snälla snälla, inte igen...

Gårkvällen och natten var (peppar peppar) riktigt bra. Visst, vi hade en lite ledsen Edwin med magont en stund. Men mellan 23:30 och 02:45 sov han som en stock. Han och jag sover i sofforna nu (i babynestet) när han varit skrikig och grinig, så dom andra får sova. Så inatt låg jag och småslumrade framför Musikhjälpen och lyssnade till Edwins små djupa andetag... Mysigt värre! Vi ammade bara en gång vid 03-tiden, sedan somnade han på mig och sov enda till 06:45. En bra natt! 

Storgrabbarna åkte på jobb och dagis medan vi myste vidare i sängen. Sedan försvann våran dag inne i stan... 

Min kära mormor följde med till Maxi så jag kunde storhandla medan hon skjutsade runt på Edwin. Så tacksam för hjälp! Sedan tog vi en fika på kusin Fridas jobb, gött och behövligt. 

Ett besök på BVC var sedan inplanerat. Ett läkarbesök för Edwin där allt såg bra ut. Skönt att få höra. Han ökar stadigt i vikt och har blivit en riktigt lång kille! Nöjd mamma! Nu väger min bebis 4780 gram och är 57 cm lång, 5 veckor gammal. 

Vi pratade också om hans onda mage och våra kvällar med grin och skrik. Det verkar vara hans tarmar som inte är riktigt utvecklade och "hänger med". Det är mycket som händer i hans kropp nu, och det kan ta tid att vänja sig med allt. Dessutom har han ju vuxit nästa 3 cm på en vecka, så han kanske har haft växtvärk också?! Vi kämpar på och hoppas att han slipper kolik. 

När vi kom hem skulle allt jag handlat packas in i kyl och frys, min lille bebis var hungrig och ja, det rullade på helt enkelt. Sedan följde vi med Mattias när han skulle hämta Elias på dagis. Det vankades Lucia-fika där! Dom hade sjungit och firat Lucia tidigare på dagen, så vi fick titta på film och fika när vi kom. Annorlunda med mysigt! Edwin skötte sig fint och Elias var så fin som tomte så! Allt frid och fröjd, trodde vi...

Men så verkar magsjukan komma på besök IGEN. Vi var ju nyss sjuka?! Men nu i eftermiddag har Mattias spytt och har ont i magen. Fast det kan ju vara nått han ätit också? *hoppas* En sängliggande pappa. Så jag har hoppat som en galning mellan barnen och hemsysslorna. Men det gick faktiskt ganska bra. Lillebror har inte varit sååå himla ledsen ikväll faktiskt, utan han har sovit och varit rätt lugn. Hallelujah! Då kunde jag leka med en leksugen Elias, göra kvällsfika till oss två, få på honom nattkläder, borsta tänderna, hänga en tvätt och plocka ihop. Phew. 

Nu sover Elias och Mattias i sovrummet. Jag har förberett med handdukar och kräkhink där inne utifall att... Själv ligger jag i soffan med Edwin. Hoppas han är lugn ikväll och inatt, och att min oroliga mage bara är inbillning! Jag gör vad som helst för att resten av familjen får vara friska... 





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0