nu välkomnar jag hösten...

Denna torsdag startade klockan 05:50 här hemma. Dags för lilleman att göra sig redo för dagis! Han längtade efter allt för många sjukdagar här hemma...

När killarna hade åkt övervägde jag att koka kaffe och hålla mig vaken. Men ja, vad gör man ensam uppe klockan 06:15 egentligen? Nej, jag kröp ner under täcket igen och sov sött vidare. Nästa gång jag vaknade var klockan betydligt mycket mer, så då klev jag upp och åt frukost framför teven.

Sedan satte jag igång med lite städning. När jag dammsög som allra bäst knackade Carro på dörren. Hon fick snällt sätta sig i soffan medan jag dammsög färdigt OCH torkade av golven.

Gjorde en paus i höststädningen, vi tog en promenad till Ica för att handla lite smått. Hämtade även ut förstoringarna som hade kommit med posten. Skynda hem och sätta in i ramarna! Det blev faktiskt fint med mörka bilder i dom vita ramarna. Verkligen nöjd. Och för nästan inga pengar alls. Toppen!

På eftermiddagen fick Carro beskåda ett preggo in action! Med dom nya tavlorna kom ett sug att göra om lite här hemma...

Byta plats på sofforna (skulle helst vilja ha en ny stor soffa!), dammsuga bort damm som gömt sig bakom dem, bort med en hylla, bort med ett sidebord och leta fram nya höstgardiner. Hittade ett par fina bortglömda (!) som låg i kökssoffan. Mörkgrå/svarta enkla - men fina. När jag blev ensam igen strök jag gardinerna och torkade ur fönstren. Sedan ner med det ljusa somriga och upp med dom mörka mysiga. Vardagsrummet blev mer rymligt, men ändå mer ombonat. Välkommen hösten!

Innan grabbarna kom hem hann jag göra en god köttfärssås med färska, smörstekta kantareller! Gottgott.

Efter maten gick Elias ut och lekte ett tag. Han är så duktig (feg, hihi) och håller sig bara på gräsplätten utanför. Mattias tog en dusch och jag höll koll på lilleman genom köksfönstret medan jag diskade undan. När vi var klara tog hela familjen en promenad tillsammans. Vi hamnade uppe på Norrvägen, stannade en stund, sen traskade vi hemåt igen. En trött Elias!

Kvällen har varit lugn och skön... Elias somnade fort. Sedan dess har det varit tända ljus och soffhäng som gällt. Mysigt i höstigt vardagsrum!

Men snart blir det sängen. Imorgon är det fredag och hudik-marknaden drar igång! Åh, jag älskar't. Ska slänga alla sommarblommor vi har utomhus imorgon. Sedan ska det köpas pryndadskål och ljung på marknaden. Tradition! Ja... Nu är det banne mig höst :-)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0