lördagen svischade förbi...

Efter en halvtaskig natt i soffan vaknade vi alla runt 06-tiden. Mattias och jag bytte av varandra... Han tog en ledsen Edwin i soffan så fick jag krypa ner bredvid Elias i sängen. Så mysigt! Efter någon timme kom Mattias in med Edwin till mig, vi liggammade och somnade om  medan Elias gick upp med pappa. En skön och behövlig sovmorgon! 

Mitt på dagen klädde vi alla på oss och gick ut på en promenad. Blött och halt, men skönt med frisk luft... 

Eftermiddagen rullade på här hemma. Edwin var trött och sov mest hela tiden. Elias lekte ovanligt bra själv inne på sitt rum! Mattias och jag invigde våra nya kökssaker. En av dom nya stekpannorna och Nicerdicern! Vi gjorde tacos, så himla gott efter all julmat vi ätit. Även Elias åt bra för första gången på länge! 

Efter att vi stökat undan i köket åkte vi upp till mina föräldrar för att titta på Brynäs. Där uppe finns en legotågbana där tåget kör själv på batteri, populärt hos storebror! Men ju längre kvällen led desto tröttare blev han. Ingen powernap idag... Vi åkte hemåt och han somnade på en gång i sitt rum! 

Edwin fick ta ett bad och sedan sova på mage på fällen ett tag. Det gillar han! Till och med badet börjar bli roligt, inte ett enda skrik. Woho! 

På kvällen kom min fina vän Linn hit och hälsade på. Så mysigt! Elias sov ju och Mattias låg i sängen och spelade poker, så vi fick babbla på bäst vi ville! Vi drack te, pratade och myste med Edwin. Han fick en så fin napp-burk! Den har mamman alltid sneglat på, hihi. Tusen tack för den och för en mysig kväll. 

Elias vaknade sent på kvällen (vi har fått så dumma sovrutiner tack vare hans feber och vår lille bebis...) och sedan ville han absolut inte somna om. Så vid midnatt var hela familjen vaken. Jag hängde en tvätt och båda barnen var piggelin, när vi egentligen borde sova allihopa. Men så blir det ibland. Elias var väldigt pratsam och undrade när han skulle hem till mamma. När vi sa att det är imorgon blev han lite känslosam och sa "ja älsker mamma ja". Lilla gubben! När vi försökte vara lite känslosamma tillbaka och prata vidare så bytte han bara samtalsämne... "Har rutiga strumper ja" haha, goplupp. 

Just nu ligger jag och Edwin i soffan igen. Inte så bra för ryggen... Men han är ju så kinkig på kvällarna och somnar och vaknar om vartannat. Då är det bättre att storgrabbarna får sova ifred så byts jag och Mattias av fram mot morgonen om natten varit jobbig. Men vi måste försöka få till bättre rutiner snart, även om det är svårt med liten bebis... Vi får hoppas att hans dygnsrytm börjar likna våran snart. 

Imorgon är det slutet på veckan. Vi har planerat en sovmorgon och en tur till stan. Vi ska börja titta på en ny soffa! Jag tycker att det är panikviktigt medan Mattias tycker att vi kan lugna oss... Typiskt. Men vi får se, han vann nämligen några tusenlappar på trav ikväll så det kanske hjälper! ;) 





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0