har "höstat" ännu mera...

Fredag, härliga fredag. Hela familjen vaknade med ett strålande humör imorse runt 6-tiden. Att vakna ansikte mot ansikte med en leende Elias är bland det bästa som finns! Ja han är en riktig ängel på morgnarna... Att byta blöja, klä på, dricka lite nyponsoppa och göra sig helt redo för dagis tar ungefär tio minuter, en kvart. Aldrig några protester!

När killarna hade åkt mot dagis så gjorde jag som jag brukar - kröp ner i sängen... Slumrade till och vaknade med huvudvärk sen.

Jag har ju brukat ha huvudvärk rätt ofta. Har verkligen lidit av migrän och spänningsvärk. Men sedan jag blev gravid kan jag räkna på en hand dom gången jag har haft ont i huvudet. Sist var nog i juni någon gång? Märkligt!

Alvedon, frukost, kaffe och en lat morgon i soffan blev det. Är verkligen segstartad... Då tog jag till list-tricket. Skrev en to-do-lista, blev stressad och kom snabbt igång! Haha, det funkar alltid.

På listan skrev jag några punkter. Tvätta, städa i min garderob, plocka undan sommarskor och slänga alla blommor utomhus. Lagomt mycket, tänkte jag. Men tror ni jag nöjde mig där?!

Carro kom förbi och tipsade mig om att dom hade mamma-strumpbyxor i obruten förpackning på Röda korset. Så vi gick dit. Köpte strumpisarna, helt nya från Twilfit, för 20 kronor. Sedan hittade jag svarta panelgardiner, även dom i obruten förpackning, för endast 10 kronor! Fina fynd.

Så när jag kom hem var jag ju tvungen att "göra höst" i köket också. Stryka gardinerna med lavendelvatten (mmm!), torka ur fönstret och upp med nya gardinerna. Fönsterputsning får mormor komma hit och sköta, hehe. Gardinerna passade himla bra mot allt det svarta i köket. Vitt och ljust till våren och sommaren, sedan blir det så mysigt på hösten med allt det mörka och murriga! Nöjd.

Men nog fanns det mer att göra? Hängde tvätten ute och funderade samtidigt på utemöblerna... Vart ska dom stå under hösten och vinter? Envis som jag är, var jag tvungen att hitta en lösning.

Så jag skruvade loss benen på bordet som står på framsidan, in med det i förrådet. Bar/drog/släpade stora soffan till uteplatsen på baksidan, in med dynorna i förrådet. Även grillen flyttade jag till baksidan. Bort med dynorna som satt på rottingmöblerna på baksidan, in i förrådet. Så nu är det höst på uteplatserna också! Sommarblommor a borta. Ett litet bord med två stolar, en ljuslykta och en kruka som väntar på en höstblomma står nu på framsidan. Resten av möblerna står som sagt i förrådet, eller staplade på varandra på baksidans uteplats och väntar på en presenning innan snön kommer.

Så skönt att det är gjort! Men jag får nog betala för allt jag har burit och bubbat... Känner mig trött i axlar och vekrygg! Envis? Jag? Nej... Haha. Klart jag måste prova om jag orkar. Jag kan själv. Precis som Elias 2 år och 8 månader! Hihihi.

Ligger och tar igen mig på soffan nu. Allt på listan är struket, så jag känner mig helnöjd med dagen!

Ska strax börja med maten tills grabbarna kommer hem. Tacosfredag! Sedan blir det marknaden. Åh vad mysigt det ska bli. Och vi verkar få tur med vädret :-)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0