nästan en sommardag...

Vilket väder vi har haft idag! Strålande sol och varma vindar.

Jag och Elias gjorde morgon strax innan 8, vi gick upp och dukade fram frukost tills pappan också vaknade. Ägg, yoghurt, rostade mackor och annat gott. En riktig helgfrukost!

Därefter startade vi dagen långsamt... Jag tog reda på lite tvätt, plockade och donade medan grabbarna gjorde sig klara och sedan lekte med lego.

Vid 10:30 ungefär tog vi en promenad allihopa, till kiosken fram och tillbaka. Stannade en stund i lekparken också.

Innan lunch fick vi även främmande av mina föräldrar. Elias fick sina snygga snickarbyxor! Dom satt som en smäck och i fickorna fick han plats med massor av små leksaker - något han gillar att bära runt på! Tack tack tack till Tole.

När dom hade åkt var det lunchdags. Vi åt gårdagens tacos, och när alla var mätta i magen ville vi alla vila en skuss. Alla på sina olika vis, haha. Pojkarna somnade på sängen och jag fick i lugn och ro diska undan, förbereda inför marknaden och sjunka ner i soffan någon minut. Den vilan räckte gott och väl.

Fram emot eftermiddagen kom Elias farmor, farfar och farbror Stefan hit. Fika, leka och så fick lilleman en peng till marknaden. Genast sprang han och hämtade plånboken, hihi.

Klockan 15 åkte vi mot stan, men först ett stopp hos min farmor och farfar "Blitt och Olle" för att hämta ytterligare en peng. Med plånboken full, var det en förväntansfull Elias i bilen som pratade om allt han skulle göra när vi kom fram till marknaden. "Åka häst-sell, köpa katt, köpa klubba!" Goplupp!

Inne på marknan var det mycket folk i början. Vi skyndade oss till karusellerna för att få den biten avklarad först, haha. Elias valde två karuseller, en med bilar som bara åkte runt och larven - en mini bergochdalbana som han åkte med Tom. Den sista var riktigt rolig tyckte han! Sedan verkade han nöjd på åkandet, så vi gick och köpte den efterlängtade godisklubban och så ville han att pappa skulle kasta ner burkar som han gjorde på Furuvik. Som vinst valde Elias en rosa fin fisk.

Sedan lullade vi på bara... Elias köpte en gosedjurskatt som han har pratat om hela dagen. Även en stor bilbana spenderade han sin marknadspeng på! Sedan åt vi korv innan fortsatte att strosa runt.

Till oss vuxna blev det kryddor, korvar, ost, remmar och lite annat. Typiska marknadsköp...

Lite roligt fick också följa med hem! Två ljungblommor och prydnadskål att ha ute, en led-ljusslinga att ha i ljuslyktan ute, en murgröna till köksbordet och två fina kökshanddukar med stjärnor!

Min mormor gick med oss hela eftermiddagen. Hon köpte en sån fin mössa till lilla bebisen! När vi sedan kände oss nöjda och trötta i benen åkte vi hem till henne och åt kålsoppa, mmm. Elias åt med ganska god aptit han också. Efter lite äppelpaj var det sedan dags att åka hemåt.

Väl hemma kunde jag inte hålla mig. Var tvungen att sätta ljungen i krukor och stoppa ljusslingan i lyktan medan Mattias nattade en övertrött lilleman. Åh så mysigt det blev ute, höstmys!

Nu ligger vi vuxna helt utslagna i soffan. En bra lördag lider mot sitt slut... Jag har faktiskt lite ont i svanken och bäckenet efter allt vandrande fram och tillbaka i två dagar. Tror nog att jag skippar marknan imorgon! Känner mig rätt nöjd ändå. Och tillräckligt med pengar har spenderats, hehe.

Vi får ha en lugn söndag på hemmaplan. Elias ska ju hem till mamman också. Dessutom börjar Mattias bli förkyld... Nåja, hoppas att sista dagen på veckan och blir fin :-)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0