att hitta rätt

Lördag och ett 11-timmars arbetspass på schemat. Normalt sett skulle denna dag ha gett mig jobbångest deluxe. Men nu... Jag känner mig rent av lycklig när jag åker till jobbet. Jag vet att jag är tjatig, men herrgud vad jag älskar mitt jobb och allt det innebär! Jag hoppas att den här känslan kommer att vara med mig för alltid. För som det känns så har jag verkligen hittat rätt.

Idag har vi haft en himla mysig lördag. En dag med regn och blåst, då är det som upplagt för innemys... Förmiddagen gick åt till att städa, fika, göra lite dokumentationsarbete, handla och planera veckan. Tog faktiskt ut lite rast idag med, åkte till mormor och fikade en sväng.

Eftermiddagen har ägnats åt att laga mat för ett helt fotbollslag. Fast jag fick i och för sig bara förtroende till att vakta spisen... Ser jag ut som en tjej som inte kan laga afghansk mat eller? Förmodligen. Fick iallafall vara med och bevittna den fantastiska matlagningen! Det tog drygt fyra timmar att få maten färdig, och detta görs alltså VARJE DAG i deras hemland. Otroligt fascinerande! Här i Sverige är det ju "snabbt och enkelt" som gäller. Vi har liksom inte den tiden... Min kollega som är från Iran berättade att i hennes hemland bryr dom sig inte om tider över huvudtaget. Där vet man knappt vilken dag det är liksom, huvudsaken att man hinner laga mat och äta tillsammans. I Sverige däremot räknar vi minuter och lever efter sönderklottrade almanackor. Galet vilka skillnader det är mellan olika länder och kulturer...

Maten var iallafall fantastiskt god, vilka smakupplevelser! Ris med oljekokta morötter, russin, lammkött, mandelspån, koriander och andra kryddor som kanel och kummin. Ett härligt avslut på arbetspasset. Att få sitta runt ett stort bord och äta tillsammans med människor från olika delar av världen... Syrien, Marocko, Afghanistan, Iran, Eritrea, Kenya, Somalia och så lilla jag från Sverige. Ändå delar vi så många likheter. Ja, åter igen - jag känner mig verkligen privilegierad.

Runt 20:30-tiden åkte jag hemåt. Jag slutade egentligen 20:00 men stannade frivilligt kvar en stund. Tog med mig en matlåda med den afghanska maten till Mattias. Tummen upp även från honom! Kanske ska ta receptet och prova laga det hemma. Eller nej, när har man fyra timmar över till matlagning egentligen?!

Nu blir det dusch och hopp i säng. Edwin sov när jag kom hem från jobbet, så jag får pussa på honom imorgonbitti. Han hade iallafall haft en bra dag med besök av sin farmor, faster och kusin!

Imorgon väntar ytterligare 11 timmar på jobbet. Då tror jag att jag ska lära ungdomarna hur man lagar svensk mat på 15 minuter! Hehehehe.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0