vab vab vab och vab đŸ€’

(null)

Sjukstuga. Igen. Som vanligt. Alltid. Jag fattar inte vad det Ă€r för envisa jĂ€kla baciller som cirkulerar nu... Vi Ă€r konstant sjuka. Barnen snorar och hostar om varatannat. Och nĂ€r den ena blir nĂ„gorlunda pigg, Ă€r det den andras tur. Vet att det finns familjer som kĂ€mpar med betydligt vĂ€rre och hemskare saker. Men alltsĂ„, jag bryter ihop snart. Hade vi inte haft bĂ€sta mormor och gammelmormor sĂ„ hade vi nog gĂ„tt under ekonomiskt med. Vab-kraschat totalt. 

PĂ„ mĂ„ndagen var iallafall bĂ„da barnen pĂ„ dagis. Frid och fröjd. Jag hĂ€mtade dom före mellis eftersom Elsa hade tid pĂ„ bvc. Dags för 1,5-Ă„rsvaccin. Det fixade hon galant (efter att ha varit det dĂ€r skrikiga och trotsiga barnet i vĂ€ntrummet...) för bĂ€sta storebror blĂ„ste sĂ„pbubblor medan hon fick sprutan. Hon mĂ€rkte inte ens att hon fick ett stick. Stortjejen Ă€r nu 82,5 cm lĂ„ng och vĂ€ger 12,2 kilo. NĂ€stan precis som Edwin vid den Ă„lder. Bara det att Edwin var 3 cm lĂ€ngre, men vikten var samma. Kul.  

(null)

Resten av veckan blev det vab för min del. Eller ja, tisdagen tog bĂ€sta mormor. Men dĂ„ var det bara Edwin som var krasslig. PĂ„ kvĂ€llen sen mĂ€rkte vi att Elsa var svullen, röd och kladdig i ögonen. IGEN. SĂ„ onsdag, torsdag och fredag blev en enda lĂ„ng vab-historia. 

Vi hade iallafall fint vĂ€der, sĂ„ barnen kunde fĂ„ lite friskluft. NĂ€r dom var som allra mest krassliga fick det rĂ€cka med mellis och lugn lek pĂ„ altanen. Men det var nog sĂ„ skönt. Morsan kunde fylla pĂ„ energi med kaffe och sol. Det fĂ„r man aldrig för mycket av... Annars har det mest blivit film, lugn lek, soffhĂ€ng och mĂ„larverkstad. Vi har ocksĂ„ Ă€tit glass och rockat sockorna sĂ„klart. Lagom krĂ€vande aktiviteter.

Elsas ögoninflammation var inte lika envis som sist hon hade det. Nu var hon mest röd och irriterad, och det kom bara lite var ur ögonen. Edwin har ju varit förkyld och hostig i över 2 veckor nu. Tror han gĂ„tt 2 av 10 dagar pĂ„ dagis de senaste tvĂ„ veckorna... Men Ă€ndĂ„, tĂ€nk om dom kunde fĂ„ vara friska! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

PĂ„ fredagen fick jag och min lilla donna egentid deluxe. Pappsen skulle sova i Bobygda för att han skulle angla dagen efter. Edwin lyxade till det med en sleep-over hos mormor och morfar. Elsa njöt verkligen av att fĂ„ vara ensam med mamma. Och jag njöt av att fĂ„ vara ensam med henne. Det hĂ€nder inte ofta att man Ă€r sjĂ€lv med bara ett barn. SĂ„ det var vĂ€rdefullt. En massa mys och lek! 

Sedan somnade lillan tidigt, sĂ„ jag fick ju en hel kvĂ€ll ensam med fredagsgotta och film. Lyxigt det med.  

Helgen fortsatte i samma lugna tempo. Barnen fortfarande krassliga, sĂ„ det blev rĂ€tt mycket innemys. En liten utflykt för att fira barnens farmor som fyllde Ă„r. SmörgĂ„stĂ„rta och glass, det tackar man inte nej till... Och det var faktiskt vĂ€ldigt skönt att lĂ€mna hemmet en tag efter alla vab-dagar. Men ocksĂ„ lika skönt att komma hem igen. Att fĂ„ bada barnen, tvĂ€tta lite, mysa ner oss i soffan och ha lördagsmys. Det klĂ„r liksom allt. 

(null)

(null)

(null)

Helgen avslutade dock med en ny sjukdom. Bryt ihop och kom igen... Elsa fick feber. TĂ€nkte att det var vaccinet, biverkningarna kunde komma efter en vecka. Men sĂ„ blev hon supersnorig och fick en hemsk hosta under natten. Antar att Edwins baciller nu angripit henne. SĂ„klart. Runt runt runt gĂ„r det. 

Söndagen hann iallafall bli lite trevlig och rolig. KlÀdbytardag i Forsa. Lyckades lura med mig mamma, sÄ vi tog en promenad hemifrÄn henne. Massor med folk som vanligt. Jag var inte ute efter nÄgot speciellt, men lite sommarklÀder skulle behövas. Och det hittade jag! Lite fina klÀnningar till Elsa, skor, stövlar m.m. Och till Edwin blev det sko-bingo. Sprillanas nya gympadojor och fotbollsskor. Perfekt! TvÄ snygga t-shirts och pussel som han önskat sig. Nöjd och glad.

Sedan blev det kaffe och fika hemma hos mamma och pappa innan jag Äkte hem till resten av familjen för att visa alla fynd. Elsa blev överlycklig för skorna, stövlarna och pippi-figurerna. Edwin körde pussel-maraton direkt.

(null)

(null)

Den hĂ€r veckan inleddes med ytterligare en vab-dag för mig. Elsa fortfarande febrig och förkyld. Edwin har lite hosta kvar men Ă€r betydligt piggare. Men en extra hemmadag skadar inte... 

Han hade Ă€ndĂ„ turen att fĂ„ göra av med lite energi under dagen dĂ„ han fick följa med sin kĂ€ra mormor till soptippen. Och en fika pĂ„ Biltema blev det. Mysig mormortid. Under tiden sov Elsa sĂ„ jag kunde ta igen mig i soffan en stund. Bra tajming! PĂ„ eftermiddagen gick vi ut en stund. SĂ„ hĂ€rligt att snön börjar försvinna frĂ„n gĂ„rden! Elsa lekte lite i sandlĂ„dan. Men det blĂ„ste rĂ€tt friskt sĂ„ vi blev inte ute sĂ„ lĂ€nge. 

Sedan var eftermiddagen fortsatt lugn. Middag och plock lite hĂ€r och dĂ€r. Sedan snörade jag pĂ„ mig löparskorna och gjorde ett pass pĂ„ löpbandet. Äntligen har jag det hemma igen. Nu fĂ„r det vara slut pĂ„ tjockislivet. Kan inte lĂ€ngre skylla pĂ„ att jag nyss fĂ„tt barn. Dags att mĂ„ bĂ€ttre! 

(null)

(null)

Inatt har Elsa haft feber igen. Det Ă€r pĂ„ eftermiddagarna den kommer krypandes... Inatt var hon varm som en kamin, men fick Ă€ndĂ„ sova hyffsat bra efter lite alvedon. Det var Mattias tur att vabba idag, sĂ„ för min del var det jobb som gĂ€llde. Och dagis för Edwin. Nu hoppas vi att han hinner gĂ„ ett bra tag innan han blir sjuk igen. 

Jag har haft en tuff första dag. Mycket som hĂ€nde, och dessutom Ă€r min kĂ€ra kollega sjukskriven i tvĂ„ veckor. Typiskt! Men nu Ă€r jag pĂ„ banan tror jag. Man missar mycket efter fyra dagars vab. 

Elsa och pappsen hade haft en mysig hemmadag. Men lika som igĂ„r kom febern krypandes till kvĂ€llen... Lillgumman! Hon vill inte Ă€ta och lĂ„ter sĂ„ slemmig i halsen. SĂ„ jag fattar inte hur hon orkar hĂ„lla humöret uppe Ă€ndĂ„. BĂ€sta lilla tjejen. Envis och bestĂ€md, vild och busig. Det Ă€r Elsa det! 

Nu Ă€r det kvĂ€ller och vi ligger nedbĂ€ddade och kollar pĂ„ fotboll. Har faktisky sprungit ikvĂ€ll med. Sedan fick jag lite mysig och behövlig tid med Edwin innan han skulle sova. Först duschade han medan jag hĂ€ngde tvĂ€tt = tid att besvara alla hans hundratals funderingar. Sedan lĂ€sta vi en bok och pratade om hur kroppen fungerar innan han somnade. Min kloka fina kille! 

Elias Ă€r i fjĂ€llen med sin mamma sĂ„ honom fĂ„r vi vĂ€nta med att trĂ€ffa tills imorgon. Hoppas han haft det himla mysigt och roligt! 

(null)



Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0