apor och karuseller

Idag var det dags för den årliga trippen till Furuvik med familjen Östlund/Wallström. Det är tredje året i rad som vi åker dit tillsammans, en himla fin tradition!

Även denna gång fick vi en toppendag. Solen strålade och alla var glada, nääästan hela tiden. Såklart att det blir lite sura miner ibland, men barnen har som vanligt skött sig mestadels bra. Beröm till alla tre kids som varken tjatade om att "åka mer" eller "köpa det och det"...

Vi började med djuren, fast i år var det nog karusellerna som lockade mest. Vi blev alltså inte så långvariga på djurområdet. Men vi hann iallafall titta på aporna, klappa getterna och beundra kamelerna. Sedan tog vi ett mysigt lunchstopp innan vi gick in till karusellområdet. Vi hade med oss pastasallad och fika, gott och behövligt med lite energipåfyllning!

Dags att gå in till paradiset. Barnen åkte karuseller och hade roligt, vi vuxna förhandlade mest om vem som skulle slippa åka med... Haha. Det blev lilla berg och dalbanan, små grodorna, bilar x2 och den klassiska snurrkarusellen. Sedan verkade barnen faktiskt nöjda. Det firade vi med lite mjukglass och kaffe i den stekande solen. Såklart blev det även en hel del bollkastning och lotterier, tyvärr utan vinst. Men vad gör det när man får välja vad man vill i shoppen? Det blev två gigantiska ap-gosedjur för grabbarna. Lycka!

Jag vet inte hur länge vi var där, men när vi promenerade till bilen var alla trötta och nöjda. Ja, alla utom Ida kanske som tyckte att vi var "jävla dumma" som ville åka hem. Hahahahaha!

Vi gjorde ett stopp på vägen hem för att äta upp allt fika som var kvar. Det blev picknick på en filt i gräset. Vi mumsade sallad och risifrutti för glatta livet i eftermiddagssolen. Mysigt. Sedan rullade vi hemåt... Barnen somnade en liten stund, men sov absolut inte hela vägen som jag trodde. En lagom powernap bara!

Vi stannade till hos mina föräldrar en stund innan vi kom hem på riktigt. Barnen sprang omkring och lekte på gräsmattan och vi vuxna pustade ut en stund...

När vi äntligen kom hem till oss kastade barnen av sig kläderna och slängde sig i poolen. Skönt att svalka av sig efter svettig och varm dag! Nakenfisar i kvällssolen, finns det något härligare? En massa bus och plask och skratt. En kväll som fick livet att kännas lite extra fint.

Sedan fick två halvfrusna barn lite kvällsfika medan jag passade på att packa upp, röja undan i köket och vattna alla blommor ute. Resten av kvällen har gått åt till att duscha och natta två trötta killar som blev vaken lite extra länge.

En toppendag lider mot sitt slut. Jag är verkligen dödstrött nu och skulle kunna somna sittandes i soffan känner jag. Men vi är himla nöjda efter denna fina dag. Tack för allt alla inblandade! ❤️



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0