ett bra avslut på veckan...

Elias bjöd oss på en lång skön sovmorgon imorse. Sedan låg vi länge i sängen och myste innan vi klev upp och tog tag i dagen.

Vi började med frukost, sedan tog grabbarna ett bad tillsammans. Det tyckte jag var lika skönt som dom tyckte tror jag, haha. Ja då kan ju jag plocka undan frukosten i lugn och ro, bädda, plocka, slänga in en tvätt och göra mig klar medan dom har det bra i plurret. Alla nöjda och glada!

Resten av förmiddagen rullade på bara. Elias och Mattias lekte med nya bilbanan han köpte på marknaden. Jag tog reda på alla äpplen vi fått/pallat av nära och kära. Skala, skära i bitar och frysa in. Ja, så kommer som bäst till användning här hemma. I en äppelpaj alltså, hihi. Gjorde även fruktsallad till mellis, mmm.

Mitt på dagen gick jag och Elias ut. Han är så gullig och brukar ganska ofta föreslå - med huvudet på sned och söta ögon - att vi ska "gå sväng". Så idag fick han äran att välja vilken "sväng" vi skulle gå. Mattias börjar bli förkyld (hujeda mig...) så han var inne och vilade. Lilleman valde en skogspromenad, han gick hela vägen själv. Sedan plockade vi smultron och sockerärtor ur vår pallkrage. Skön stund ute!

När vi kom in igen gjorde vi pappan sällskap, ja vi sov i dryga timmen alla tre. Tillåtet på söndagar, hehe.

Runt 4-tiden var det middagsdags. Jag gjorde det enkelt för mig idag... Tog fram kycklinggryta ur frysen som blivit kvar från någon tidigare middag, räckte lagomt till oss alla! Sedan diskade jag undan medan grabbarna gick ut och åkte Elias motorcykel.

Elias mamma och syster kom efter ett tag. Det blev lite lek med bilbanan innan han följde med dom hem. Ses om en vecka gubben! Vi fick även låna en ultraljudsbild på Elias som vi ska kopiera. Vi har tappat bort (?!) Mattias ul-bild, och det har grämt oss längen... Vi vill ju ha på båda barnen! Nu kan vi kopiera denna. Tack tack tack!

När lilleman hade åkt så hoppade jag och Mattias i stövlarna och for till skogen. Peter följde också med. Leta lite svamp! Vi hittade inte särskilt mycket, och gick väl inte in helhjärtat heller... Men litegrann iallafall. Skönt att komma ut i friska luften en sväng!

När vi kom hem började det mörkna. Lyste så mysigt utanför dörren! Mattias åkte till Peter och spelade tv-spel. Själv tog jag en varm dusch, tvättade håret, rensade svampen, tände ljus och sjönk ner i soffan framför Wallander. Härlig Söndag! Snart är det dock dags att avsluta dagen... Imorgon är det dags att besöka barnmorskan igen! Lyssna på lillens hjärtljud och hoppas på att allt ser bra ut :-)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0