Ă€nnu en vecka đŸŒȘ

(null)

Jahapp. Ännu en vecka att lĂ€gga bakom sig. Tiden springer ivĂ€g, men Ă€ndĂ„ tycks vi aldrig bli av med vintern?! TĂ€nk att fĂ„ vakna upp till en solig majmorgon... Ja, jag kĂ€nner mig klar med vinter nu.

Veckan har iallafall varit bra. Full jobbvecka för mig, kollegorna jublar. Trots det har Ă€ndĂ„ Edwin varit dunderförkyld. Men som ni vet har vi vĂ€rldens bĂ€sta vab-barnvakter runt omkring oss! Dessutom har Mattias varit rĂ€tt dassig i veckan, sĂ„ han och Edwin har kurerat sig tillsammans. Men jag, Elias och Elsa höll ut hela veckan! 

En typisk vardagsvecka. LĂ€xlĂ€sning, middagsstök och tidiga kvĂ€llar. Vi har oftast avslutat kvĂ€llarna med nĂ„gra omgĂ„ngar yatzy, hela familjens hobby just nu. Men det Ă€r roligt med ett spel som alla gillar... Elias har Ă€ven haft en riktig kompisvecka. Tre olika kompisar har han lekt med efter skolan, olika dagar. Nöjd kille! 

(null)

I slutet av veckan började jag kĂ€nna mig rĂ€tt trött och sliten. Under torsdagen fick jag ett migrĂ€nanfall efter jobbet. Urk... Det var lĂ€ngesen, men nu var det tydligen dags. Fick lĂ€gga mig en stund, tog vĂ€rktabletter och efter ett tag (kĂ€ndes som en evighet) började det slĂ€ppa. Mattias skulle egentligen ha Ă„kt till Strömsbruk pĂ„ kvĂ€llen för att hĂ€mta en hjĂ€lm till Elias, men den uppgiften tog jag pĂ„ mig. Skönt att sitta i en tyst bil och sedan tigga Ă„t sig en kopp kaffe. Det gjorde susen!

PĂ„ fredag körde jag lite ommöblering pĂ„ jobbet. Börjar bli varm i klĂ€derna nu, och nĂ€r min kompanjon var ledig passade jag pĂ„. Hehehe. Dom andra kollegorna pushade pĂ„ bra och hjĂ€lpte mig att rensa ut ett skĂ„p, hĂ€mta ett nytt och hiva ivĂ€g ett gammlt fult plĂ„tskĂ„p. Heja! Nu fĂ„r vĂ€l min stackars kollega en chock nĂ€r hon kommer in pĂ„ kontoret imorgon!  Jag har nu utsett mig sjĂ€lv till inrednings-ansvarig pĂ„ jobbet. Kul att dona nu nĂ€r vi fĂ„tt ommĂ„lat och allt. Har strukit gardiner pĂ„ löpande band i veckan... Men nĂ„gon bussansvarig tĂ€nker jag inte bli. Jag lyckades nĂ€mligen köra fast med vĂ„r minibuss FYRA gĂ„ngen denna vecka. Inte kul. Speciellt inte i rödljusbacken vid kyrkan... Tur jag har starka kollegor. Haha! 

PĂ„ fredagseftermiddagen var det skönt att göra helg. HĂ€mta barnen och sedan Ă€ta grillade hamburgare till middag. Men jag hade en konstig kĂ€nsla i magen. KĂ€nde igen den, en tryckande kĂ€nsla i mellangĂ€rdet, och mycket riktigt... Det bara eskalerade och blev nĂ€stan outhĂ€rdligt. Jag har kĂ€nt av gallstensanfall nĂ„gon gĂ„ng tidigare, men det hĂ€r var nog vĂ€rsta gĂ„ngen. Fyfan! Inget hjĂ€lpte. Och sĂ„ brĂ„kiga bröder pĂ„ det... Det slutade med att fredagsmyset faktiskt blev instĂ€llt. 

Jag la mig vid 19:30 ungefÀr, och dom brÄkiga bröderna blev körda i sÀng strax dÀrefter. Jag lyckades somna efter mycket om och men, och dagen efter var faktiskt smÀrtan borta.

(null)

Annars var det vÀl inte sÄ mycket som hÀnde förra veckan. BestÀllde en Forsaoverall till Edwin, hans första egna. Tidigare har han Àrvt Elias... Sen har gardierna som jag bestÀllde till hallen kommit. Nu kan vi gömma jack-kaoset. Hallelujah. Och just ja, bröderna bus hade turen att fÄ Äka pÄ hockey en kvÀll hÀr i veckan. Men Tom och Frida. Snacka om lyckliga ungar!

Elsa har Ă€ven fĂ„tt en ny matta till sitt rum. Hittade ingen nĂ€r vi gjorde iordning rummet till henne, sĂ„ dĂ„ köpte jag smĂ„ runda mattor att ha dĂ€r tillfĂ€lligt. Men i veckan sprang jag pĂ„ den perfekt mattan pĂ„ Rusta. För ynka 199 kronor. SĂ„ himla fint med grĂ„tt och rosa! 

(null)

(null)

(null)

Helgen har varit lugn. Snökaos och innemys. Lördagen bjöd iallafall pĂ„ lite Ă€ventyr för Elias och Edwin. En heldag hos farmor och farfar och lilla kattungen. Mattias var ocksĂ„ med och mĂ„lade innertak Ă„t dom. Roligt hade dom haft det. Och jag och Elsa fick en riktig mamma-dotter-dag. Behövligt det med. Som vi myste och lekte. Bredde ut en filt i vardagsrummet och drog fram alla leksaker. Det syntes verkligen att hon njöt. Och sĂ„ tittade vi sĂ„klart pĂ„ skidor och myste i soffan en hel del. 

NÀr familjen var samlad igen blev det dusch för samtliga, sedan Ät vi en god lasagne till middag. Lördagsmys blev det sÄklart. Lite extra gotta och dubbla omgÄngar yatzy för att kompensera för fredagens fiasko... Grabbarna myste lite extra och vi passade pÄ att prata lite om tv-spel (det var det som utlöste brÄket) och hur man beter sig mot varandra. En fin lördagkvÀll.

Imorse tog grabbarna i familjen sovmorgon. En lugn stund för mig och Elsa som vaknade runt 06:30-tiden. Kaffe och soffmys. Sedan drog vi igÄng en söndagsstÀdning. Mer Àn behövligt. Phew!

Sedan har vi avverkat lunch, skidĂ„kning, vila och kaffe. Elias blev hĂ€mtad pĂ„ tidiga eftermiddagen sĂ„ det blev lite lek för barnen med sĂ„klart. Även Peter hĂ€lsade pĂ„ en svĂ€ng. Mattias skulle ivĂ€g och jobba pĂ„ eftermiddagen, men Peter var snĂ€ll och stannade med barnen sĂ„ jag kunde Ă„ka och hĂ€mta dagens middag. Pizzasöndag... 

Resten av söndagen har Àgnats Ät skidor pÄ teven, lek, bad för barnen och kvÀllsfika. Nu sover barnen sött sedan en timme tillbaka. SjÀlv har jag duschat och ska krypa ner i sÀngen och kika pÄ en film. Eller lÀsa. Vi fÄr sen. Antar att ögonen kommer att gÄ i kors snart...

(null)

(null)

(null)



Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0