sol och bad

Torsdag och strålande sol. Som uppgjort för en dag på stranden! Det gäller att passa på medan solen värmer och vi får en lucka i renoveringen.

Så efter en lugn morgon med kaffe, frukost och lek packade vi in oss i bilen. Första stoppet blev på Ica för att handla lite gott fika. Sedan vidare mot Njutånger och Tjännavallen. En liten mysig tjärn mitt ute i skogen, med liten strand och perfekt för barnen. En liten idyll verkligen!

Vi fick även sällskap av Elias mamma. Vi mammor kunde faktiskt ligga och sola den mesta tiden medan barnen plaskade och lekte. Eller ja, det var väl Elias som badade mest som vanligt. Edwin är lite frusen av sig och nöjde sig med att leka vid strandkanten, mysa med mamma och fika.

Mot slutet kom även mina föräldrar dit för ett dopp. Men då hade ju vi nästan varit där i tre timmar, så vi började bli rätt nöjda. Vi lunchade lite korv och potatissallad innan vi packade ihop och åkte hemåt. En varm och mysig dag på stranden! ☀️

Väl hemma var vi alla trötta och lite griniga. Mest mamman kanske... Men det gick över rätt fort. Jag fick packa upp allt i lugn och ro och köra igång en tvättmaskin med sängkläder, sedan gick vi ut igen. Jag tömde poolen och fyllde i nytt fräscht vatten. Det var ett tag sedan... Men med klortabletter håller sig vattnet faktiskt fräscht länge. Bara det där jäkla gräset man blir tokig på!

När poolen var fylld blev det vattenkrig. Jag mot barnen. Jag hade vattenslang och barnen hade ingenting, hehehe rättvist. Men dom hade superkul och sprang runt runt och skrattade hysteriskt. Blött och härligt. Sedan blev det glasspaus med Tompa som kom hit.

På eftermiddagen åkte jag till affären en sväng. Behövde handla lite till dagens middag och lite mer fika till morgondagens planerade strandhäng. Hade även ett paket att hämta ut. Edwins sluta-med-nappen-present hade kommit. Snacka om överlycklig kille som äntligen fick en leksaksbuss! Mammas busstokiga kille... Elias blev inte riktigt lottlös han heller. Hade nämligen beställt en Playmobil skolbuss med gubbar med. Den var på rea och jag tänkte att barnen kan ha den tillsammans. Dom älskar ju Playmobile och leker riktigt bra tillsammans med dessa gubbar. Så ungarna fick en rolig eftermiddag. Playmobil-lek för hela slanten. Edwins nya buss var såklart också med, han körde nämligen folk till Grekland, England och Dalarna sa han. Hahaha!

Kvällen blev lugn. Vi gjorde egna hamburgare till middag, sedan blev det lek, kvällsfika och en mysstund i soffan med surfplatta och tv-spel. Efter det - hopp i säng! Två trötta barn som inte ens hann duscha. Men äsch, vi ska ju bada imorgon med. Och lortiga skitungar hör ju sommaren till va?

Min kväll har bestått av att vika rena sängkläder, tagit reda på ren tvätt som legat i torktumlaren allt för länge, spolat av altanen och soldäcket med vattenslangen och tagit en skön dusch. Nu ska jag mysa ner mig i soffan och titta på Tv4-play, jag råkade ju missa Ernst och det går ju inte!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0