en skön start på veckan...

Måndag och ny vecka! Min dag började strax efter klockan 8. Fick bråttom med att göra mig klar och plocka ihop lite i köket, dom skulle nämligen komma från Electrolux och kolla på våran spis. Japp, vår nya spishäll har bara två fungerande plattor nu... Precis vad som hände med vår gamla spis också. Märkligt. 

Morgonen flöt på. Vek tvätt, körde igång en ny maskin, fick sällskap av Carro, förberedde middagen (snacka om att vara ute i god tid) och gjorde mig redo för dagen. 

Sedan blev det ett besök på Röda Korset. Dom hade ett "erbjudande" där man fick fylla en kasse med barnkläder för 20 kronor. Vi behöver inget speciellt till barnen egentligen, men hittar man 2 plagg så har man ju tjänat in massor. Elias fick en fleecetröja, långkallingar, fleece-krage, tröja, väst med luva, täckbyxor med ihopsittande "fleeceväst som hängslen" och ett träpussel. Bebisen fick en kofta och lite byxor. Det blev även rostfria skålar och glasförvaring. Alltsammans kostade 100 kronor! Just ja, en sak som inte fick plats på bilden (men som också inkluderades i hundralappen) var en amningskudde. Jag har tänkt att jag inte behöver en sådan. Men idag sprang jag på denna för 30 kronor, den var riktigt fräsch och fin. Och jag älskar den redan!! Så skön att ligga med, hehe. Jag kan inte sova utan en kudde mellan benen för tillfället, och denna är perfekt. Även skön att ha i svanken när man sitter i soffan. Säkert bekväm vid amning också. Om inte, så kommer den nog komma till användning ändå. Som stöd runt en sittade bebis, som gravidkudde, sovkudde, myskudde, ja vad som helst. Nöjd med fynden! Jag menar... Hundra kronor hade jag nästan kunnat betala för bara täckbyxorna i det fina skicket! 

Eftermiddagen spenderades hos mormor. Även mamma och hennes kusin Anna var där. Vi åt mat, fikade och pratade graviditet. Ja hon är nämligen gravid hon också! Tre veckor innan mig väntas hon få bebis. Kul! Mormor är tvärsäker på att vi båda får en varsin flicka. Vi själva är mer skeptiska, haha. Jag är fortfarande helt inne på att vår lilla bebis är en svarthårig pojke, hihi. En trevlig eftermiddag hade vi iallafall. 

Klockan var strax efter 16 när jag kom hem, så det var riktigt skönt att jag hade gjort köttfärssåsen imorse redan. Bara koka spagetti, sen kom Mattias hem och vi åt. 

Vad har hänt mer idag då? Inte speciellt mycket, mjukstartar veckan... Har tagit en dusch, diskat undan, tänt ljus och plockat lite. Nu ligger jag i soffan med min nya favvo-kudde och är riktigt trött. Mattias är hos Peter, så jag funderar på att krypa ner under täcket. Sömn känns lockade! 

Apropå sömn... Jag tycker ju att jag sover dåligt nu, vaknar ofta på nätter. Men jag får nog min sömn ändå, jag sover nämligen tungt när jag väl sover! Mattias fråga imorse om jag inte kände alla sparkar tidigt imorse/inatt. Det hade tydligen varit ett himla ståhej i magen så  Mattias hade vaknat och legat och myst med bebben. Utan att jag vaknat. Då sover man tungt va? Hihi. Antar att det blir annorlunda när bebisen är utanför magen! 

Snart är vi nere på femtiotalet dagar till beräknad födsel. Alla förberedelser är klara, men man fattar ändå inte. Så overkligt :-) 




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0