en lång lördag

Lördag. En ganska grå och lång dag, utan några planer alls. Det fick bli som det blev helt enkelt, och vi fick en lugn och skön hemmadag.

På morgonen visade sig solen iallafall. Kaffe på altanen i vanlig ordning! Sedan gick vi ut och fångade solstrålarna innan molnen hopade sig på himlen. Vad ska vi göra nu? Vi gick in och donade med lite av varje... Tiden gick och jag kom på att vi faktiskt kunde bjuda hem svärmor och svärfar på mat. Det händer väldigt sällan, nästan aldrig, eftersom Mattias pappa är svårt sjuk och har hemvård. Men nu har han mått hyffsat bra ett tag så då passade det ju bra!

Dom ville gärna komma hit och titta på huset. Två stolta föräldrar fick äntligen se hur duktig deras son varit, tror Mattias växte en halvmeter efter allt beröm. Det är han värd!

Vi bjöd på egenfångad fisk i ung med potatis, sås och en god sallad. Sedan blev det kaffe och glass med kolasås till efterrätt. Himla gott och mysigt ute på altanen! Edwin passade även på att lära farmor och farfar hur man leker med bilar. Det är nämligen bara han som vet hur man leker rätt. Morsan tillexempel kör bara fel, säger fel saker och är riktigt dålig på att köra rätt väg... Tydligen.

På eftermiddagen vinkade vi hejdå till lillemans farmor och farfar. Så roligt att dom ville komma. Ingemar har inte lämnat hemmet på evigheter pga sjukdomen, så det kändes himla bra att han äntligen orkade!

Resten av eftermiddagen var lång och nästan tråkig. Men man kan ju inte ha roligt jämt heller. Vi fick en snilleblixt och åkte till Jysk och Dollar precis innan stängning. Våran byrå i sovrummet håller på att rasa ihop, och vi hade spanat in en ny. Tråkigt nog var det enda exemplaret på Jysk trasigt, upptäckte vi efter att vi hade betalat. Men det skulle komma en ny leverans i veckan, så då är det bara att åka och hämta en. På Dollar blev det lite behövlighetsshopping!

Väl hemma igen var det dags att börja tänka på någon kvällsmat. Blev lite tokigt när vi åt en tidig middag, så det fick bli varma mackor. Vilket inte var helt fel. Gott med sallad och egengjord dressing!

Kvällen har gått åt till att titta på Pippi, äta lördagsgodis, plocka bär ute och springa av sig sockerchocken på gräsmattan innan läggdags. Lilleman blev fort trött och somnade efter en bok. Vi andra har legat i soffan resten av kvällen. Tv-spel och läsning. Men snart blir det hopp i säng!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0