lugn bebis = glad mamma...

Inatt har Edwin sovit bra (peppar peppar). Vi körde samsovning och liggamning. Istället för att vara vaken 3 timmar efter nattamningen så somnade han om nästan direkt. Underbart... 

Vi lyxade till det och tog en sovmorgon till 09:30 efter att Mattias åkt på jobbet. En kaffe senare och jag kände mig piggare än någonsin! 

På förmiddagen var Edwin rätt kinkig, ingenting dög. Inte ens att ammas! Han bökar, sparkar, spänner sig och grinar vid bröstet. Svårt att veta vad som är fel... Tog det som att han var övertrött. Gick in i sovrummet, drog ner rullgardinen och liggammade honom. En mycket lugnare kille som åt ordentligt och sedan somnade. 

Medan han sov i sovrummet så passade jag på att vika tvätt och griljera julskinkan! Sedan var det en gladare liten kille som vaknade. Men väldigt mammig! 

Jag googlade runt och såg att man kunde knyta en provisorisk bärsjal av ett lakan. Värt att prova! Tycker inte om vår bärsele, får ont i ryggen och Edwin verkar inte sitta så bekvämt. Men lakan-sjalen gick hem! Oj vad mysigt han tyckte det var. Somnade direkt och sov längen! Sedan ammade vi medan han låg i den, och efter det var han vaken ett tag och bara myste. Även jag tycker den känns skön. En lugn bebis liggandes på magen, med händerna fria. Men jag ska få låna en riktig bärsjal av Elias mamma. Så snällt! :) 

När Mattias kom hem från jobbet åt vi en liten julmiddag. Den nygriljerade skinkan, potatis och en massa godsaker Mattias fick i en jullåda från jobbet. Sex olika korvar, lax, sylta, leverpastej, godis och ljus! 

Efter maten kom Edwins mormor och morfar. Dom hade köpt varsinna tröjor och byxor till barnen! Snygga. Jag tyckte att dom kunde gett det i julklapp, men "vi har ju redan köpt så många julklappar till dom" fick jag som svar. Haha! 

Dom stannade på en kopp kaffe och bebismys. Edwin blev på riktigt bra humör ett tag och bjöd på något leende! Det är vi inte bortskämda med. Jag och Mattias passade på att betala räkningarna medan dom var här. Sedan åkte han och handlade, och jag skyndade mig att diska medan mamma och pappa var kvar här. 

Nu är jag och Edwin ensamma hemma. Mattias skulle till Peter en sväng, så vi har eget fredagsmys! Jag äter lite pepparkakor, ädelost och dricker julmust. Edwin myser i sjalen och är världens nöjdaste bebis. Underbart. Han har dock sovit större delen av dagen, så inatt kanske vi blir vakna?! Hoppas att sjalen gör underverk då också. 

Nu fortsätter myset. Fick just ett leende från Edwin, så vi ska se om han vill komma upp och prata lite :) 





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0