våran bebis blir stor...

Igår var det 8 veckor sedan våran lilla bebis ville komma ut till världen! Då var han en liten plutt på 3408 gram och var 50 cm lång. Nu växer han så det knakar! Sist vi var på bvc hade han passerat 5 kilosstrecket och mätte till hela 57 cm. Det går undan med dom små liven! Det ska verkligen bli spännande nästa gång vi ska dit och väga/mäta, på torsdag är det dags. 

Vi har ju som sagt haft några veckor med dålig nattsömn... Vår lille kille har inte kommit in i vår dygnsrytm ännu. Här sovs det på dagarna, och nätterna innehåller oftast många vakna timmar. Lägg till en krånglande mage och gallskrik också... Inte roligt för fem öre. Och värst är det för Edwin som verkar ha så otroligt ont. Vi hoppas på en vändning snart. 

Annars börjar han vänja sig vid livet utanför mammas mage. Han är oftast på bra humör på dagarna. Bjuder på några leenden ibland, tittar länge och djupt in i våra ögon, kan ligga själv på fällen rätt länge, tycker teven är spännande, har börjat älska att bada och tycker mycket om att gosa! När vi åker bil och har med oss bilstolen in på tex. affären så sover han väldigt bra. En kille som slappnar av när det är ljud och rörelse runt omkring honom... Och tur är väl det, för storebror Elias brukar vara mellan golv och tak ibland. Men det bryr sig inte Edwin om, hihi. Fast det är ömsesidigt.... För på nätterna när Edwin har skrikshow så vaknar inte storebror. Han sover som stock, och det är vi så glada för! 

Vi längtar tills vår älskade lillebror också vänder på dygnen och börjar sova bra. Men samtidigt är det skrämmande hur fort tiden går! Är det verkligen 8 veckor sedan vi låg på bb med vår nyfödde son?! Man blir ju lite smått ledsen när man inser att just den tiden med Edwin inte kommer igen. Det gäller att ta vara på tiden och njuta i nuet. 

Ikväll har Edwin legat och myst i min gamla vagn som jag hade när jag var bebis! Vi har tagit hem den och ska ha som innevagn. Mysigt med babynestet i... Men han vill gärna att vi rullar vagnen fram och tillbaka hela tiden, våran bestämda herre. Vi får se om han kan sova i den någon längre stund inatt. Ja, nu gör vi vad som helst för lite sömn!  

Det blev även ett bad för honom, tredje kvällen i rad. Men han gjorde en bajsblöja som ja... Han hade bajs från tårna och upp i ansiktet. Hela bodyn var full i bajs! Men skönt att han fick ur sig, för det har varit lite si och så med det i några veckor. 

Jag har även slagit in storebrors alla paket till han 3-årsdag. Ja, tänk vad tiden rusar iväg! Nu väntar vi bara på tröjan jag beställde, sedan är vi redo för kalas! 

Nu ska jag snart amma Edwin innan vi går och lägger oss. Det blir sent när man har en ledsen bebis på kvällarna och nätterna... Sedan får vi se om vi får sova något inatt. Har inga förhoppningar direkt, men håller tummarna! 





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0