natten blev inte så rolig...

Nej, den här natten har inte varit speciellt rolig. Det började dock bra, hela familjen låg och sov i storsängen innan 23:00, till och med Edwin. 

Vid midnatt vaknade jag av att jag fick en kaskadkräkning över mig. Som nybliven mamma är jag ju rätt van vid spyor, så jag trodde såklart att det var Edwin. Men det var något som inte stämde... Spyan kom från fel håll, den luktade inte bröstmjölk och den var inte alls vit som den brukar. Jag satte mig upp i ett ryck och insåg att det var storebror som låg och kräktes. Stackars gubben... 

Hela sängen var nerkräkt av allt han ätit dom senaste dygnen. Han har inte varit matglad den senaste tiden, och vi förstår ju varför nu... Stackarn blev jätterädd och ledsen! Mattias satt med honom i duschen medan jag proppade tvättmaskinen full med sängkläder och handdukar. Som tur var sov Edwin som en stock, så vi kunde koncentrera oss på Elias. 

Jag tog också en dusch och tvättade håret, sedan myste alla grabbar ner sig i sofforna. Elias fick öppna ett paket som var menat till julklapp, äta lite choklad och titta på film mitt i natten. Men är man sjuk finns det inga regler! I paketet låg en Toy Story film, väldigt uppskattat av Elias! 

Killarna somnade och jag donade, mitt i natten. Koka nappar, hänga tvätt och tvätta ännumer. Ja, hela sängen åkte in i tvättmaskinen som snurrade hela natten. Påslakan, lakan, täckena och kuddar! 

När klockan var 05:30 lyckades även jag somna till. Edwin sov bra inatt och ville bara äta två gånger. Tack för det min bebis! 

Strax efter 6-tiden vaknar jag av att Elias står och gnäller bredvid mig, samtidigt hör jag hur hans mage bara bubblar och hur allt rinner igenom honom. Han tyckte det var jätteobehagligt med så mycket löst bajs, nästan så han skämdes. Lilla älskling... Den fullkomligt rann längs hela honom, men som fort han var ren och torr blev det bättre. 

Mattias och jag "bytte barn" sen. Jag som passat Edwin la mig i sängen med Elias, och Mattias matade en missnöjd Edwin. Vi låg och tittade på bamse, och Elias fick i sig vatten och en flaska välling. 

Vid 10-tiden vaknade hela familjen till liv idag. Det hänger tvätt överallt och alla är såå trötta! Men Elias mår bättre säger han, och har inte kräkts/bajsat något mer. Han har till och med ätit lite macka och nyponsoppa! 

Vi hade nyss morgonmys i sängen, utan täcken - hihi. Elias öppnade alla sina kalendrar. Luckor, paket och choklad! Nöjd kille! Trots att det var ett tråkigt paket idag, en ny tandborste och tandkräm. Men han är tacksam, fina Elias! Resten av paketen är mycket roligare, vi börjar lågt, hehe. 

Nu hoppas vi att dagen blir bra, att storebror får behålla allt i magen och att ingen annan blir sjuk. Det värsta som finns är när barnen mår dåligt... 




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0