snorigt vĂ€rre 🙈

(null)

Hej och hĂ„, dagarna gĂ„r och snoret rinner. Typ. Elsa har varit dunderförkyld hela veckan, sĂ„ gissa om vi lĂ€ngtar lite extra efter vĂ„ren och sommaren nu... Dessa tider Ă€r ju hopplösa! 

Men vi har kÀmpat pÄ bra ÀndÄ. Speciellt vÄra underbara barnvakter som stÀllt upp var och varannan dag denna vecka. Mormor och gammelmormor, vad skulle vi göra utan dom? VÀrldens bÀsta. Ibland Àr det svÄrt att vabba, allra helst nÀr det Àr planeringsdagar med chefen osv. SÄ gÄr det att lösa sÄ Àr det ju guld vÀrt. Annars Àr det ju som det Àr sÄklart... Men miljoner tack till vÄra favoriter för all hjÀlp! Köpte en varsin blombukett och choklad i slutet av veckan, en liiiiiiiten uppskattning Àven om hjÀlpen Àr ovÀrderlig.

Planeringsdagen med jobbet var trevlig men krĂ€vande. Att sitta stilla och lyssna, lösa problem, planera och diskutera mellan 8-17 Ă€r man ju inte van vid... Tur att kollegorna Ă€r toppen! 

PĂ„ fredagen blev det min tur att vabba. Det blev en vĂ€ldans lugn dag... Skrota runt i mysklĂ€der, plocka, dona och tvĂ€tta lite. Pappa kom hit och skruvade upp dom nya skoskĂ„pen i hallen med. Perfekt med mer förvaring. Men jag tror att jag ska köpa tvĂ„ stycken till. Och hĂ€nga den stora spegeln pĂ„ lĂ€ngden istĂ€llet för pĂ„ bredden som den hĂ€nger nu. Och stapla skoskĂ„pen pĂ„ varandra brevid spegeln. Tror det kommer se bĂ€ttre ut, och sĂ„ blir det ju Ă€nnu mer förvaring! 

(null)

(null)

(null)

(null)

FredagkvĂ€llen blev lugn. Mattias kom hem en bukett tulpaner och sĂ„ gjorde vi en god middag. FĂ€rsk kryddad pasta med flĂ€skfilĂ©, aioli och en sallad. Mmmm! Sedan lĂ„g vi i soffan, tittade pĂ„ teve och mumsade pĂ„ godis. Precis som det ska vara en fredag...

Lördagen inleddes med strĂ„lande sol och mysfrukost. Sedan gjorde vi faktiskt ett litet stĂ€dryck sĂ„dĂ€r pĂ„ morgonen. Inte illa pinkat. 

Runt 10-tiden klĂ€dde vi pĂ„ oss och gick ut pĂ„ isen. Det var familjedag dĂ€r med fiske och korvgrillning. Edwin och Mattias var taggade! Jag och Elsa tog pulkan och följde med ner vi ocksĂ„, men ganska snart gick vi tillbaka... Vi skulle nĂ€mligen fĂ„ besök av en dagiskompis till Elsa. SĂ„ roligt! Dessutom gick jag i samma klass som bĂ„de mamman och pappan pĂ„ gymnasiet sĂ„ det var ju extra kul att trĂ€ffas över en kopp kaffe. TĂ€nk om vi visste det för 10 Ă„r sedan, att vĂ„ra döttrar skulle vara jĂ€mngamla gĂ„ pĂ„ samma dagis. En trevlig lördagförmiddag! 

(null)

(null)

Resten av lördagen blev ocksĂ„ trevlig. Mitt pĂ„ dagen tog Elsa en tupplur, sĂ„ dĂ„ passade jag pĂ„ att ta en dusch. Sedan kom grabbarna hem frĂ„n isen... Lunch och skidor pĂ„ teven. Sedan vinkade jag hejdĂ„ till min lilla familj och följde med mamma och pappa till GĂ€vle. 

Först Ă„kte vi till Ikea en svĂ€ng. DĂ€r blev det bara lite smĂ„tt och gott. Tittade Ă€ven in pĂ„ Lager 157 dĂ€r jag faktiskt unnade mig ett par nya byxor och hittade ett par skor pĂ„ erbjudande för 8 (!) kronor. Snacka och kap. 

Sedan rullade bilen vidare till Gavlerinken dĂ€r vi mötte upp Peter. Vi Ă„t middag pĂ„ buffĂ©n dĂ€r, sedan intog vi vĂ„ra platser. Jag och Peter hade köpt platser högst upp. Bra sikt. Men tyvĂ€rr förlorade BrynĂ€s. JĂ€kla skit... Men det var en trevlig kvĂ€ll Ă€ndĂ„ med kaffe, spĂ€nning och bra stĂ€mning. 

NĂ€r jag kom hem sov sĂ„klart resten av familjen. SjĂ€lv hade jag himla svĂ„rt att somna, sĂ„ jag lĂ„g vaken lĂ€nge och kollade pĂ„ olika dokumentĂ€rer pĂ„ youtube. Turligt nog var det min tur att fĂ„ sovmorgon imorse, annars hade det blivit tufft... Nu fick jag sova ut och komma upp till fördigt kaffe. Ljuvligt. 

Dagen idag har Ă€gnats Ă„t tvĂ€tt och plock lite hĂ€r och dĂ€r. Strök Ă€ven ett par gardiner som jag hittade i ett skĂ„p hĂ€r hemma i fredags. HĂ€ngde upp dem pĂ„ prov i köket. Köpte ny gardinstĂ„ng pĂ„ Ikea igĂ„r, sĂ„ idag strök jag gardinerna och bestĂ€mde mig för att ha dom dĂ€r. Har ju haft hissgardin dĂ€r i alla Ă„r, sĂ„ det kĂ€nns kul med lite nytt. 

(null)

Vi har Ă€ven varit ute och lekt i snön idag. Prickade in precis nĂ€r solen sken, sedan har det mest varit grĂ„tt och snöat... Men skönt med lite luft och solstrĂ„lar i ansiktet. DĂ„ kĂ€nns det extra skönt att sjunka ner i soffan med en kopp kaffe och titta pĂ„ skidor. Heja sverige! Edwin och Elsa tog Ă€ven ett bad tillsammans och jag passade pĂ„ att hĂ€nga ut alla sĂ€ngklĂ€der pĂ„ vĂ€dring. Iskalla frĂ€scha tĂ€cken och nytvĂ€ttade sĂ€ngklĂ€der, den kĂ€nslan... 

PĂ„ eftermiddagen Ă„kte vi till strömsbruk för att hĂ€mta hem Elias. DĂ€r tittade vi ocksĂ„ pĂ„ skidor, drack mer kaffe och barnen lekte. PĂ„ hemvĂ€gen köpte vi med oss hamburgare eftersom vi alla var dödshungriga... Gott! 

Det blev kvÀll direkt ungefÀr. Elias tog en dusch, vi spelade lite yatzy och sedan lekte bröderna bus sÄ bra tillsammans enda till lÀggdags. Vi vuxna duschade vi med och har nu krupit ner i den renbÀddade sÀngen. Dags att ladda för en ny vecka! Hoppas att vi alla fÄr vara friska...

(null)

(null)

(null)

(null)




Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0