vinter igen ❄️

(null)

Förra veckan bjöd ju verkligen på vårväder och vårkänslor deluxe. Det var nästan för bra för att vara sant. Vi hade nästan ingen snö på gården, solen värmde, plusgraderna steg och februari sjöng på sista versen... Men som jag sa, det var för bra för att vara sant.

Hela förra veckan gick i ett enda naffs. Tycker oftast det är så de veckor vi har Elias. Det är så mycket med läxor, förberedelser och planering som gör att tiden bara rinner iväg. Men vi hade en bra vecka ändå. Lite kompislek för Elias efter skolan, sedan fick han vara med bonusmormor två eftermiddagar. Nog för att han tycker att det går bra att vara själv efter skolan någon timme, men att ha sällskap är ju alltid trevligt! 

Annars flöt det mest på som det ska. Jag hann till och med tänka den där förbjudna tanken, precis på februaris sista dag. Det var torsdag. Klockan var 13:00. Och jag tänkte "helt sjukt att jag endast vabbat två dagar denna månad". Kändes galet bra. Exakt tio minuter senare ringde dagis... Elsa sjuk. Jaha. Det hann visst bli lite mer vab i vabruari då. 

Så på fredagen blev jag hemma med barnen. Lillgumman hade varit krasslig i magen, och forsatte att bajsa typ slem på torsdagkväll. Men det verkade bara vara en förkylning, för på fredagen var bajset som vanligt men Elsa var dunderförkyld. IGEN. Snorar och hostar som bara den... Så det blev en lugn fredag med massor av mys, skidåkning på teven och tvättmaraton. Elias åkte hem till sin mormor direkt efter skolan för en myshelg där, så honom fick vi säga hejdå åt redan på morgonen. 

På fredagseftermiddagen åkte vi till stan en snabbis. Hela familjen. Köpte lite helggott och åkte sedan hem för att göra tacos. Barnens mormor och mormor kom sedan och fika en sväng på kvällskvisten. Myspysdag! 

(null)

(null)

(null)

Även helgen blev en lugn historia. Jag och barnen var ensamma både lördag och söndag då Mattias fiske/jobbade. Men vi hade det mysigt ändå. Vi bjöd hit Carro och Elwira på lördagförmiddagen! Massor av lek och bus för barnen, kaffe, struntprat, film och lunch. En trevlig förmiddag! 

När vi blev ensamma igen började skidorna på teven, lillan skulle sova och Edwin hade längtat efter lite speltid på nintendo switch. Lugna gatan för morsan! ✌🏼

Efter Elsas tupplur gick vi ut i solen en stund. Så himla härligt. Vårkänslorna visste inga gränser! Lek i sandlådan och smältande snö... 

På eftermiddagen fick Edwin önska mat. Det blev schnitzlar med strips, sedan åt vi lördagsgodis och tittade på hockey. Mattias kom hem lagom till läggdags för Elsa, så när hon somnat spelade vi andra några omgångar yatzy. Det spelet går varmt här hemma nu! 

Söndagen var även det en lugn dag. Pappan i huset jobbade och vi andra roade oss inomhus. Snön kom tillbaka och det med besked... Urk. Jag som ville ha vår. Men nåja, det är ju vara mars. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Den nya veckan inleddes med vab för Mattias. Elsa fortfarande dunderförkyld. Edwin fick också vara hemma och mysa... Men idag har han varit på dagis medan Elsa varit hos sin bästa mormor och kurerat sig. Vad skulle vi göra utan våra nära och kära?! Imorgon ska gammelmormor rycka ut och vara vab-barnvakt på förmiddagen. Tacksam till tusen! 

Annars då? Jo jag har hunnit klippa barnen med. Verkligen behövligt för lillfröken våran. Allt det tunna, ojämna "riset" fick ryka. Och istället fick hon en liten page-frisyr. Håret blev verkligen finare och tjockare, så nu hoppas vi att det växer jämnt och fint. Edwin snaggade till sin frilla han med. Så snygg så! 

Lite nya beställningar har också gjorts, och några har redan hunnit komma. Bland annat nya skaljackor till barnen. Verkligen prisvärda... Tre jackor för en femhundring! Och en helt ny garderob till Elsa för en billig peng. Älskar storpacken från next. Fem byxor för drygt tvåhundra kronor. Och likaså tröjor, det behövdes verkligen. Så det blev även en tröj-beställning från h&m som nog dimper ner här hemma snart. Men jag har faktiskt rensat ur hennes garderob och sålt iväg lite, så det behövdes fyllas på. 

Till hallen har jag också (äntligen) klurat ut lite bättre förvaring. Det blir två smala skoskåp på väggen i "hall nummer två". Förvaring får man aldrig för mycket av... Och eftersom vår hall är så liten och ogenomtänkt känns det bra att kunna utnyttja lite ytor som står orörda. Hoppas det blir bra och att den beställningen dyker upp i veckan här. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Idag är det semmeldagen. Om jag har tryckt någon semla? Yes, två stycken. Vi hade tur och fick på jobbet med. Mmm! 

Det är ju sportlov just nu så vi har det lite speciellt på jobbet nu. Mycket personal borta men även en del roliga utflykter. Imorgon vankas det innebandyturnering i Ljusdal. På torsdag är det planeringsdag och på fredag ska vi på Ikea. Roligt med lite annat. 

Nått annat roligt är att jag och Mattias har bokat en resa till Samos nu ikväll. Den 2/6 bär det av, helt utan barn. Hur ska det gå? Är redan nervös och har dåligt samvete, även fast jag är övertygad om att det kommer gå galant för barnen hos mormor och morfar. Trots det dåliga samvetet så känns det ändå lite spännande... En hel vecka med vuxentid, sol, bad, god mat och sovmornar! Detta är verkligen ett once in a lifetime-moment, tack vare att vi fick presentkort av svärmor. Annars hade vi nog aldrig kostat på oss en tripp utan kidsen. Så det är väl bara att köra på, hehe. Längtar! Lite iallafall... 

(null)

(null)

(null)







Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0