tvättar för glatta livet...

Måndag och ny vecka! Välkommen. Hela familjen somnade tidigt igårkväll, så vi vaknade riktigt utvilade runt 06-tiden imorse. Elias myste i nya morgonrock framför teven medan vi vuxna gjorde oss redo för dagen. En bra start. 

I vanliga fall åker Elias med Mattias till dagis, innan Mattias börjar jobba. Men idag var han tvungen att åka direkt till ett jobb i Bergsjö, så jag skulle skjutsa lilleman imorse. Vi åkte inte lika tidigt som han brukar, utan vi hade en mysig morgon utan stress! 

Helst av allt skulle jag vilja ha honom hemma med mig hela dagarna, hihi. Men han trivs så bra på dagis, han utvecklas enormt och jag kan faktiskt inte bestämma. Däremot blir det långa dagar för lilleman... 10-timmars dagar. Jag kan inte hämta han tidigare heller eftersom Mattias har bilen med bilstolen på jobbet. Därför brukar vi ha som "mål" att han ska gå måndag till onsdag, sedan om han är hemskt trött och slut (vilket han brukar vara) så får han vara hemma med mig i slutet av veckan. 

Lämningen på dagis gick sådär. Han började gnälla redan hemma. Först när vi pratade om dagis, sen när Mattias åkte på jobbet, och när vi kom fram till hans hylla på dagis kom tårarna... 

Tror han tyckte det var ovanligt att bli lämnad av mig, plus att vi kom senare än vad han är van vid när pappa lämnar. Så det vart en såndär jobbig lämning då fröken nästan fick dra honom ur min famn och sedan vinkade han hejdå med tårar i ögonen i fönstret. Lillgubben... Tur att man vet att det går över sekunden efter! 

Väl hemma slängde jag in en tvätt, åt jag frukost och la mig på soffan framför Nyhetsmorgon. Mys! Jag råkade visst slumra till också, vaknade till i ett ryck när tvättmaskinen pep att den var klar. 

Tvättmaraton pågår här idag! Igår när vi kom hem från Bobygda var tvättkorgen mer än översvämmad... Plus alla bebiskläder som jag tänkt tvätta. Nu har jag kört tre maskiner och ser äntligen botten på tvättkorgen! Det är väl sånahär gånger man skulle utnyttja tvättstugan som finns här på området... Men nu är jag på banan igen! Två maskiner med 40-gradigt och en maskin med 60-gradigt. Tur vi har två tvättställningar och en ovanför badkaret, hehe. 

Just nu snurrar en maskin med bebiskläder. Det är massor! Men jag har iallafall börjat med allt som ska med i bb-väskan. Svårt att veta vad som ska packas med bara... Tror nog att vi får en stor bebis (jag vägde drygt 3700 g och Mattias något på 4000 g, dessutom säger ju alla att jag har sååå stor mage!) så det mesta jag har packat ner är i strl. 56. Pyjamaser, dressar och omlottbodys. Sedan några bodys och byxor i strl. 50 och även något plagg i strl. 62. Man vet ju aldrig vad som tänker ploppa ut, hihi. Sedan ska även mössor, strumpor, overall och filt packas ned. Tips på något annat som bebisen behöver? Annars är nog nyblivna mor/farföräldrar snabba på att rycka in och handla om några kläder i mindre eller större storlekar behövs! 

Jag har även rivit av sängkläderna, hängt ut täckena på vädring och ska sedan bädda med rena påslakan. Passar även på att vädra ur sovrummet...

Nu ska jag nog ta en liten promenad innan tvättmaskinen snurrar klart. Bebisen vill nog ut och röra sig efter en helg sittandes i bilen... Sedan ska jag laga stuvade makaroner och körv innan jag hämtar hem Elias från dagis. Hoppas han blir glad när jag kommer tidigare! 

Hoppas på en fortsatt bra dag :-)





Kommentarer
Johanna

Glöm inte bort dig själv i BB väskan!

2013-09-30 @ 16:31:50
Sara

Näärå! Har redan lagt i sånt som jag inte behöver nu. Amnings-bh, kläder, bindor, amningskupor, underkläder och skrivit en lapp med sånt man får rycka med i sista sekunden... Något annat tips på vad man kan behöva? :)

2013-09-30 @ 18:14:30
Johanna

Nått att roa sig med, tiden kan gå sakta. Nått att tugga på. Sköna kläder, nått man brukar använda nått man trivs med, inte bara mysa kläder. Finns säkert mer också, men kommer inte på. Jag har alltid saknat nått, kan i och för sig beropå att jag stannat så länge. Du har säkert sten koll!

Ta med allt du brukar använda under en dag.

2013-09-30 @ 20:25:13
URL: http://johanna--ostlund.bloggplatsen.se
Sara

Tack för tipset! Har tänkt att "fula myskläder" är väl det enda man vill ha på sig. Men nu när du säger det så kanske man ändå vill ha något fint man trivs i, som ändå är skönt. Det får bli som det blir, har en känsla av att jag kommer över-packa och ha med mig för mycket hur än jag gör. Haha...

2013-09-30 @ 20:54:15


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0