jobbigt att heta edwin...

Just nu är det inte roligt att vara liten och heta Edwin... Jag hoppas att han bara är inne i en "period" och att det inte är kolik. 

Mornarna och förmiddagarna går bra. Då är han lugn, nöjd och sover bra. Sedan trappas det successivtv upp... Det enda som duger på eftermiddagen är att ligga vid bröstet. Så fort jag lägger ner honom grinar han. Han börjar spänna sig, dra upp knäna och försöker trycka på. Magont! Han äter tills han kräks, sen börjas det om. Ju längre kvällen lider desto värre blir det... Nu duger inte mammas tutte heller. Gallskrik vad man än gör. Han verkar ha så himla ont i magen, lillhjärtat... På dagarna kan han inte bajsa heller. Men oftast kommer det ett lass på kvällen/natten. Tur att vi ska till BVC imorgon så jag kan få lite tips. För det är jobbigt för både Edwin och resten av familjen när han gallskriker på kvällarna! Mammahjärtat gör ont, och samtidigt blir jag galen. Varför kan jag inte hjälpa mitt stackars barn?! 

Idag har jag och Edwin varit i stan med mamma/mormor. Köpte dom allra sista julklapparna, tomtekläder till storebror, fikade och myste. Tack mamma! Lilleman skötte sig bra i vagnen. Han sov mest, och ville bara ha mat två gånger. Det tajmade vi in med en fika på Waynes, och andra gången blev det på Radjos. Amningsvänligt! Fram mot eftermiddagen började dock hans magknip sätta igång... 

När vi kom hem var tanken att göra mat tills storgrabbarna kom hem. Men hej du... Det tyckte inte min son att jag skulle göra. Jag fick snällt sitta i soffan med Edwin vid bröstet och Mattias fick laga middag när dom kom hem. Men det gick ju bra det också! 

Jag lyckades få Edwin att somna en stund i babynestet (annars har han svårt att slappna av och sova på eftermiddagarna) så jag kunde äta med Elias och Mattias. Trevligt. Jag hann till och med diska och vika halva den tvätt som skulle vikas. Wow! 

Nu sitter jag åter i soffan med Edwin på magen. Han har otroligt nog somnat igen! Skönt att han får slappna av och vila magen... 

Ska snart försöka vika resten av tvätten, packa ner tomtekläder i Elias dagisryggsäck och göra mig natteklar. Elias sover sedan ett tag tillbaka. Tröttis! Han och pappa var ute efter middagen och invigde en ny pulka, KUL! Hoppas att pappan duger för Edwin en stund också. Svårt att kissa med bebis på magen! Fast det brukar faktiskt vara Mattias han "trivs bäst på". För när han ligger på mig så letar han oftast efter mat och har svårt att slappna av. Han har väl lärt sig vad jag är till för, hihi. 

En bra dag börjar bli sena kvällen. Skönt att vara klar med allt inför jul, så mysigt att titta på granen och Elias julklappar som ligger där under. Mina? Jag öppna dom? Alla bara till mig? Hittills har han inte försökt tjuvöppna något, men vi ska nog hålla ögonen öppna ;) 



Finaste tomte-storebror som ska fira Lucia på dagis imorgon! <3


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0