en vecka går fort 🌪

(null)

Ja jäklar. Nu är det söndag igen! Det känns ju såklart segt i början av en ny vecka, men sen säger det liksom bara swish och det är söndagkväll... Tänk om man hade råd med tre dagars helg, det vore drömmen! 

Veckan då, hur har den varit? Den började iallafall bra. Lugna jobbdagar, pigga barn och smidigt vardagsliv bara. Lämna på dagis, jobba, hämta, äta middag och kvällsmysa. Typ så. Kvällarna såhär i januari är ju rätt mysiga ändå... När barnen har duschat, äter lite kvällsfika, ljusen är tända och det sprakar i kaminen. DÅ är januari mysigt. Extra mysigt blir det ju när gudfar Tom kommer på kvällsmys med, då njuter barnen! 

(null)

(null)

Annars har det inte varit så många happenings denna vecka. Tvätt och städ såklart, men det är ju inget att hurra över... Men en myskväll hos mamma och pappa fick jag till iallafall. Jag, brorsan, Frida och hundarna åkte upp och hälsade på en kväll. Fikade, chillade i soffan och planerade lite inför helgens hundvaktsuppdrag. Jag och Edwin skulle nämligen vakta hundarna en natt, och det kräver lite planering! 

I slutet av veckan började barnen att bli lite hängiga. Elsa har en eller två tänder på G, så det blev några jobbiga nätter och såklart feber på det. Edwin började bli snoriga han med, så båda kidsen fick vara hemma torsdag och fredag. 

Så vi inledde helgen lugnt... Semlor fick vi iallafall, två dagar på rad dessutom! Både gammelmormor och mormor kom en varsin dag och hade köpt med sig "kringlor" som Edwin sa. Gott var det, och Elsa fick livets första semla. En superhit tyckte hon. Annars blev det mest elda, spela spel, mysa, vara ute och andas lite friskluft, kolla film och hålla koll på köttgrytan som puttrade på spisen. God fredagsmiddag! Peter kom och åt mat med oss, sedan spelade vi monopol efter att barnen somnat.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

På lördagen började vi dagen med en rejäl storhandling. Hela familjen åkte till stan och hjälptes åt att fylla en hel kundvagn... Elsa somnade, men som tur var hade vi vagnen med. Vi svängde även in på Rusta och fyllde på med lite nödvändigheter.

Väl hemma igen var det dags för lunch och då ställde sig Mattias och stekte pannkakor. Mmm! Sedan gjorde jag och Edwin oss redo för vårt lilla äventyr... Hundvakt med övernattning! Vi skulle sova hemma hos mamma och pappa med hundarna, medan dom var på hockey. Frida och Mattias skulle också på matchen samt sova över på hotell. Mamma jobbade natt, men pappa skulle komma hem senare på kvällen. Han blev dock förpassad till källaren. 

Vi fick världens mysigaste kväll. Värdefull tid med min Edwin! Vi började med lite shopping på röda korset, sedan beställde vi pizza, tog ett bad tillsammans, myste med hundarna, kollade på hockey, åt godis och bara hade det lugnt och skönt. Det syndes att han njöt bra nog, lillgubben min...

Allt gick jättebra med hundarna och det var så mysigt att krypa ner allihopa i sängen sen. En kväll att minnas! 

(null)

(null)

(null)

(null)

Imorse åkte vi hem tidigt. Blev en liten sovmorgon iallafall, sen frukost och ut i snöovädret. Pappa tog över hundvaktandet och mamma låg nere och sov efter nattjobbet. Dessutom hade Edwin och Mattias lite roliga planer för dagen! 

Dom åkte till Himlabadet med Elias, Johanna och Ida. Lyckliga barn! Elsa hade haft feber igen inatt, så vi stannade hemma. Fast det hade vi gjort ändå. Himlabadet med henne, hjälp vilken mardröm. Vildare än vildast! 

Även jag började känna mig lite dassig. Ont i kroppen, trött och slö. Febern kom krypande... Men jag fick ändå lite gjort, sånt som måste göras. Skotta, vika ett berg med tvätt och bädda rent i sängarna. Sedan slog Elsa på stort och sov i hela tre timmar! Har det ens hänt det senaste året?! Men är man inte helt kry så behövs ju mycket sömn. Väldigt skönt för både henne och mig iallafall. 

Jag passade på att toppa håret och slänga i en färgning. Behövligt! Sedan låg jag i soffan och kollade på Harry Potter, fikade och bara njöt av lugnet. När lillan tillslut vaknade blev det lite mellis för henne och kaffe för mig. Lugn och skön söndag.

(null)

(null)

När grabbligan kom hem från badet (förstärkt av Elias) var det dags för middag. Edwin hade önskat tacos så det blev det. Gott! Sedan höll sig bröderna bus på övervåningen och donade med sina fotbollskort. Elsa fick ta ett bad medan jag vek lite mer tvätt. 

Sedan har vi haft en lugn kväll. Alla lite trötta... Edwin snorar ännu mer nu och jag känner mig väldigt klen och dassig. Inget bra avslut på helgen alls. Blir hemma med barnen imorgon med, och hoppas på att jag kan vila någorlunda för att bli frisk. Det värsta är att jag känner av halsen lite, men bara febern försvinner så är jag jobbredo. Mattias får ta resten av veckans vab om barnen inte piggnar på sig fort. 

Ligger i renbäddade sängen nu och slötittar på Harry Potter (har blivit besatt igen och ska försöka få tag i böckerna med). Ska snart sova och hoppas att vi vaknar någorlunda pigga imorgon! 

(null)

(null)

(null)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0