årets första vecka 💭

(null)

Årets första vecka har passerat och jag har börjat jobba. Nu känns det långt till våren! För det är dit jag vill nu. Lite halvjobbigt att ha vårlängtan redan i januari va...

Första dagen på året fick vi iallafall hämta Elias, han firade nyår hos sin mamma den här gången. Vi åkte dit på tidiga eftermiddag och blev bjudna på fika, lek och bus. Trevligt som alltid. Sedan åkte vi hem och åt hamburgare, spelade yatzy och lyssnade på stormen utanför fönstren.

Mysig kväll även fast jag hade liiiiite jobbångest. Nog för att jag trivs på jobbet, men att vara ledig i två veckor gör att det blir lite gruvsamt ändå... Skönt att barnen var ledig lite längre med Mattias, en liten mjukstart för mig att slippa dubbelt morgonstök och dagislämningar. 

(null)

Resten av veckan har gått i ett känns det som. Jag har jobbat på dagarna och barnen har varit hemma med Mattias. Vädret har varit SÅ trist, jag som hade hoppats att dom skulle kunna vara ute och åka skoter eller pulka. Men nej... Regnigt, grått och halt ute. 

På jobbet blev det en väldans lugn och kort vecka. Att ha måndag i huvudet när det är onsdag gör att veckan går fort. Dessutom var min "brukare" sjuk så jag var ensam. Hjälpte till lite här och där, men satt också mycket vid datorn och gjorde några webutbildningar. 

På kvällarna har tiden ägnats åt barnen. Lite lek, mys och spel. Och när kidsen somnat har jag plöjt igenom alla Harry Potter filmer. Älskart! 

(null)

(null)

(null)

(null)

Vips så blev det fredag! En skön dag på jobbet, sedan hem och äta middag. Lyxigt att komma hem till färdig mat nu när Mattias varit ledig. Ganska snart kom även Johanna, Ida och Agnes för att hämta Elias. Han skulle på Disney on ice så det blev en kort vecka här hos oss. Men först blev det lite kaffe och en massa bus och lek för barnen! 

På kvällen blev det åter igen Harry Potter med lite chips och godis. En mysig fredagkväll. Veckans bästa kväll, när man har hela helgen framför sig! 

(null)

Lördagen började lugnt här hemma. Mattias åkte iväg på lite jobb på förmiddagen, medan jag och barnen lullade runt i morgonrockarna enda fram till lunch ungefär. Som det ska vara på helgerna! 

På tidiga eftermiddagen lämnade jag familjen hemma. En eftermiddag och kväll med urfamiljen väntade! Mat och hockey i Gävle. Kan det bli bättre? Vi hämtade upp Peter också (ja han räknas ju till familjen typ).

Vi fick en härlig kväll trots att Brynäs förlorade. Men god mat och en massa skratt väger upp! Dessutom satt vi alldeles bakom spelarbåset så det var riktigt kul att se dom på nära hålla. Höra vad dom sa till varandra och känna "doften" av hockeysvett. Tack kära mamma och pappa för att ni bjöd på en härlig kväll. 

(null)

Idag har vi söndagen på besök och vi hade planer på att åka till stan och hänga med gammelmormor. Mattias var och fiskade. Men precis när vi skulle åka så startade inte bilen. Igen... Det är nån kabel som är glapp tror Mattias, så det blir väl till att laga igen. SUCK.

Istället planerade vi om dagen och gammelmormor kom hit istället. Vi stannade ute ett tag så att barnen fick lite luft, sen gick vi in när Elsa skulle sova. Edwin och gammelmormor lekte med lego uppe medan jag stökade bort julen. På självaste trettondagen. Men jullovet är ju slut nu, så då känns det skönt att lägga julen bakom sig med. 

Efter lunchen kom Mattias hem, så då åkte vi till stan en sväng. Mormor stannade här med Elsa under tiden, skönast så. Ja jäklar vilken period hon är i nu... Klättrar och river i allt. Det tar typ två sekunder för henne att klättra upp på köksbordet. 

Vi gjorde en liten veckohandling på maxi, köpte även nya murgrönor till vardagsrummet. Sedan svängde vi in på Rusta där jag var på jakt efter nya lampskärmar. Har tyckt att lampskärmen i köket och i Elsas rum lyser så gult, men nu hittade jag en ljusgrå som blev kanon. Det blev liksom vitare sken av den. Så det blev två sånna, en till köket och en till hallen. Sedan blev det två mindre vita till Elsas rum. Funderar på att köpa fler ljusgrå till grabbarnas rum.

(null)

(null)

(null)

Nu är det kväll och vi har haft det lugnt och skönt. Ätit kasslergratäng till middag, klippt luggen på Elsa, duschat barnen och donat med lite tvätt. Nu har även jag duschat och krypit ner i sängen. Imorgon drar rutinerna igång för resten av familjen med. Tidiga mornar, jobb, dagis och hela den där vardagskarusellen. Hej och hå! 




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0