så oerhört tacksam...

Hela gårdagen var kaos... Det började med att Edwin var ledsen hela natten mot lördagen, vilket resulterade i en timmes sömn för min del. Sedan kom Elias till oss på morgonen igår och dagen rullade igång. Till en början kändes det rätt bra ändå, ganska pigg. Elias och jag pysslade med hans julklappar som han ska ge bort. En riktigt duktig och nöjd kille! 

Mitt på dagen bröt jag ihop. Edwin grinade varje vaken minut och inget hjälpte. Dessutom sov han bara korta stunder. Jag kände att hag höll på bli tokig, och det gick ut över både Mattias och Elias. Stackars killar! Så jag tog Edwin med mig och åkte till mina föräldrar medan storgrabbarna åkte till Mattias föräldrar. Där kunde dom leka och ha det bra utan en trött och sur morsa! Och jag fick somna på soffan i två timmar medan min mamma/pappa hade Edwin. Dessutom beställde dom hem mat som vi åt när jag vaknade. Vilken tur jag har! 

Fram mot kvällen samlades hela familjen hemma igen. Elias slog in sina julklappar med ytterst lite hjälp från mig. Så fina så, hihi. 

Sedan tog Mattias och Elias ett bad medan jag och Edwin gick på tjejkväll. Mys med Carro, Johanna och Emilia! Så skönt och roligt att träffas. Dessutom verkade Edwin gilla vårt kackliga tjejsnack, han sov i tant Johannas famn hela kvällen. Tack tjejer för en trevlig stund. 

Natten har varit underbar, tack vare mina älskade föräldrar! Dom kom hem till oss vid 00-tiden då Edwin som allra värst hade sin kvällsshow. Sedan körde dom mig i säng! Hann ta en snabbdusch först och hämta Elias från hans säng, sedan kröp hela familjen (utom Edwin då) ner i storsängen och sov. Och som vi sov! Först sov jag fem timmar i rad. Gick upp och var förtvivlad över att jag sovit så länge, men mamma och pappa körde mig i säng igen. Sov en timme till och vips var det morgon. Gick upp och tackade för all hjälp. Tänk att dom stannade och vaggade, tröstade, sjöng och flaskmatade Edwin hela natten så att vi andra fick sova. När dom kom kändes det dumt och jag kände mig som en dålig mamma. Men såhär i efterhand förstår jag hur behövligt det var! 

När dom hade åkt hem lyckades jag få Edwin att somna om med oss i storsängen. Enda till 08:45 sov han, så gissa om mamman var utvilad med nästan 8 timmars sömn i bagaget?! Underbart. Vi smög upp och ammade medan storkillarna sov vidare till 09:30 ungefär. Önskar att lillebror blir som sin storebror snart. Elias sov från 21:00 till 09:30! 

Morgonen var mysig. Vi tändr fjärde ljuset och åt skinkmackor till frukost. Edwin sov 2 timmar i sitt babynest, så vi andra kunde mysa framför en film, hänga tvätt och göra oss redo i lugn och ro. 

Mitt på dagen åkte hela familjen till stan. En handling på Maxi. Eller det var väl mest Apoteket som lockade. Vi ska prova Minifom-droppar mot Edwins eventuella kolik. Hoppas det hjälper! Handlingen gick smidigt trots mycket folk. Barnen skötte sig exemplariskt till mammas och pappas glädje! 

Sedan var det dags för nästa stopp: buspalatset. Lycklig storebror! Han busade och sprang i nästan två timmar. Edwin verkade trivas han också. Sov hela tiden i min famn, mysigt... 

Hem och vända! Jag packade in matvarorna lite snabbt medan grabbarna väntade i bilen. Mot Norrvägen för att äta tomtegröt, mysa och gå på skattjakt. Elias fick en skattkarta och lyckades hitta den goda skatten, hihi. En härlig fjärde advent. 

Snart ska vi åka hem. Elias är trött eftersom han inte sovit någon tupplur. Men det är bra, då somnar han i tid ikväll inför dagis imorgon. Både han och Mattias ska iväg på jobb/dagis en kortis. Själv ställer jag in mig på en vaken natt med våran nattuggla till bebis! Sedan får väl vi sova på förmiddagen då. På eftermiddagen vill vi  vara fit for fight, då är det lilla julafton för Elias! Alla mina släktningar och Mattias föräldrar kommer och delar ut sina julklappar till honom eftersom han ska vara hos sin mamma på julafton i år. Dessutom kommer jultomten på besök har jag hört, hihi. Hoppas på en mysig kväll för storebror. Och paket, det vet jag att han absolut inte blir utan ;) 



Mysigt hos mina föräldrar! 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0