skönt att komma hem igen...

Söndagen började strax efter 7-tiden i Bobygda. Både jag och Elias var pigga, så vi lät en trött pappa ligga kvar ett tag. Vi gick ner till köket och plockade fram frukost innan vi väckte honom. 

Med mätta magar gick vi sedan ut. Jag och Elias gick en promenad med vagnen. Riktigt härligt och jobbigt för benen mina. Vi gick rätt långt och tittade på djur och pratade om framtiden. Han är ju så gullig när han resonerar, lillgubben! "Vad ska du göra när du blir stor då Elias?" "Ööh... Jobba med el lika pappa gör. Nå upp i taket. Jobba veden lika pappa." GODING! Han riktigt funderar ut bra svar. Och ofta slinker det in ord som "gärna, isåfall, kanske, säkert, fortfarande, ändå och faktiskt". Sen om orden passar i sammanhanget spelar inte sån stor roll, hihi. En mysig och rolig promenad fick vi allt. 

Efter god lunch och sista en sista lekstund med farmor och farfar packade jag och Elias in oss i bilen. Mattias stannade kvar och jobbade lite, men vi rullade hemåt efter en helg på bortaplan. Lilleman somnade i bilen enligt planen. 

Väl hemma packades allt upp, en maskin tvätt slängdes in och sedan tog vi ett välbehövligt bad tillsammans, jag och lilleman. Lortgrisar var vi! Tvätta håret, klippa naglarna, smörja in, nya kläder och bli fräscha igen. Som icke-rökare känner man ju röklukten så lätt i kläder och hår när man varit hos någon som röker... Så en helg i bobyga sätter sina spår, höhö. Men efter att ha tvättat och duschat luktar det "oss" igen. 

På eftermiddagen var vi bjudna på mat hos mina föräldrar. God köttgryta och äppelpaj efteråt, mmm! Fullt hus och en Elias som trivdes med all uppmärksamhet. "Kom leka mig" är en fras som går het just nu, hihi. Sedan var det dags att säga hejdå till Elias, dags för mammaveckan!

Eftermiddag blev kväll... Har inte gjort något speciellt direkt. Torkat äpplen i ugnen, tittat på tv och hängt i soffan med Mattias och Peter. Gick även igenom alla bebiskläder. Åh vad jag längtas nu! Allt ligger nu i en stor korg och väntar på att tvättas, vikas och sorteras i skåp eller bb-väskan. Nu är det (om 1,5 dag) bara 8 veckor kvar till beräknad födsel. Spännande! 

Söndagen börjar lida mot sitt slut. Bebisen har precis påbörjat "kvällspasset" och jag är dödstrött, hur ska det gå? Hihi. Hur som helst ska det bli skönt att sova tätt intill Mattias i vår egna säng inatt... :-) 
Bebismagen i (snart) vecka 32. Än så länge känns magen hyfsat "smidig" om man nu kan säga så, haha. Men jag har inte ont och kan fortfarande röra mig som jag vill. Börjar dock fundera på om han/hon kommer att fixera sig snart? Har i några dagar enbart kännt sparkar upp mot revbenen och en "tung" känsla där nere. Ibland ilar/pirrar det till och trycker på neråt liksom. Utan erfarenhet är det svårt att veta! Det är också svårt att veta "vilken slags mage" jag har och vad som döljer sig inuti. Låg? Hög? Bred? Putig? Hormonrand? Ja, enligt vissa så syns det på magen vad det är för kön på bebisen. Jag tycker att jag har en ganska bred mage, inte så hög. Breda höfter har jag alltid haft! Jag har en ljus knappt synlig hormonrand som bara går till naveln. Så vad har jag för ett litet pyre där inne?! <3


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0