trädgårdsarbete

Sommar idag igen hörrni, vad säger man? Hipp hurra. Tjoho. Känns extra bra att ha gått på semester just denna fina vecka!

Trots stekande sol har vi inte hängt på stranden idag heller. Det blev istället hard work-work i trädgården. Inte just nå svettigt... Men en trädgård måste skötas den med tydligen. Tur att barnen faktiskt tillåter svettiga kossor att doppa sig i poolen!

Så vad har vi gjort i trädgården då? Först gick Mattias runt med röjsågen och tog bort gräs och ogräs lite överallt. Vad snyggt det blir när det blir klippt på sånadär ställen där gräsklipparen inte kommer åt. Själv gick jag efter med krattan och fick ihop en stor hög med gräs och oönskade växter. Barnen sprang runt och lekte spioner under tiden. Så roligt när dom leker tillsammans!

Resten av dagen (ja, hela jäkla dagen typ) har jag kämpat med spaden i rabatterna runt altanen. Allt skulle bort. Jag har varit emot det förr, tyckte att det kanske vore fint med några rabatter kvar efter att hela långsidan av huset förlorade sina blomster i utbyte mot singel. Men nu ska vi ju faktiskt bygga en ny trappa upp till altanen, en som ska gå längs med väggen på båda sidorna. Där rabatterna är alltså. Så det var bara att sätta igång!

Pust och stön. Fy fabian vad tungt och svettigt. Okej om det bara varit blommor jag skulle gräva upp. Men nu hade hela rabatten runt altanen förvandlats till gräs. Plus grova rötter och stora stenar överallt. Ett helvete rent ut sagt. Men efter flera timmar av slit så blev jag klar. Sparade faktiskt en rabatt på kortsidan av altanen. Lät en rosbuske och två kärleksörter vara kvar, la på en markduk, ramade in rabatten med stenar och fyllde på med ny jord. Vilken skillnad mot för den vildvuxna brännässelskogen som var innan...

Långsidan får vara en uppgrävd rabatt tills den nya trappan kommer på plats. Då blir det singel + stenplattor där.

Mattias har fortsatt gaveln på huset och barnen har lekt fantastiskt bra ihop hela dagen. Dom har varit både ute och inne medan vi vuxna har jobbat på. Dom hittade Elias stora låda med Bionicle-gubbar, oj oj oj vad dom har lekt med dessa robotvarelser! Några dopp i poolen och fika har dom såklart också hunnit med.

Mina älskade föräldrar kom hit på eftermiddagen så att vi fick gräva klart rabatterna. Behövde nämligen lite hjälp med två stora rötter... Under tiden slängde mamma ihop lite middag till barnen, tusen tack. Sedan hann vi med lite kaffe innan dom åkte hem. Jag var helt färdig och slut... Att gräva rabatter i stekande sol, utan att ha ätit varken frukost eller lunch, var kanske inte så smart. Men ni vet väl... All in, annars kan det kvitta. Känner mig sjukt nöjd att detta är gjort nu. Är däremot lite stressad över allt som är kvar med huset. Grunden på baksidan av huset måste målas, fönsterna på gaveln ska snyggas till, taket ska skrapas och målas, vedboden ska målas, lekstugan ska både skrapas och målas, en ny trappa ska byggas till altanen och singel/plattor ska på plats nedanför... Hinner vi innan sommaren är slut?!

Fast egentligen. Vi har ju hunnit så sjukt mycket mer än vad vi planerade. Första tanken var ju att bara måla två sidor av huset i år. Det var det vi hade råd med, trodde vi. Nu har vi snart målat hela huset! Plus att vi har satt upp innertak med belysning på altanen, annan fasadbelysning, oljat in bron, altanen, utemöblerna och soldäcket, grävt upp alla rabatter intill husväggen och lagt singel och nu har vi även påbörjat takprojektet. Vi får nog vara ganska nöjda ändå... Trodde aldrig vi skulle klara den ekonomiska biten, men tack vare nytt jobb för mig och en nyfunnen målare/vän så lyckas vi. Heja!

Resten av kvällen har jag lyssnat på mamma, för en gångs skull. "Men ta det lugnt människa, och njut av ledigheten" sa hon när jag tänkte börja skrapa legstugan, alldeles svettig och svimfärdig. Okej då... Jag lutade mig tillbaka i solstolen och njöt av kvällen med familjen. Mattias kom ner från byggställningen han med, lite tid tillsammans mitt i allt kaos! Jag hann även bädda rent i alla sängar och ta en minst sagt välbehövlig dusch. Fräsch igen!

Barnen har sprungit ut och in hela kvällen, precis som det ska vara på sommaren. Ni vet den där fina scenen i Lotta på Bråkmakargatan, när barnen springer in och ut i huset, runt runt, medan det spelas piano. Ungefär så. Nakna busiga barn i kvällsolen! 🙌🏼

Sedan var det två trötta pojkar som somnade sött. Själv har jag sjunkit ner i soffan. Men tror att jag ska gå ut och sätta mig en stund innan solen går ner riktigt. En svettig men fin dag lider mot sitt slut...



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0