börjar bli sjuk jag med...

Imorse vaknade jag med en konstig känsla i halsen. En blandning mellan halsbränna och halsont? Även seg i huvudet och snorig... Hej förkylning, antar jag. 

Men inte ligger man på dödsbädden för det inte! Som vissa "karlar" gör... ;-)

Klev upp, åt frukost och gjorde mig redo för dagen. Det blev ett besök på Röda Korset. Hittade ett par grymt sköna mamma-jeans (typ jeansleggings), en fin tunika och en mysig kofta. En helt ny outfit nästan, för endast 60 kronor! Det passar min icke-existerande inkomst, haha. Nej men skämt o sido... Är det inte ganska otroligt att vi har levt på en inkomst under flera månader nu, med 3 personer i hushållet, PLUS att vi helt har "boat" klart för en fjärde familjemedlem - utan att gå minus eller behöva låna pengar av någon. Vi är ett bra team, jag och herrn. Han jobbar gärna extra, och jag sköter alla inköp till familjen. Och jag tittar ju alltid på secondhand först! Ni anar inte hur många tusenlappar vi har sparat på allt vi köpt till bebisen, tack vare att vi köpt näääästan allt på secondhand. Bra för plånboken, barnen och miljön

Längtar dock tills jag får föräldrapenning. Vi kommer väl att känna oss rika då, haha. Inte alla som får det bättre ställt när dom får barn och blir mammaledig... Men jag önskar inte min värsta fiende att sitta i den här sitsen när man är gravid. Jag önskar att jag visste om dig bebis, så hade jag behållit mitt jobb och dragit in pengar jag också. Men det går inte att gräma sig över det nu. Jag vet att vi fixar dethär! 

Frågan är bara hur stor föräldrapengen blir? Har inte skickat in till FK än eftersom jag fortfarande väntar på ett arbetsintyg. Att det ska vara så svårt? Det var det första intyget jag bad om, nu har jag fått alla andra intyg, utom just det. Har blivit slussad till olika personer hela tiden som ska kunna ge mig ett intyg för den korta (men betydelsefulla) tiden jag jobbade på Björkbergsskolan. Efter att ha haft kontakt med 3 personer fick jag idag veta att någon inte "lagt in" mina timmar eller vad det var. Nähe?! Ringde ytterligare 2 samtal och fick till slut tag på en person som verkar kunna hjälpa mig. Tack. Hoppas nu att jag får intyget hemskickat i veckan så jag kan skicka allt till Försäkringskassan och hålla tummarna för att jag får liiiite mer än lägsta nivå på föräldrapengen. Men man vet aldrig. Hur det än blir så längtar jag efter "egna" pengar! 

Vad har jag mer gjort idag? Åkte in till Maxi med mamma för helghandling. Nu är skåp, kyl och frys fyllt inför helgen och kommande veckan. Skönt. Men alltid är det något ett snurrigt gravidhuvud glömmer, hehe. 

Nu är jag hemma och donar lite. Packat upp allt och delat upp en stor korvpåse vi fick av snälla mamma. Massor av körv in i frysen! Har även tagit reda på ren tvätt och varit ut med en sopberg till soprummet... Nu är det vila i soffan som gäller! Är bättre i ryggen, men jag känner att jag fort blir trött i svanken. Ogillar! 

Det blir enkel färdigmat här idag, fredagen till ära. Men Mattias ska iväg på en "taklagsfest" med middag på sitt jobb, så då passar någon lätt och snabbt. Själv vet jag inte vad som händer. Godis och teve, kanske åker in på fotboll i stan också. Vi får se helt enkelt :-) 


Magen i vecka 30... <3


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0