en dag utan energi här...

Trött mamma med vild bebis i magen, ja imorse ville vi helt olika... Jag var trött som bara den, medan bebisen verkade vara riktigt pigg och vaken! Jag lyckades dock somna om efter att Mattias åkt till jobbet. Ah, så skönt. 

Jag låg länge i sängen och drog mig. Gick upp mellan 8-9 någon gång och slängde in en maskin tvätt, sedan kröp jag ner under täcket och tillät mig att vila en stund till. Välbehövligt tror jag. Igårkväll kände jag mig verkligen GRAVID. Jag var trött, stor, klumpig, hade ont i ryggen, ont i benen, ont i revbenen, konstig smärta i magen och sammandragningar. Gud vad jag tyckte synd om mig själv! Men när jag klev upp imorse (efter mycket sömn) kände jag mig helt annorlunda. Jag kände mig "smidig" helt enkelt. Ingen smärta någonstans. Så jag fick det helt enkelt bevisat för mig att vila är viktigt. 

Förmiddagen rullade på. Tog en dusch, tittade på tv, åt frukost, hängde tvätt och gjorde mig redo för dagen. Fick även besök av Carro! 

Mitt på dagen blev det ett besök inne i stan. Carro skulle köpa skor, så vi passade på att ta en fika på Jambo också. Gottgott! När jag kom hem på tidiga eftermiddagen hade jag planerat att ta tag i hemmet. Städa ordentligt och laga middag. Men nej... Jag orkade helt enkelt inte. NOLL ENERGI hade jag.

Det blev någon timmes vilande på soffan. Ingen motivation alls. Men jag tvingade mig själv att sätta igång. Började med badrummet. När jag var färdig där så var det dags att börja med maten. Mattias var på väg hem. Tur jag bestämt mig för att steka upp pyttipanna och några ägg bara. Jag tycker inte om pyttipanna egentligen, men just idag var det nog den enda maten jag hade orkat tillagat. Det passade min energinivå alldeles perfekt.

Mattias kom hem med en ny morgonrock och ett lasersvärd till Elias. Han tycker att pappas morgonrock är så "myyyysi" så då tyckte pappan att han skulle få en likadan att mysa i nu i höst. Gulligt! Lasersvärdet däremot känns det som att det kommer att behövas regler till... Haha. 

Efter maten åkte karln och jobbade en sväng. Jag tog mig i kragen och diskade, röjde i köket och tänkte "vafan, lika bra att städa klart". Sagt och gjort. Fram med dammtrasan, dammsugaren och skurmoppen! 

Efteråt var jag riktigt nöjd, men var rejält trött i ryggen. Dessutom låg energin på minus... Surpuppig mot allt och alla. Trots det lyckades vi betala räkningarna utan att jag fick ett sammanbrott eller slängde något i golv! Wow. Sedan åkte vi till Peter. Där fick jag både cola och kaffe, låg skönt i soffan och kände mig lite mer i balans. Haha, det är inte lätt att vara hormonstinn

Nu är vi hemma igen och har krupit ner i sängen. Det luktade gott av såpa när vi kom hem, så skönt att jag orkade städa!

Imorgon är det Fredag och en mysig dag med mamma väntar! Men först en hel del sömn hoppas jag :-) 


 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0