har haft en bra fredag...

Imorse klev vi upp olika tider hela familjen. Bebisen vaknade runt 5-tiden och hade ett gympapass, turligt nog lyckades jag somna om. Runt 6-tiden klev pappan i familjen upp, dags för jobb. Vi andra sussade vidare... Efter 8 någon gång vaknade jag och var riktigt utvilad, så jag klev upp pch gjorde iordning frukost. Sömntutan Elias var riktigt trött och sov enda till 9:15, mer än 12 timmars sömn! Man blir trött av att vara på dagis. Tror att en ledig dag med sovmorgon var precis vad han behövde! 

Efter frukost och lite lek var det dags att åka till stan. Jag skulle kopiera ett intyg på pappas jobb, vi tänkte även hälsa på Mattias på jobbet. "Mina snickebyssa ha jag!" var Elias snabb på att göra klart för mig. Absolut, hihi. 

På Toles jobb var det kul, även fast det fanns många läskiga snickargubbar där. Men man fick åka hiss och fika kakor också! 

Sedan ringde vi pappan och bokade in en lunchdejt med honom och Peter. Vi gick till Dackås där det finns goda pannkakor till lilleman. Och monster-bakelser... Elias hade roligt med mina f.d kollegor. Snickrade och kollade läget! 

På tidiga eftermiddagen kom vi hem igen. Elias ville vila på soffan. Så medan han tog en tupplur donade jag på med mitt. Fylla i papper till försäkringskassan (blä), vika tvätt, förbereda fika och packa övernattningsväskor... 

Sedan hade vi "öppet hus" med Elias-gos. Vi ska nämligen spendera hela helgen i Bobygda hos lillemans farmor och farfar. Och det var många från min släkt som inte hade hunnit träffa Elias denna vecka! På med kaffet och bjud in folk. Så mina förläldrar kom dit och fikade, lekte och myste med honom. Även min farmor och farfar var rejält Elias-sugna! Svårt att hinna med alla som vill träffa honom på pappaveckan, när vi själva tycker att tiden bara springer iväg! Men "öppet hus-metoden" funkade bra! 

Vid 5-tiden åkte vi till Bobygda. Först ett stopp på Ica för fredagsmys-godis. Väl framma hos "famme o fawfao" tog vi en liten skogspromenad innan middagen var klar. När vi var mätta sjönk allihopa ner i soffan med stora godisskålen. Där satt vi längen! Elias lekte med bilar och var alldeles farfarstokig. Ingen annan dög! 

Så när vi hade borstat tänderna på Elias och gjort honom natteklar, fick både jag och Mattias nobben. "Nej! Fawfao lägga mig"! Så gissa om det var en mallig farfar som nattade lilleman ikväll, hihi... 

Vi andra nere i soffan tog det lugnt ett tag till. Sedan fick jag ett ryck och röjde upp i köket. En nöjd svärmor som slapp diskberget! Men även ett trött preggo med ond svank... Tur klockan var någorlunda mycket så det var "tillåtet" att krypa ner i sängen, hehe.

Vi sover hela familjen uppe i stora sängen. Varmt och mysigt! Gruvar mig redan för alla gånger jag ska springa upp och ner för trappan inatt. Hoppas på få toalettbesök tack... 

Skönt att vara borta en helg hela familjen faktiskt! Slippa tänka på tvätt och mat och städning. Ska vila som bara den :-) 





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0