höstigt och mysigt väder...

Söndag och en riktig mysdag... Vi började med sovmorgon! Sedan åt vi gårdagens tacos till frukost/lunch, helt tillåtet på söndagar. Sedan tog jag tag i lite morgonbestyr innan vi var redo för dagen. 

Vi styrde bilen mot Bobygda. Svärmor skulle bjuda på mat, men innan dess han vi med en tur till skogen, herrn och jag. 

Först plockade vi lingon, men det var rätt dåligt med det så vi fick bara ihop 3-4 liter. Mattias hade tänkt plocka och sälja, men när det var så lite fick jag turen att behålla dem själv! Vi gick över till att plocka svamp istället... 

Där hade vi mer tur. En stor hink med trattisar fick vi ihop. Och en skön promenad i skogen. Älskart! Tänk att jag har blivit en svamp-människa! Det trodde man väl aldrig... Men det är helt och hållet tack vare Mattias. Min vildmarksnisse! Det är bär och svamp och fiske och älgjakt och ved och gud vet vad han håller på med. En riktig "käääär" enligt honom själv, hihi. 

Vi blev kvar längen i Bobygda. Åt god köttgryta till middag, rensade lingon och tog det lugnt ett tag. Det kom några regnskurar där, riktigt mysigt och burrigt. 

På kvällen var det dags att hämta en efterlängtad Elias. Lite lek och sedan åkte vi hem mot Forsa. Men först ett stopp på Vallvägen. Min mormor bjöd på kvällsfika... Äppelpaj och vaniljsås! Gottgott. 

När vi kom hem blev det tandborstning och pyjamasen på nästan direkt för Elias. Han ville kolla läget inne i sitt rum ett tag, vi berättade nämligen att Ebbe varit där och lånat hans grejer igår. Ooops! Men hans nyaste bilar och flygplan (som han älskar) hade vi lagt undan utifall att det skulle gå sönder, och det vart han jätteglad för när vi berättade. "Bra lägga undan dom. Mins nya". Ja, det syntes på honom att han blev lugn då, hihi, goplupp. 

Sedan hoppade vi i säng och läste saga medan pappan rensade svampen. Han somnade fort i bra tid, alltid skönt. 

Nu är det kvällsmys i soffan för oss som är vakna. Tre stycken med bebisen som är helvild. Ligger och buffar upp mot höger revben mest hela tiden. Han (säger alltid "han" när jag pratar om bebisen, det känns mest rätt) är även väldigt känslig vid beröring. Brukar massera/smeka när jag känner hur någon kroppsdel sticker ut i magen. Då blir det en väldig fart på honom! Även när pappan pratar med munnen nära magen. Fast det allra mest reaktion får jag på nätterna när jag går upp och dricker vatten. Vi har en vattenkanna i kylen och det är ju gaaaanska kallt. Oj oj oj vad arg han blir. Sluta mamma!!! Stackarn... Hihi. Men det känns att han blir större där inne, känner mig redan sprängfylld. Kan han verkligen växa mer?!?! Dessutom blir jag inte förvånad om mina revben går av innan det här är slut, haha. 

Imorgon ska det kokas lingonsylt här hemma! Har alltid blivit bortskämd med sådant från mormor, men jag är inne i samma period som Elias tror jag... "Kan själv". Så det ska jag dona med imorgon. Kanske koka lite äppelmos också. Har så mycket äpplen som bara ligger och blir fula! 

Grabbarna ska på jobb och dagis, så jag kan i lugn och ro hålla på att "sylta och safta". Mysigt... Vi älskar verkligen hösten här hemma! Så det passar ju alldeles utmärkt med en höstbebis :-) 





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0