ute vid garaget så småning om. Nöjd kille! Sedan ska han ju bli bjuden på restaurang med, deras födelsedagstradition. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Resten av eftermiddagen har gått åt till att äta middag, leka med barnen, förberede för morgondagen och bygga lego. Elias tyckte det var coolt med Barcelonalego så det skulle självklart byggas ihop direkt. Bröderna bus har även varit ute och busat en stund innan kvällsfikat. Nu ska dom precis hoppa i säng efter att ha kikat på Harry Potter en stund.

Elias är lycklig för att han ska få sova nere med mig inatt. Med sina nya Barcelona-sängkläder med Suaréz på. Nu ska vi bara hålla tummarna för att vi andra får vara friska och att vi får en bra vecka...

(null)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0